fbpx

Lønnstrekk

Få gratis hjelp med å stoppe lønnstrekk

Vi tilbyr gratis hjelp for å stoppe lønnstrekk. Ring eller søk hos oss for å få en ny økonomisk hverdag uten lønnstrekk!

Lønnstrekk

Vil du at vi skal ringe deg?

  Lønnstrekk inkasso – Alt du trenger å vite 

  Mange nordmenn har lønnstrekk, noe som kan bidra til at økonomien blir nokså stram i en periode. Er du usikker på hva lønnstrekk er, og hvor lenge trekket i lønn kan foregå?

  Vi i Zen Finans gir deg svar på det du måtte lure på.

  Hva er lønnstrekk?

  Lønnstrekk – noen ganger også omtalt som utleggstrekk – er en prosess som går ut på at arbeidsgiveren trekker en viss andel av lønnen til arbeidstakeren. Man kan også oppleve å få lønnstrekk av trygdeytelser, og da trekker NAV pengene automatisk før utbetaling.

  Som regel skyldes lønnstrekk at man skylder penger, og ikke har betalt gjelden til avtalt tid. Lønnstrekket innebærer at namsmannen inndriver gjelden med tvang. Lønnstrekk kan også iverksettes av Statens Innkrevingssentral, lensmannen eller kemneren.

  Trekk i lønn fra namsmann kan med andre ord forekomme dersom du skylder penger til én eller flere kreditorer, og har misligholdt gjelden. Kreditorene – eller andre parter du skylder penger – kan da gå til namsmannen for å inndrive pengene.

  Lønnstrekk kan oppleves som en stor belastning for den det måtte gjelde, siden man kun får utbetalt det mest nødvendige til livsopphold. Resten av lønnen går til namsmannen.

  Dette skjer før man får lønnstrekk

  Du kan få lønnstrekk dersom kreditor har forsøkt å drive inn pengene du skylder uten å lykkes. Dette innebærer som regel at kreditoren først har forsøkt å inndrive pengene gjennom purringer eller inkassovarsler.

  Om gjelden ikke innfris, kan kreditoren kontakte namsmannen. Sistnevnte vil vurdere saken, og kan avgjøre hvorvidt pengene skal drives inn gjennom lønnstrekk. Du vil motta et varsel om lønnstrekk rundt to uker før prosessen igangsettes.

  I varselet vil man blant annet kunne se hvor stort det aktuelle trekket vil være. Når du får varselet har du mulighet til å gjøre opp for deg. Gjøres ikke dette innen to uker, vil lønnstrekk iverksettes.

  I tillegg til lønnstrekk, kan skyldner oppleve å få gjenstander tvangssolgt – noe som kalles utleggsforretning. Dekningsloven avgjør hva slags gjenstander som kan selges med tvang. Dette innebærer at kreditorene får pengene sine ved å selge gjenstander du eier.

  Opplever du lønnstrekk? Få gratis hjelp med å stoppe det i dag

  Hvor lenge kan namsmannen trekke i lønn?

  Lønnstrekk kan ha en varighet på alt fra noen få uker til flere år. Så, hvor lenge kan namsmannen trekke i lønn? Dette avhenger av hvor mye penger du skylder, men også av hvor mye du tjener.

  Det vil trekkes penger av lønnen din på månedlig basis, helt til kravet er innfridd. Når kreditorene har fått tilbake pengene du skyldte, vil lønnstrekket opphøre. 

  Dersom man sliter med lav lønn og dårlig økonomi i utgangspunktet, kan lønnstrekk være nokså langvarig – og belastende for den som rammes.

  Hvor mye kan namsmannen ta i lønnstrekk?

  Selv om man får lønnstrekk, skal man ikke trekkes mer enn at man har nok til livets opphold. Namsmannen vil derfor ta utgangspunkt i NAV sine satser for livsopphold, der det oppgis hvor mye man skal kunne klare seg med etter at utgifter til bolig er dekket.

  Satsene er per 2021 på litt over 9 200 kroner for en enslig skyldner. Har man barn å forsørge, vil man få utbetalt litt ekstra (per barn). Størrelsen på lønnstrekket kan også avhenge av hvorvidt du har samboer/ektefelle eller ikke, og om du forsørger vedkommende eller ikke.

  Man kan med andre ord måtte leve på et minimum, noe som kan være vanskelig over tid. Penger til livsopphold skal blant annet dekke strøm, klær, mat, TV, internett og lignende. 

  Nøyaktig hvor mye namsmannen vil trekke, kan variere noe. Hovedmålet er at kreditorene du skylder penger skal motta det du skylder raskest mulig. Det du tjener som overstiger livsoppholdssatsene, kan i utgangspunktet bli trukket fra lønnen.

  Kan man endre lønnstrekk namsmannen har satt?

  I noen tilfeller kan man be om å endre lønnstrekk namsmannen har satt. Dette kan for eksempel være aktuelt dersom du har økte utgifter eller går ned i lønn. 

  Det er også mange som har behov for å redusere lønnstrekket dersom de gjennomgår samlivsbrudd. Blir du plutselig alene om utgiftene, kan det bli vanskeligere å få hverdagen til å gå rundt med lønnstrekk.

  Hvis du opplever at den økonomiske situasjonen din plutselig endrer seg, kan du søke om å endre lønnstrekk namsmannen har satt. Dette kan gjøres gjennom et eget søknadsskjema du finner hos NAV.no.

  Hvordan stoppe lønnstrekk?

  De fleste som rammes av lønnstrekk synes at den økonomiske situasjonen blir utfordrende. Så, hvordan stoppe lønnstrekk slik at økonomien kan normaliseres? Trekk i lønn namsmann har satt, kan stoppes ved å betale ned gjelden du skylder kreditorene.

  Du må altså kvitte deg med gjelden som har gått til såkalt utleggsforretning. For å kunne gjøre det, må du først skaffe penger til å betale gjelden med. Her finnes det flere løsninger. La oss se nærmere på noen av dem.

  Øke boliglånet

  Dersom du for eksempel eier din egen bolig, er det mulig at du har ledig kapital i boligen. Dette er som regel tilfelle dersom boligen har steget i verdi, eller om du har betalt ned mye på lånet. 

  Zen Finans har avtale med bankene som kan hjelpe deg med lån dersom du kan stille med sikkerhet i bolig. I mange tilfeller kan man få hjelp selv om man sliter med betalingsanmerkninger.

  Selg unna ting 

  De fleste har mange ting de ikke har bruk for, enten det er klær, smykker, elektronikk eller andre ting. Du kan potensielt skaffe pengene du trenger ved å selge unna ting som dette på nett eller bruktmarkeder.

  Man kan også selge ting man i utgangspunktet ønsker å beholde. Kanskje du har en bil eller sykkel av verdi? Ved å selge gjenstander som dette kan du kanskje kvitte deg med lønnstrekket og få økonomien på rett kjøl igjen. 

  Kan arbeidsgiveren min nekte lønnstrekk til namsmannen?

  Dersom du har fått varsel om lønnstrekk, kan det kanskje være fristende å be arbeidsgiver om å nekte namsmannen pengene. Det finnes eksempler på folk som har prøvd seg på nettopp dette.

  Det vil imidlertid ikke ha noe for seg, da arbeidsgiveren din er forpliktet til å gjennomføre lønnstrekket. Du har altså ingen mulighet for å forhindre at utleggstrekk skal finne sted, for eksempel ved å påvirke arbeidsgiver.

  Hvordan unngå lønnstrekk?

  Enten du har lønnstrekk i dag eller ikke, kan det lønne seg å vite hvordan man kan unngå trekk i lønnen i fremtiden. Ved å være proaktiv, kan du sørge for at økonomien din slipper denne belastningen.

  Merker du for eksempel at du sliter med å betale ned på dyre smålån, kan det være lurt å søke hjelp i god tid. Du kan for eksempel spare mye penger og få bedre oversikt over økonomien ved å refinansiere. 

  Refinansiering handler om å samle dyre lån ved at de betales ned med et nytt lån. Dette nye lånet har som regel bedre lånevilkår, noe som for eksempel kan bety lavere effektiv rente. Det er også langt mer oversiktlig å betale ned på ett lån enn mange små.

  Det finnes mange enkle grep som kan hjelpe deg med å få sunnere hverdagsøkonomi, slik at du unngår lønnstrekk. Det er også viktig at man ikke låner over evne. Husk at alle lån skal betales tilbake med renter og gebyrer.

  Få gratis hjelp til å stanse lønnstrekk 

  Zen Finans hjelper mange privatkunder som får avslag hos tradisjonelle banker. Vi kan blant annet hjelpe deg med å refinansiere dyre smålån, slik at du får bedre økonomi og penger til overs. Da vil du også kunne kvitte deg med lønnstrekk raskere.

  Hvordan stoppe lønnstrekk? Jo, ved å betale kravet du er skyldig. Dette kan være vanskelig å få til uten hjelp eller refinansiering.

  Zen Finans hjelper også kunder som sliter med betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Vi samarbeider med en rekke aktører, slik at du kan få den beste hjelpen som er tilgjengelig. Det er dessuten helt gratis å få hjelp av oss.

  Kontakt oss i dag – enten ved å ringe eller fylle ut kontaktskjemaet på siden. Sammen kan vi finne en løsning som passer for deg, helt uforpliktende!

  Få rask og god hjelp

  Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

  Søknad

  Be om å bli oppringt eller send oss en lånesøknad så vil en av våre flinke kundeveiledere ta kontakt med deg. Søknaden blir gjennomgått og deretter sendt til våre bankpartnere.

  Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

  Tilbud

  Vi snakker med bankene og presenterer forslag og ulike tilbud til deg. Sammen med deg finner vi løsningen og banken som er mest skreddersydd til dine økonomiske behov.

  Tilbud på å refinansiere boliglån

  En ny start

  Tilbudet godkjennes trygt og enkelt av deg med BankID. Banken vil innfri eventuelle krav og andre praktiske gjøremål. Din jobb blir å vedlikeholde en god personlig økonomi.

  Hvorfor velge oss

  Hvorfor velge oss?

  Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

  Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

  I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

  Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

  Prosessen vår er helt gratis

  Søknaden er helt uforpliktende

  Bedre oversikt med ett lån og én faktura

  Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

  Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

  Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

  Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

  Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

  Få gratis hjelp idag

  Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

  Ring oss på - 400 01 956

  Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale