fbpx

Kjøpe første bolig – førstegangskjøper

Går du med en drøm om å kjøpe din første bolig? Vi hjelper deg med å realisere boligdrømmen. Nominell rente fra 2,88 %, effektiv rente 2,94 %, 2 mill over 25 år, Totalt: 2.815.913,-.

Boliglån med betalinsanmerkninger og inkasso

Vil du at vi skal ringe deg?

  Kjøpe bolig for første gang

  Alle som eier egen bolig, har på et eller annet tidspunkt vært førstegangskjøpere, og vet hvilke utfordringer det byr på. Det er ikke en rolig spasertur i parken en søndagsformiddag, for å si det sånn.

  Det er derimot ganske vanskelig å skulle kjøpe bolig for første gang. Ikke er det bare mange forskjellige begreper man er nødt til å forstå betydningen av, men det å komme seg inn på boligmarkedet generelt er mye enklere sagt enn gjort.

  Å kjøpe bolig er dyrt, og prisene bare fortsetter å øke. Det gjør det heller ikke bedre at bankene stadig stiller flere krav til dem som trenger hjelp for å få finansiert boligdrømmen sin.

  Vi er her for deg som føler på en håpløshet i forbindelse med det å skulle kjøpe din første bolig, særlig om dette er en situasjon du står i på egen hånd.

  byggelån eller boliglån
  Hjelp til å få oversikt over inkasso, gjeld og betalingsanmerkninger

  Anskaffelse av kunnskap

  I samtalen mellom oss kan det dukke opp mange begreper som du kanskje ikke har hørt før. Nedenfor går vi nærmere inn på noen av disse begrepene:

  Betalingsevne
  Enhver bank kommer til å være over gjennomsnittet interessert i din betalingsevne. Dette handler om din evne til å betale det du skylder, og den aktuelle banken tar utgangspunkt i inntekten din, samt alle utgiftene dine for å vurdere dette.

  Bankens overordnede mål med å gjøre denne vurderingen, er å finne ut hvor mye du har til overs i slutten av en måned, som eventuelt kunne gått til å nedbetale et lån. De vil også se etter hvordan du håndterer økonomien din, for dette vil gi dem en pekepinn på hvor påpasselig du er med å overholde de økonomiske forpliktelsene dine.

  Egenkapital
  I de fleste banker foreligger det et krav om at låntaker må ha en viss prosent i egenkapital. Dette dreier seg med andre ord om den aktuelle låntakers oppsparte midler, da banken har en belåningsgrad på «kun» 85 % av markedsverdien på boligen din. Med en belåningsgrad på 85 % vil det si at låntaker må ha 15 % i egenkapital for å få innvilget lånesøknaden sin. Hvor mye 15 % utgjør i praksis vil variere med utgangspunkt i kjøpesummen.

  Eksempel: Om du tar opp et lån til en verdi av én million (1 000 000 kroner), så vil 15 % utgjøre 150 000 kroner av kjøpesummen. Men ved et lån til en verdi av to millioner (2 000 000), så vil prosentandelen være det dobbelte, altså 300 000 kroner.

  Derfor er det viktig å tenke langsiktig i relativt ung alder. Hvis du begynner å spare allerede da, så kan det være enklere å komme seg inn på boligmarkedet, da dette er en faktorene som pleier å skape problemer for mange førstegangskjøpere.

  Forskjellige typer lån

  Når du henvender deg til banken, så er det for å finne ut om hvilke muligheter du har i forbindelse med et lån. Dette er et ganske selvforklarende begrep, men banken låner deg altså deler av kjøpesummen slik at du kan få realisert boligdrømmen din.

  Forskjellige lån
  Lån er imidlertid ikke et sort/hvitt begrep. Når den aktuelle banken gir deg et lånetilbud, så tar de utgangspunkt i henvendelsen din for å finne ut hvilke lån som er mest gunstig for deg. I forbindelse med boligkjøp er det boliglån som er den vanligste låntypen.

  Boliglån er et lån som utelukkende går til å finansiere boligkjøp. Dette er en låntype som strekker seg over en lengre periode, og som regel forutsetter at låntaker kan stille med sikkerhet for lånet.

  Enhver bank tar en stor risiko ved å innvilge lånesøknader, og derfor er sikkerhet desto viktigere. Det vanligste er å la banken ta pant i boligen som låntaker planlegger å kjøpe.

  Lån med betalingsanmerkning
  Forklaring av renter

  Forklaring av renter

  Når man inngår en låneavtale med banken, så samtykker og forplikter man seg til å betale renter. Dette er kostnader som kommer i tillegg til nedbetalingen på selve lånet, og som vil variere med utgangspunkt i hvilken bank du velger å låne penger hos. Nedbetaling av selve lånet kalles avdrag.

  Nominell rente og effektiv rente
  I forbindelse med rentekostnader, er det vanlig å skille mellom nominell rente og effektiv rente. Derfor er det viktig å vite forskjellen på dem, slik at man ikke ender opp med å blande dem sammen.

  Nominell rente er et begrep som brukes når man snakker om rentesatsen på lånet. Det vil si det du er nødt til å betale i renter, for at banken har innvilget lånesøknaden din.

  Når man derimot snakker om effektiv rente så har man kombinert den nominelle renten med eventuelle gebyrer som kommer i tillegg til rentekostnadene. Det er summen av dette den effektive renten viser til.

  Flytende rente og fast rente
  Folk har forskjellig utgangspunkt økonomisk. Mens noen befinner seg i en økonomisk situasjon hvor de tåler at renten går litt opp og ned, så finnes det andre som er avhengig av litt mer forutsigbarhet.

  I forbindelse med dette snakker man om flytende rente og fast rente. Om renten er flytende, så betaler låntaker ulike beløp fra måned til måned, mens fast rente innebærer å binde renten i en viss periode slik at de ikke påvirkes av eventuelle endringer som skjer i perioden.

  Gå på mange boligvisninger

  Gå på mange visninger

  Når du har alt det finansielle på plass, så kan du begynne å gå på visninger. Det vil si at du kan ta prosessen et steg videre og faktisk begynne å se på potensielle salgsobjekter.

  Det å gå på visning kan være ganske overveldende, men det er viktig at du prøver å holde hodet kaldt. For dette er nemlig en aktivitet som har mange fordeler med seg.

  Det handler først og fremst om å se på det aktuelle salgsobjektet, inspisere det og finne ut om det er et sted hvor du kunne sett for deg å bo. Men det gir deg også en gylden sjanse til å finne ut hva du liker og hva du ikke liker, for teori og praksis er faktisk to forskjellige ting.

  Få gratis hjelp med ditt første boliglån

  Skal du kjøpe bolig for første gang? Da kan det føles trygt å få hjelp på veien. Vår hjelp er helt gratis og uforpliktende, da vi blir honorert av banken direkte om du velger å gå for vårt tilbud. Nominell rente fra 1,70 %, effektiv rente 1,77 %, 2 mill over 25 år, Totalt: 2.473.259,-.

  Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

  Vil du at vi skal ringe deg?

   Få rask og god hjelp

   Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

   Søknad

   Be om å bli oppringt eller send oss en lånesøknad så vil en av våre flinke kundeveiledere ta kontakt med deg. Søknaden blir gjennomgått og deretter sendt til våre bankpartnere.

   Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

   Tilbud

   Vi snakker med bankene og presenterer forslag og ulike tilbud til deg. Sammen med deg finner vi løsningen og banken som er mest skreddersydd til dine økonomiske behov.

   Tilbud på å refinansiere boliglån

   En ny start

   Tilbudet godkjennes trygt og enkelt av deg med BankID. Banken vil innfri eventuelle krav og andre praktiske gjøremål. Din jobb blir å vedlikeholde en god personlig økonomi.

   Få rask og god hjelp

   Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

   Søknad

   Be om å bli oppringt eller send oss en lånesøknad så vil en av våre flinke kundeveiledere ta kontakt med deg. Søknaden blir gjennomgått og deretter sendt til våre bankpartnere.

   Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

   Tilbud

   Vi snakker med bankene og presenterer forslag og ulike tilbud til deg. Sammen med deg finner vi løsningen og banken som er mest skreddersydd til dine økonomiske behov.

   Tilbud på å refinansiere boliglån

   En ny start

   Tilbudet godkjennes trygt og enkelt av deg med BankID. Banken vil innfri eventuelle krav og andre praktiske gjøremål. Din jobb blir å vedlikeholde en god personlig økonomi.

   Hvorfor velge oss

   Hvorfor velge oss?

   Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

   Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

   I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

   Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

   Prosessen vår er helt gratis

   Søknaden er helt uforpliktende

   Bedre oversikt med ett lån og én faktura

   Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

   Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

   Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

   Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

   Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

   Vil du at vi skal ringe deg?

    Få gratis hjelp idag

    Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

    Ring oss på - 400 01 956

    Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale