Lån med betalingsanmerkning

Lån med betalingsanmerkning

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Lån med betalingsanmerkning

Vi tilbyr gratis hjelp for å få lån med betalingsanmerkning. Dersom du kan stille med sikkerhet i eiendom kan vi hjelpe deg.

Søk nå Få gratis hjelp

Lån med betalingsanmerkning

Dersom du har hatt økonomiske utfordringer og derfor har slitt med å betale regningene dine i tide, har du kanskje fått en betalingsanmerkning. Dette kan by på en rekke problemer i det hverdagslige – både når det gjelder å søke lån og å tegne abonnementer.

Finn ut om du kan få lån med betalingsanmerkning, og hvordan du eventuelt går frem.

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning kan betraktes som en merknad som mottas dersom man har en inkassosak som er ubetalt. Det kan også være snakk om andre ubetalte krav, som for eksempel en forleggsdom, konkurs eller utlegg.

Har du ubetalte fakturaer, kan altså dette føre til at du ender opp med en betalingsanmerkning. Denne anmerkningen lagres i et kredittopplysningsregister, og kan betraktes som et varsel til andre kreditorer og långivere om at du har ubetalte fordringer.

Det kan derfor være vanskelig å få lån eller å tegne abonnementer hos TV-, mobil- og strømleverandører. Konsekvensene kan med andre ord bli store.

Kan du få lån når du har betalingsanmerkning?

Siden en betalingsanmerkning er der for å fortelle potensielle långivere at du har ubetalte krav, vil den i de fleste tilfeller føre til vanskeligheter med å få lån. Kan du i det hele tatt få lån når du har betalingsanmerkning? Svaret på dette er delt.

De fleste banker vil gi avslag på lånesøknaden, men noen banker kan hjelpe deg med spesiallån som gis til kunder med betalingsanmerkninger. Et eksempel på dette er såkalte omstartslån – som er et refinansieringslån med sikkerhet i fast eiendom.

Siden en betalingsanmerkning forteller banken at du er en usikker betaler, har banken behov for ekstra sikkerhet. Dette kan långiver få ved å ta pant i bolig eller hytte du eier. 

Har du ikke mulighet til å stille med sikkerhet, er det altså liten sjanse for å få lån når du har betalingsanmerkning. 

SØK LÅN MED BETALINGSANMERKNING

Er det mulig å få boliglån med betalingsanmerkning?

Det er altså først og fremst lån med sikkerhet som kan være muligheten for deg som søker lån med betalingsanmerkning. Det kan likevel være vanskelig å få boliglån med anmerkning, selv om dette jo er et lån med sikkerhet.

Grunnen til at det er vanskelig å få boliglån med betalingsanmerkning, er at du sannsynligvis må låne 85 % av boligens verdi. Dette er det meste man kan ha i lån på en bolig. Det er med andre ord ikke mer sikkerhet å hente i huset.

Har du derimot kjøpt hus for flere år siden og har betalt ned på dette over flere år, har du etter all sannsynlighet ledig verdi i boligen. Dette gir mulighet for å «øke» boliglånet og refinansiere med sikkerhet i bolig.

Man kan med andre ord øke boliglånet og bruke pengene på å dekke ubetalte krav, slik at man blir kvitt betalingsanmerkninger.

SØK LÅN MED ANMERKNING

Lån til å bli kvitt betalingsanmerkninger

Mange ønsker lån med betalingsanmerkning av den enkle grunn at de ønsker å kvitte seg med anmerkningene. Heldigvis er det enkelt å bli kvitt betalingsanmerkninger for godt ved å betale de utestående kravet. Anmerkningene slettes fort når kravet er betalt.

Skulle du av ulike grunner ikke betale de utestående kravene, kan betalingsanmerkninger bli stående i tre år før de slettes automatisk. Det kan bety tre år med vanskeligheter – spesielt når det kommer til å tegne forsikringer, lån og abonnementer.

Du kan få lån med betalingsanmerkning, og dette kan brukes til å dekke kravene. Det er da snakk om et lån med sikkerhet i eiendom, noe som betyr at du må eie din egen bolig eller annen eiendom.

Det er likevel ikke gitt at du får lån med betalingsanmerkning, selv om du eier egen bolig. Faktorer som inntekt, arbeidssituasjon og alder kan også spille en rolle. Husk at banken vil ta en kredittsjekk av deg, der informasjon om inntekt og betalingsanmerkninger innhentes.

Ulike typer lån med anmerkning

Når du skal søke om lån med anmerkning, finnes det flere ulike muligheter. Man kan for eksempel søke om et omstartslån, som altså er et refinansieringslån eller inkassolån med sikkerhet i bolig. Refinansieringslånet brukes på å samle dyre krav i et billigere lån.

Det kan også være muligheter for å øke det eksisterende boliglånet ditt. Husk at man ikke kan ha mer enn 85 % av eiendommens verdi i boliglån. Har du nettopp tatt opp boliglån, er det neppe mulig å øke lånet ytterligere.

Har du derimot betalt ned på et boliglån over en lengre periode, er det gode muligheter for at det er ledig verdi i eiendommen. Husk også at boligens verdi stort sett øker etter hvert som årene går. 

I så fall kan du øke boliglånet og dermed sitte igjen med et gunstig lån når du har betalingsanmerkning.

Dette lånet kan for eksempel brukes på å betale utestående krav.

Lån med anmerkning kan gi deg en enklere økonomisk hverdag

Den viktigste grunnen til at man tar opp lån med betalingsanmerkning, er at man ønsker å kvitte seg med anmerkningene. Ved å betale dyre krav med et gunstig lån kan man få bedre økonomisk oversikt, og færre krav å forholde seg til.

Har du mange dyre kredittlån eller andre smålån, kan det fort bli mange regninger å forholde seg til hver måned. Da er det også fort gjort å glemme bort en regning eller to. Med bedre oversikt kan du derfor unngå at nye betalingsanmerkninger oppstår.

Grunnen til at noen har betalingsanmerkning trenger ikke å handle om motvilje eller manglende evne til å betale. Noen ganger handler det enkelt og greit om manglende oversikt.

Er jeg garantert lån med betalingsanmerkning?

Det enkle svaret på dette er: Nei. De aller fleste banker vil gi deg avslag på lånesøknaden din hvis du har én eller flere betalingsanmerkninger. Dette betyr imidlertid ikke at det er umulig å få lån, for det finnes også enkelte spesialbanker som er villige til å hjelpe.

Samtidig er det ingen garanti for at du kan få lån – selv hos nisjebankene. Banken vil alltid gjøre en helhetlig vurdering av økonomien din, og det er flere faktorer som kan være med på å avgjøre om du får lån eller ikke.

Slik velger du riktig lån med anmerkning

Får du flere tilbud når du skal låne penger med betalingsanmerkning, gjelder det å velge det som er mest gunstig. Så hva er det egentlig som gjør et lån mer eller mindre gunstig? Først og fremst er det rentene som er avgjørende på dette punktet.

Det er alltid lurt å vurdere den effektive rentesatsen. Denne vil være høyere enn den nominelle renten, og det skyldes at den inkluderer både avgifter og nominell rente. Det er altså bedre å se på effektiv rente, en kun nominell rente alene.

Siden lån med betalingsanmerkning stort sett gis med sikkerhet i bolig, kan du forvente en nokså gunstig rente. Til sammenligning har lån uten sikkerhet mye høyere rente, og mindre gunstige lånevilkår.

Foruten rente, kan det være en idé å se nærmere på nedbetalingsmuligheter. Finn ut hvor lang nedbetalingstid du kan få på lånet, og hvorvidt du ønsker kort eller lang nedbetalingstid. Kort nedbetalingstid blir billigere totalt sett, men gir høyere avdrag per termin.

SØK LÅN MED ANMERKNING

Slik kan du søke lån med betalingsanmerkning

Når du ønsker lån med betalingsanmerkning, kan det være lurt å søke hos mer enn én långiver. Husk at det ikke er alle banker som tilbyr lån med betalingsanmerkning. Selv om du får avslag hos én bank, betyr det imidlertid ikke at alle vil gi deg avslag.

Det enkleste er som regel å ta i bruk en tjeneste som lar seg søke hos flere banker samtidig. Du trenger da bare å fylle ut ett skjema, og dette kan så sendes til flere aktuelle långivere. Deretter mottar du eventuelle lånetilbud som kan sammenlignes.

Husk på at tilbudene du mottar er uforpliktende, hvilket betyr at du ikke trenger å benytte deg av dem. Det er som regel også helt gratis å søke. Alternativet er å kontakte alle de ulike bankene hver for seg, men dette er naturligvis mer arbeids- og tidkrevende.

Har du ikke fått betalingsanmerkning enda, men kun varsel om inkasso? Da kan du heller se på lån med inkasso.

Få hjelp til å få lån med betalingsanmerkning

Det er mulig å få gratis hjelp til å søke lån med betalingsanmerkning. Husk at dette i de fleste tilfeller er forutsatt at du kan stille med sikkerhet i fast eiendom, da det stort sett ikke tilbys usikrede lån til deg med betalingsanmerkninger.

Det finnes banker der ute hvor du kan låne penger med betalingsanmerkning, og det kan være gunstig å få hjelp til å finne disse bankene. Få hjelpen du trenger, i dag.

FÅ GRATIS OG UFORPLIKTENDE HJELP

Ofte stilte spørsmål om å låne penger med betalingsanmerkning

Kan jeg få lån med betalingsanmerkning? 

Det er svært vanskelig å få lån hos ordinære banker når man har betalingsanmerkninger. Zen Finans jobber med flere banker som kan tilby deg refinansiering selv om du har en eller flere betalingsanmerkninger. Får å få et lån når du har betalingsanmerkning krever banken alltid sikkerhet i fast eiendom.

Når får jeg en betalingsanmerkning?

Man får en betalingsanmerkning når det er tatt rettslige skritt for å inndrive et ubetalt krav. Dette kan være krav som ligger hos for eksempel; inkassobyråer, namsmenn, forliksråd, Statens Kartverk, Løsøreregisteret eller Statens innkrevingssentral.

Hvordan sletter jeg betalingsanmerkning?

For å slette en betalingsanmerkning må hele det utestående beløpet for kravet inklusive renter være innebetalt. 

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har betalingsanmerkning?

Du kan sjekke betalingsanmerkninger hos ulike kredittopplysningsforetak som for eksempel bisnode eller experian.

Hvordan søker jeg lån med betalingsanmerkning?

Gå til vårt søkndansskjema og veg lånetypen «refinansiere boliglån» når du søker. Fyll ut informajonen så vil en av våre hyggelige rådgivere ta kontakt med deg fortløpende.

Hvor lang tid tar det før en betalingsanmerkning blir slettet?

Betalingsanmerkningen slettes som regel automatisk i løpet av noen dager eller innen én uke. Vi anbefaler i midlertid alltid at man passer på å sjekke i etterkant av innbetaling at det faktisk er slettet.

Er det noe grense på hvor store betalingsanmerkninger man får slettet?

Nei. Vi jobber med banker som tilbyr lån på inntil 15 000 000 av denne typen gjeld. Er det ledig sikkerhet i boligen for kravet så kan vi hjelpe deg med å slette denne.

Kan jeg få tvangssalg på grunn av en betalingsanmerkning?

Ja. Betalingsanmerkning som ikke blir innfridd kan føre til tvangssalg av bolig. Dersom du opplever dette anbefaler vi deg om å ta kontakt med oss snarest.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)