Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Om du noen gang har hatt en rolle som førstegangskjøper på boligmarkedet, så vet du hvor vanskelig det kan være å komme seg inn der på grunn av alle kravene. På samme måte kan det være vanskelig å finne en bank som vil satse på deg, om du har betalingsanmerkning.

Enhver bank foretar en generelt stor, økonomisk risiko når de innvilger en lånesøknad. Hvis de attpåtil innvilger en lånesøknad hvor søkeren har en betalingsanmerkning, så er det en enda større risiko for den aktuelle banken.

Selv om det finnes banker som automatisk avslår søknader hvor søkeren har betalingsanmerkning, så finnes det også noen banker som har valgt å vektlegge dette i en mye mindre grad.

I denne bloggartikkelen skal vi se nærmere på og svare på spørsmålene som ofte stilles i forbindelse med refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning.  

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er noe du får om du venter lenge nok med å betale en regning eller ikke betaler den i det hele tatt.

Om du har fått en betalingsanmerkning, så er dette et resultat av en prosess som består av flere faser. Det er altså ikke noe som skjer helt plutselig over natten.

For å bli registret med en betalingsanmerkning, så har du antageligvis mottatt både faktura, kanskje noen purrebrev og et inkassovarsel før saken havnet hos et inkassoselskap og så hos namsmannen. Det er som regel på dette punktet betalingsanmerkningen er et faktum.

Som privatperson kan du kvinne deg med betalingsanmerkninger enten ved å betale det du skylder eller ved å vente i 4 år. Etter fire år slettes nemlig betalingsanmerkningene automatisk, men det siste er virkelig ikke noe vi anbefaler deg å gjøre.

Få et uforpliktende tilbud på refinansiering

Hvorfor er det vanskelig å få lån med betalingsanmerkning?

Om du havner i trøbbel med lovens lange arm, så vil dette registreres på rullebladet ditt. Dette kan få konsekvenser hvis du søker på en jobb hvor de krever plettfri vandel. Da kan rullebladet ditt være grunnen til at du ikke får jobben du så sårt ønsker deg.

Sånn fungerer det også med kredittscoren din. Om dette ikke er noe som ikke prioriteres i hverdagen din eller du rett og slett glemmer å betale en regning, så kan det få store konsekvenser på lang sikt. Det kan for eksempel være vanskelig å få innvilget lånesøknader.

Alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å gjennomføre en kredittsjekk av alle som sender inn en lånesøknad til banken. Om denne sjekken viser at du ikke kan stoles på i forbindelse med å betale regninger, så er det ikke sikkert at banken vil ta den sjansen.

Betalingsanmerkninger er et tegn på at du ikke alltid har vært påpasselig å betale det du skylder. Ettersom det å låne penger til noen er en stor risiko for banken, så kan det i seg selv være nok til at den aktuelle banken ikke ønsker å ta sjansen på å låne penger til deg.

Hva er refinansiering?

Når betalingsanmerkningen er et faktum, så bør du sjekke ut hvilke muligheter du har i forbindelse med refinansiering. Det er ikke bare-bare å få innvilget en lånesøknad med en betalingsanmerkning på slep, men det finnes alternativer som du kan benytte deg av.

Om betalingsanmerkningen er et resultat av at forbrukslånene dine har vokst seg over hodet på deg, så kan refinansiering være et godt alternativ. Dette er en låntype som hjelper deg å samle alle lånene dine i et og samme lån – til mye bedre betingelser enn du har hatt til nå.

Ikke alle norske banker tilbyr dette

Det er imidlertid ikke slik at alle norske banker tilbyr dette låneproduktet. De fleste banker tilbyr generell refinansiering, men det er ikke sikkert at de vil eller kan hjelpe deg når det er en betalingsanmerkning registrert i ditt navn.

For at du skal kunne søke om et refinansieringslån med betalingsanmerkning, så må du først og fremst finne en bank som tilbyr dette låneproduktet. Men dette er altså lettere sagt enn gjort, da majoriteten av norske banker stiller krav om null betalingsanmerkninger.

Når det er sagt, så betyr ikke det at det er umulig å finne en bank som tilbyr refinansieringslån, også for deg som har rotet det til for deg selv økonomisk sett. Gode eksempler på slike banker, er Bluestep, Svea og Nordax.

Forskjellen mellom de ordinære bankene og banker som tilbyr refinansiering av gjeld til tross for betalingsanmerkninger, er at sistnevnte ofte foretar en individuell vurdering av potensielle kunder og vektlegger andre faktorer enn de tradisjonelle bankene.

Få et uforpliktende tilbud på refinansiering

Fordeler med refinansiering av gjeld

Det er flere fordeler med refinansiering av gjeld, enten du har betalingsanmerkning i den økonomiske bagasjen din eller ikke. Dette skal vi gå litt nærmere inn på i punktene nedenfor.

Lånesøknaden din besvares raskt

Dagens banker lever alltid etter metoder som gjør det mulig for dem å jobbe mer effektivt. Det gjelder også når de skal besvare kunders lånesøknader.

Før kunne det ta lang tid å få lånesøknaden sin innvilget hos en bank, men slik er det ikke lenger. I dagens moderne verden vil lånesøknaden din imidlertid besvares svært raskt.

Du slipper å betale ut gjelden selv

En annen fordel med et refinansieringslån er at du verken trenger å kommunisere med kreditorene eller å betale ut gjelden selv. Dette er noe den aktuelle banken tar seg av på dine vegne.

I en ordinær låneprosess er det ofte slik at lånesummen blir utbetalt til din personlige bankkonto, og så er det du som står for å overføre pengene dit de skal, men slik fungerer det ikke med et refinansieringslån.

Om lånesøknaden din for et refinansieringslån blir innvilget, så er det den aktuelle banken som står for alt. I stedet for at pengene blir utbetalt til din personlige bankkonto, så tar banken seg av alt – fra start til slutt – i forbindelse med hele transaksjonen.

Du blir kvitt betalingsanmerkningene

Dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger, så vil et refinansieringslån være en gylden mulighet for deg. Årsaken til det er at du rett og slett blir kvitt betalingsanmerkningen(e) din(e), siden smålånene du har fra tidligere tider blir innfridd.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)