Hvordan flytter jeg boliglånet mitt?

Flytte boliglån til annen bank?

Vi hjelper deg med dette

Søk om et bedre boliglån i dag

[MIGRATION] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Å flytte et boliglån er ofte mye lettere enn hva mange ser for seg. Ved å flytte boliglånet og bytte bank, er det mulig å få langt bedre lånebetingelser og renter. Nøyaktig hvordan du går frem for å flytte boliglånet vil avhenge av prosessen til den aktuelle bankene, men vi skal gi deg en generell guide om hvordan du går frem.

Når du flytter et boliglån fra en bank til en annen, er dette en form for refinansiering. Som regel flyttes lån for å få bedre tjenester, lånebetingelser eller lånetyper. Ved å refinansiere boliglånet får du muligheten til å øke størrelsen på lånet, hvilket kan være nyttig dersom du trenger ekstra penger til utbygging, oppussing eller hjelpe barna inn på boligmarkedet.

Få tilbud på et bedre boliglån i dag

1. Søk nytt boliglån

Dersom du har funnet en bank du ønsker å flytte lånet til, må du først og fremst søke om et boliglån hos den aktuelle banken. De fleste banker har digital skjema som kan fylles ut, hvor du kan krysse av for at du ønsker å flytte lånet.

I skjemaet må du som oftest oppgi informasjon om ditt nåværende boliglån, hvor mye gjeld du har, hvor lånet befinner seg nå og hva verdien på boligen ligger på. Det er også mulig å øke boliglånet ved å bruke samme søknadsskjema.

2. Ny kunde og bankbytte skjema

Hvis lånet ditt blir innvilget hos den nye banken, kan du starte med å registrere deg som ny kunde. Dette kan som regel gjøres på nett og du får tilsendt nytt bankkort og tildelt ny brukskonto.

For å flytte lånet må et bankbytte-skjema fylles inn, det kan som regel den nye banken gjøre for deg. Deretter vil du få tilsendt skjemaet for en digital signatur. Når prosessen er ferdig, kan du gå inn i de nye nettbank og sette opp faste betalinger.

I de fleste tilfeller vil altså banken ta seg av papirarbeidet og det meste av jobben. Dette betyr at prosessen egentlig ikke er så vanskelig som mange tror, og det er mulig å få bedre renter og betingelser enn hva du opprinnelige hadde

Dette må du huske på når du bytter bank

Selve flytting av lån er en enkel prosess, men det er andre ting du må huske på når du bytter bank. Det kan for eksempel være lurt å avvente innsending av bankbytte-skjema til du har betalt alle eksisterende regninger i din nåværende bank.

Du må også huske å informere eventuelle arbeidsgivere, trygde-/sosialkontor og andre om det nye kontonummeret ditt. Det er også lurt å sjekke eventuelle bindingstider og oppsigelsesfrister knyttet til kontoene dine.

Hvis du har bindingstid, vil det være lurt å avvente byttet til disse utløper. Det kan nemlig medføre kostnader dersom du bryter bindingstid og oppsigelsesfrister. Til slutt må du sjekke at du ikke har en negativ saldo på noen av kontoene dine. Den gamle banken kan ikke avslutte kontoen før du har betalt det du skylder.

Når bør jeg refinansiere boliglånet?

Hvis du vurderer å flytte boliglånet ditt bør du først få en oversikt over hvor mye du ønsker å eventuelt øke lånet, og hvor mye gjeld du sitter på i dag. Du behøver ikke å øke lånet på boligen og mange velger å flytte lånet kun for å kutte ned på lånekostnadene.

Hvis du kun er på jakt etter lavere renter og bedre betingelser, kan det være en idé å prøve å forhandle med den nåværende banken. Det kan være lurt å få en oversikt over hva markedet tilbyr ellers, slik at du har et grunnlag å sammenligne lånekostnadene med.

Vi hjelper deg med flytting av lån

For å flytte et boliglån må du først og fremst få innvilget et ny søknad om boliglån – dette er ikke alltid en sømløs prosess. Nåværende gjeld og inkasso kan spille en rolle i hvorvidt søknaden blir godkjent eller ikke, noe som kan føles frustrerende dersom du ønsker å flytte lånet grunnet dårlige renter og betingelser. Her kan vi i ZenFinans hjelpe deg.

Zen Finans hjelper nordmenn med å få full kontroll på økonomien ved å refinansiere dyr og gammel gjeld. Vi samarbeider med noen av Norges største banker og kan derfor tilby våre tjenester helt uforpliktende og kostnadsfritt.

Når du flytter et boliglån kalles dette for refinansiering. Vi i ZenFinans kan hjelpe deg gjennom hele prosessen og finner de bankene som tilbyr deg bedre tjenester, lånetyper og lånebetingelser enn du allerede har.

Alt du behøver å gjøre er å ta kontakt med oss i dag og vi tar oss av alt papirarbeidet. Sammen kan vi hjelpe deg med å få en bedre kontroll på økonomien og et godt utgangspunkt, slik at flytting av boliglånet ditt blir en sømløs og smidig prosess. La oss hjelpe deg med å bli kvitt dyr gjeld og sammen finner vi de beste rentene.

(søknaden er helt uforplikende og gratis)

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)