fbpx

Byggelån – Lån til å bygge bolig

Går du med en drøm om å bygge egen bolig? Nå kan vi også hjelpe deg som ønsker å søke byggelån. Nominell rente fra 2,88 %, effektiv rente 2,94 %, 2 mill over 25 år, Totalt: 2.815.913,-.

Søke byggelån

Vil du at vi skal ringe deg?

  Byggelån vs. Boliglån

  Hus og hjem er noe folk flest har forskjellige holdninger til. Noen har vokst opp i en eid bolig,
  Hus og hjem er noe folk flest har forskjellige holdninger til. Noen har vokst opp i en eid bolig, mens andre har vokst opp i en leid bolig.

  Organiseringen rundt bosted kan påvirke hvilke mål og drømmer man får senere i livet. Noen ønsker å kjøpe eller bygge sin egen bolig, mens andre synes det er helt greit å bare leie.

  Det å kjøpe eller bygge bolig er både en stor avgjørelse og en viktig investering. Men det er langt ifra billig, og derfor er det vanlig å be om hjelp til å finansiere et slikt prosjekt. Finansieringshjelp kan du få hos oss, både for boligkjøp, bygging og renovering.

  Forskjellige banker tilbyr ulike låneprodukter. Det finnes med andre ord forskjellige typer lån, og noen av dem er byggelån og boliglån. Dette er de to vanligste låntypene for finansiering av bolig, men det kommer an på hvordan du ønsker å realisere drømmen.

  byggelån eller boliglån
  Hjelp til å få oversikt over inkasso, gjeld og betalingsanmerkninger

  Slik fungerer et byggelån

  Enten du skal bygge din egen bolig eller renovere et gammelt hus som du har kjøpt, så vil det være svært vanskelig å sette opp et budsjett og holde seg til det. Til tross for at man planlegger godt, så kan det dukke opp ting som man umulig kunne sett for seg.

  Derfor er det praktisk at man kan ta opp et byggelån i stedet for et boliglån. Et byggelån er nemlig en løpende låntype. I forbindelse med et boliglån så får du et visst budsjett av banken og så må du holde innenfor denne rammen, men slik fungerer det ikke med et byggelån.

  Byggelånet er et midlertidig lån som går til å dekke kostnadene som dukker opp underveis i byggeprosessen. Men når det er sagt, så betyr ikke det at du kan låne og bruke så mye du bare vil og orker. Den aktuelle banken gir låntaker vanligvis en spesifikk låneramme.

  Mens et ordinært boliglån tar utgangspunkt i låntakers betalingsevne, egenkapital og mulighet til å stille med sikkerhet, så baserer banken byggelånet på andre faktorer.

  Finn ut hvor mye byggelånet det vil koste

  Ved et ordinært boliglån er låntaker av å kunne dekke 15 % av lånet selv (vanligvis omtalt som egenkapital), men dette kriteriet vektlegges ikke i like stor grad på et byggelån. Her regnes prisen låntaker skal betale ut med utgangspunkt i andre faktorer:

  Etableringsgebyr – et engangsbeløp du betaler for at den aktuelle banken skal godkjenne lånesøknaden din og opprette et lån i ditt navn. Størrelsen på dette gebyret vil variere med utgangspunkt i hvilken bank du velger å ta opp lån hos.

  Nominell rente – rentesatsen på lånet, altså summen du skal betale før etableringsgebyr og andre gebyrer legges til det månedlige avdraget.

  Provisjon av lånerammen – en viss prosent som du må betale for lånet. Organiseringen rundt dette vil variere da forskjellige banker opererer med ulike vilkår. Hos noen må du betale provisjon hver måned, mens hvert kvartal hos andre.

  Dokumentasjon – et svært viktig punkt i forbindelse med et byggelån. Dette skal gi banken en pekepinn på hva du tenker, og hvor stor risiko de eventuelt tar ved å innvilge et slikt lån.

  Selv om egenkapital ikke avgjør hvor vidt du får lån i like stor grad som det gjør på et ordinært boliglån, så betyr ikke det at du slipper unna dette kriteriet. Låntaker må fremdeles ha egenkapital, og da helst 15 %, men forskjellige banker tar utgangspunkt i ulike faktorer.

  Lån med betalingsanmerkning
  Byggelån

  Byggelån har både fordeler og ulemper

  Byggelån er et lån med både fordeler og ulemper, og det er viktig å ha oversikt over begge deler før du inngår en avtale om denne typen lån.

  Fordeler byggelån
  Siden dette er en form for rammelån så har du som låntaker et fastsatt beløp å forholde deg til. Dermed er det mindre sannsynlighet for at du mister kontrollen over forbruket ditt, som fort kan skje med for eksempel et forbrukslån.

  I noen tilfeller er det også slik at det er banken som står for betalingen av kostnadene ved byggeprosjektet ditt. Det vil si at pengene ikke overføres til din konto, men i stedet rapporterer utgiftene inn til banken som tar seg av det. Dette er dessuten svært lettvint.

  En annen fordel med denne låntypen, er at låntaker kun betaler renter i byggeperioden. Selve nedbetalingsprosessen starter med andre ord ikke før etter at den aktuelle boligen er bygget og det foreligger en ferdigattest fra kommunen.

  Ulemper byggelån
  Et byggelån vil imidlertid være mest gunstig for kortvarige byggeprosjekter, siden dette er en type lån som kjennetegnes av høye rentekostnader. På den måten har denne låntypen mye mer til felles med et forbrukslån enn med et ordinært boliglån.

  Det betyr imidlertid ikke at et byggelån ikke vil være gunstig for deg og ditt byggeprosjekt. Dette er en avgjørelse som bør tas med utgangspunkt i en helhetsvurdering, og siden byggelånet omgjøres til et ordinært boliglån etterpå, så kan det være det rette likevel.

  Dette skjer når byggeprosessen er ferdig

  Dette skjer når byggeprosessen er ferdig

  Om du har engasjert et byggefirma til å gjøre jobben for deg, så er byggeprosessen ferdig først når det foreligger en ferdigattest. Ferdigattesten er en formell bekreftelse på at byggeprosessen er ferdig, og det er kommunen boligen tilhører som utsteder denne.

  Som låntaker er du avhengig av denne attesten for å ferdigstille låneavtalen din. Underveis i byggeprosessen så betaler du bare renter (og et byggelån kjennetegnes jo av høye renter), og etter at byggingen er over, så blir byggelånet omgjort til et ordinært boliglån.

  Det er med andre ord kun under selve byggeprosessen at du må betale høye rentekostnader. Når byggingen er ferdig og boligen står klar, så vil vilkårene for lånet ditt endre seg slik at det ligner mer på et hvilket som helst boliglån.

  Derfor er byggelån gunstig

  Til tross for et par ulemper, så er et byggelån er svært gunstig alternativ fordi det gir deg litt større frihet og bedre oversikt i forbindelse med byggeprosessen. Nominell rente fra 1,70 %, effektiv rente 1,77 %, 2 mill over 25 år, Totalt: 2.473.259,-.

  Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

  Vil du at vi skal ringe deg?

   Dette er prosessen

   Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

   Kontakt

   Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

   Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

   Søknad

   Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

   Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

   Tilbud

   Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

   Hvorfor velge oss

   Hvorfor velge oss?

   Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

   Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

   I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

   Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

   Prosessen vår er helt gratis

   Søknaden er helt uforpliktende

   Bedre oversikt med ett lån og én faktura

   Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

   Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

   Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

   Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

   Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

   Vil du at vi skal ringe deg?

    Få gratis hjelp idag

    Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

    Ring oss på - 400 01 956

    Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale