fbpx

Omstartslån – lån med sikkerhet i bolig

Vi tilbyr gratis hjelp for å få omstartslån og lån med sikkerhet i bolig. Har du inkasso eller betalingsanmerkninger kan vi gi deg en ny start med et omstartslån!

Boliglån med betalinsanmerkninger og inkasso

Vil du at vi skal ringe deg?

  Hva er et omstartslån?

  Dersom du sliter med betalingsanmerkninger, dyr gjeld og inkassosaker, kan refinansiering være ønskelig. I så fall kan et omstartslån være løsningen for deg og din økonomi. Med et omstartslån kan du innfri kravene du har liggende, og dermed bedre den økonomiske situasjonen din. Før du søker om omstartslån, gjelder det imidlertid å kartlegge hvilke muligheter som finnes. Her skal vi forklare deg nærmere hva et omstartslån er, hva som skal til for å få det, og hvordan du søker. Vi i Zen Finans viser deg også hvordan du velger det mest gunstige lånet, basert på lånevilkår og -betingelser.

  Et omstartslån er et lån man bruker til å dekke annen gjeld, som for eksempel inkassogjeld og eventuelle krav med betalingsanmerkninger. Omstartslånet er med andre ord en form for refinansieringslån, og tilbys til deg som har behov for bedre økonomisk oversikt. Omstartslån er, i motsetning til tradisjonelle refinansieringslån, først og fremst rettet mot dem som sliter med betalingsanmerkninger. Det er derfor ikke alle banker som kan tilby dette låneproduktet, men du kan likevel innhente lånetilbud fra flere banker ved å sende en søknad gjennom oss i Zen Finans.

  Refinansiering av gjeld til et omstartslån

  Det er ikke uvanlig å oppleve at gjelden blir for høy til at man greier å betjene den. Når man tar opp lån, er det nemlig vanlig med dyre renter – spesielt på kreditt- og forbrukslån. Har du mange dyre smålån uten sikkerhet, kan situasjonen fort komme ut av kontroll. Ved å refinansiere med et omstartslån kan du samle alle de dyre lånene og eventuelle regninger med betalingsanmerkninger i ett lån.

  Fordelen med dette er at du da kun har ett lån å fokusere på, og én rente – istedenfor kanskje ti eller femten. Da får du bedre økonomisk oversikt, samtidig som du kan spare mye penger på lavere og færre renteutgifter. Med kun én kreditor å forholde deg til, er sjansen lavere for at regninger glemmes bort og at nye betalingsanmerkninger oppstår.

  Hva menes med et lån med sikkerhet i bolig?

  Omstartslån er et lån med sikkerhet i bolig, noe som betyr at banken tar pant i låntakers eiendom eller eiendeler. Dette gjøres fordi banken får en ekstra sikkerhet for at verdiene som lånes ut blir tilbakebetalt. Lån med sikkerhet i bolig er generelt sett gunstige sammenlignet med usikrede lån, siden den økte sikkerheten tillater banken å senke rentene. Du kan i mange tilfeller også få en mer fleksibel tilbakebetalingsplan når et lån har sikkerhet. Omstartslån er som regel lån med sikkerhet i bolig. Dette er en av grunnene til at du kan få lån, på tross av eventuelle betalingsanmerkninger og inkassosaker. Økonomiske anmerkninger vil i føre til avslag på lånesøknader om du hadde søkt på lån uten sikkerhet. Det at banken har pant i huset ditt har ingen praktisk betydning så lenge lånet tilbakebetales etter planen. Skulle du imidlertid ikke betale for deg, kan banken potensielt begjære tvangssalg av boligen.

  Vil du at vi skal ringe deg?

   Hvordan få omstartslån med sikkerhet i bolig?

   For å kunne få et omstartslån med sikkerhet i bolig, må enkelte kriterier oppfylles. Husk for eksempel på at du maksimalt kan låne opptil 85 % av boligens markedsverdi. Har du nettopp kjøpt bolig og har lånt 85 % av kjøpesummen, er det liten sjanse for lån med sikkerhet. Har du derimot eid boligen din en stund, har den mest sannsynlig økt i verdi, samtidig som du har betalt ned på lånet. Da har du kanskje frigjort kapital i boligen, slik at boliglånet kan økes. Dette gir deg gode muligheter for omstartslån med sikkerhet i eiendommen.

   For å avgjøre hvor mye «ledig» verdi du har i boligen din, kan det være nødvendig med en verditakst, også kjent som e-takst. En e-takst er noe du kan få gratis hos enkelte eiendomsmeglere, men i noen tilfeller koster det noen kroner. Du må så sende den ferdige e-taksten til banken, som kan vurdere saken for deg. Husk at e-taksten må være av nyere dato, slik at verdien er «oppdatert».

   Finnes det omstartslån uten sikkerhet?

   For å kunne få et omstartslån eller refinansieringslån når du har betalingsanmerkninger, er det nødvendig å kunne stille med sikkerhet i bolig. Det er imidlertid fullt mulig å få lån til refinansiering uten sikkerhet, dersom du ikke sliter med betalingsanmerkninger. Dette kalles bare for et vanlig forbrukslån eller refinansieringslån, og ikke et omstartslån. Merk deg at et refinansieringslån uten sikkerhet vil ha høyere renter enn et omstartslån. Dette har sammenheng med at banken tar høyere risiko. Lån uten sikkerhet vil derfor være dyrere å betjene. Du kan likevel spare mye penger på å betale på ett forbrukslån, enn på ti. Du får nemlig færre renter å betale på, og i mange tilfeller lavere rentesats også.

   Dette er tross alt ett av hovedpoengene ved å refinansiere:

   Det nye lånet skal ha lavere renter enn de gamle!

   Hvorfor søke omstartslån gjennom oss?

   Når du skal søke omstartslån er det alltid lurt å søke hos flere banker. Ved å søke gjennom oss kontakter vi flere banke. På denne måten kan innhenter vi flere lånetilbud, og dermed kan du velge det som passer deg best. Det er ikke gitt at alle banker kan gi deg de samme lånevilkårene. Både inntektskrav, aldersgrense og andre faktorer kan være med på å avgjøre hvorvidt du får lån eller ikke. Faktorer som dette kan også avgjøre hvor mye du får låne.

   Når du søker om omstartslån hos flere banker, vil du se at alle lånetilbud kommer med egne vilkår og betingelser. For å kunne velge det mest gunstige lånet, er det blant annet viktig å ta hensyn til effektiv rente. Effektiv rente oppgis i prosent, og forteller deg hvor stor kostnaden på lånet er – inkludert nominell rente og eventuelle gebyrer. I tillegg til å se på effektiv rente, kan det være greit å se på selve lånetilbudet. Hvor mye kan de enkelte bankene tilby deg i lån? Ellers er det lurt å velge et omstartslån med en nedbetalingsplan som er overkommelig for din økonomiske situasjon. I mange tilfeller kan du selv justere hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet.

   Siden omstartslån er lån med sikkerhet, kan du i mange tilfeller få forholdsvis lang nedbetalingstid. Det betyr lavere avdrag hver måned, slik at du får mer å rutte med. Samtidig vil det totalt sett bli høyere rentekostnader, grunnet flere renteperioder.

   Hvordan søke omstartslån?

   Det er enkelt å søke om omstartslån gjennom oss. Søknaden blir behandlet hos flere banker samtidig. Du trenger bare å fylle ut et enkelt skjema, og deretter vil bankene sende deg lånetilbud innen kort tid. Sammen med oss kan du sammenligne tilbudene du mottar, slik at du får best mulig rente og andre gunstige betingelser. Før du søker kan du gjerne bruke en lånekalkulator. Med den kan du sjekke om sjansen er stor for at du får innvilget et omstartslån. Du kan også alltid spørre oss hva lånet sannsynligvis vil koste deg per måned. Da kan du kanskje se at du vil kunne spare mye på å refinansiere mange dyre smålån.

   Husk likevel på at tallene som blir presentert av lånekalkulatoren bare er et estimat, siden vurderingen utføres av en datamaskin.

   For å kunne få et omstartslån innvilget, er det visse kriterier som må oppfylles. Siden det er et lån med sikkerhet i bolig, må du naturligvis eie din egen bolig.  Ellers gjelder de fleste kriterier som også gjelder for andre lån du søker, og banken vil finne ut om du oppfyller disse kravene gjennom en kredittsjekk. Du må for eksempel være gammel nok til å søke, og du må ha norsk bostedsadresse. Når det gjelder betalingsanmerkninger og inkassosaker, er dette vanligvis noe som vil føre til avslag på en lånesøknad. Omstartslån er et unntak, da dette lånet er ment nettopp for deg som sliter med økonomiske utfordringer.

   Vil du at vi skal ringe deg?

    Dette er prosessen

    Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

    Kontakt

    Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

    Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

    Søknad

    Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

    Tilbud på å refinansiere boliglån

    Tilbud

    Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

    Hvorfor velge oss

    Hvorfor velge oss?

    Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

    Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

    I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

    Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

    Prosessen vår er helt gratis

    Søknaden er helt uforpliktende

    Bedre oversikt med ett lån og én faktura

    Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

    Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

    Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

    Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

    Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

    Vil du at vi skal ringe deg?

     Få gratis hjelp idag

     Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

     Ring oss på - 400 01 956

     Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale