fbpx

Stoppe tvangssalg av bolig – Gratis hjelp ved tvangssalg

Har du mottatt brev med begjæring om tvangssalg? Vi har hjulpet mange med å stoppe tvangssalg av bolig. Vi kjenner prosessene og gir gratis hjelp ved tvangssalg av bolig.

Boliglån med betalinsanmerkninger og inkasso

Vil du at vi skal ringe deg?

  Hva er tvangssalg av bolig?

  Tvangssalg av bolig kan skje når man har ubetalte krav som ender hos et inkassoselskap. Det kan også skje om man ikke har betalt på et lån med sikkerhet i huset – som for eksempel boliglånet.

  Som regel er det en lang prosess fra du først mottar regningen, til det blir begjæring av tvangssalg av boligen. Vanligvis begynner det med at man har en ubetalt regning. Denne ender etter hvert hos et inkassobyrå, og man vil da motta et inkassovarsel.

  Man blir da informert om at det kan iverksettes rettslige tiltak dersom man ikke betaler kravet frivillig. Betales ikke inkassokravet, vil inkassobyrået sende en søknad om begjæring av tvangssalg til tingretten.

  Men hva er tvangssalg, helt spesifikt? Hvis tingretten mener søknaden er berettiget, vil boligen bli begjært tvangssolgt. En eiendomsmegler eller advokat vil da ta seg av salget, som stort sett fører til at boligen selges til under markedsverdi – gjerne mot din vilje.

  Hvordan foregår tvangssalg av bolig?

  Tvangssalg av bolig foregår nokså likt som vanlige boligsalg. Det blir for eksempel avholdt visninger som vanlig, og boligen blir markedsført via en annonse. Den største forskjellen er at det ikke er du som aksepterer budene, men en domstol.

  Retten vil i etterkant av boligsalget fordele pengene til kreditorer og deg som eide boligen. 

  Hvorfor er tvangssalg av bolig ugunstig?

  De fleste har naturligvis ikke lyst til at hjemmet skal selges mot sin vilje, noe som alene er grunn nok til å stanse et tvangssalg av bolig. Men det er også greit å huske på at tvangssalg av bolig som regel ikke vil lønne seg, sammenlignet med tradisjonelle boligsalg.

  I de fleste tilfeller ender man opp med å få rundt 15 til 20 % mindre for boligen når den legges ut for tvangssalg. Grunnen til at man oppnår en lavere salgspris, er at kjøperen av boligen ikke sitter på de samme rettighetene som ellers.

  Klageretten til kjøper er for eksempel innskrenket, og vedkommende vil heller ikke få mulig til å ha en såkalt eierskifteforsikring. I tillegg kan det være lang overtakelsestid fra salg til overtakelse av boligen, noe enkelte kjøpere kan være negative til.

  Som regel må det gå seks hele uker fra tidspunktet tingretten godtar budet, til overtakelse. Dette er fordi du som boligeier skal ha mulighet til å anke avgjørelsen. Dette i seg selv kan ha negativ innvirkning på salgsprisen. 

  Fått bolig begjært til tvangssalg?

  Hvordan stoppe tvangssalg av bolig?

  Har man først mottatt brev om tvangssalg av bolig, kan alt virke håpløst. Men husk at du når som helst under tvangssalgsprosessen kan stanse tvangssalg av bolig. Det er faktisk mulig å stanse salget helt frem til et bud på boligen er bekreftet.

  For å stoppe tvangssalg av bolig er det nødvendig å innfri kravet, samt eventuelle omkostninger til den aktuelle kreditoren. Det betyr enkelt forklart at du trenger penger. Dette kan være oppsparte eller lånte midler, alt ettersom.

  Dersom du mangler penger til å stoppe tvangssalg av bolig, kan det være nødvendig med et lån. Mange finner nytte i å refinansiere dyr gjeld de allerede har, da dette kan bidra til en bedre økonomi og lavere kostnader på lånene. 

  De fleste banker gir avslag på lånesøknaden din om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Det finnes imidlertid også lån som er beregnet på deg som er i en vanskelig økonomisk situasjon. Omstartslån er et eksempel på dette.

  Søk om lån til å stoppe tvangssalg av bolig

  Det kan lønne seg å søke om lån hos flere banker dersom du har mottatt begjæring om tvangssalg. Ulike banker kan nemlig ha ulike prosedyrer, og derfor kan noen innvilge lån mens andre kanskje gir avslag på lånesøknaden.

  Enkelte spesialbanker har låneprodukter som er spesielt tilpasset for personer som har mottatt begjæring om tvangssalg av bolig. 

  Den beste løsningen er som regel at man refinansierer eksisterende gjeld (som ofte er dyr gjeld) inn i et nytt og billigere lån. Refinansiering i boliglånet kan gi deg en gunstig rente og mer overkommelige lånekostnader.

  En annen løsning er å kun refinansiere den ubetalte gjelden du har hos kreditoren midlertidig, slik at du kan få solgt boligen din på egen hånd (ikke tvangssalg). På den måten kan du få mer igjen for boligsalget, og samtidig dekke gjelden som haster mest.

  Hvor lenge varer prosessen med tvangssalg av bolig?

  Som nevnt innledningsvis, kan prosessen med tvangssalg ofte ta lang tid. I mange tilfeller tar faktisk prosessen inntil et år. 

  Grunnen til at prosessen tar tid, er at du først vil motta et krav, og dette kravet skal så vurderes. Du skal også ha tid til å sende inn en eventuell klage. Etter at dette er gjort, vil en advokat eller lignende oppnevnes for å bistå med tvangssalget, noe som også tar tid.

  Det kan oppstå en rekke hendelser underveis som fører til at prosessen blir forsinket. Hele veien har du mulighet til å stanse tvangssalget av boligen din ved å betale kravet.

  Hva skjer om man er uenig i begjæring om tvangssalg?

  Etter at du har mottatt brev om tvangssalg, har du én måned på deg til å sende inn en eventuell klage hvis du er uenig i avgjørelsen. Mange synes også at det kan være nyttig å få advokathjelp, dersom de er usikker på hvilke rettigheter de har.

  Domstolen som sendte ut begjæring om tvangssalg vil så se nærmere på klagen, og ta stilling til den. Det kan med andre ord være gunstig å få hjelp til å stanse tvangssalg av bolig gjennom en advokat med ekspertise på dette spesifikke området.

  Det er uansett viktig å få veiledning når man er uenig i avgjørelsen. En advokat eller rådgiver med kompetanse på området kan fortelle deg om du har godt grunnlag for å klage, eller ikke. 

  Har man for eksempel ikke greid å betale boliglånet på grunn av dødsfall, sykdom eller skilsmisse, kan man ha en god klagesak.

  Hvordan unngå tvangssalg av bolig?

  Det å motta begjæring om tvangssalg er noe de færreste ønsker. Det er heldigvis en rekke tiltak du kan gjøre for å forhindre at du havner i en situasjon som dette i utgangspunktet. Det kanskje viktigste er å være proaktiv, og forhindre at situasjonen oppstår.

  Det er for eksempel viktig å ta hånd om eventuelle krav før de går videre til inkasso. Og har du først fått inkassosaker, er det viktig å få betalt kravene før rettslige skritt igangsettes. Husk at noe så enkelt som et omstartslån kan være løsningen for mange.

  I noen tilfeller kan inkassosaker skyldes bortglemte regninger eller dårlig økonomisk kontroll, heller enn manglende betalingsevne. Det kan derfor være greit å sette av en dag hver måned der du går gjennom alle regninger og krav, og sikrer at de betales i tide.

  Avtalegiro kan være gunstig om du har regninger som betales med jevne mellomrom, enten det er snakk om abonnementer eller huslån. Handler du på nett er det lurt å legge regningen inn i nettbanken så snart den mottas på e-post.

  Få hjelp ved tvangssalg

  Det er mulig å få gratis hjelp ved tvangssalg av bolig, og en gjeldsrådgiver kan som regel gi deg mange gode råd underveis i prosessen. 

  Mange føler seg alene når de mottar begjæring om tvangssalg av bolig, og det er ikke uvanlig å kvie seg for å spørre familie eller venner om hjelp. Da er det greit å vite at det finnes hjelp å få av noen som har bistått andre i samme situasjon som deg.

  Det finnes mange eksempler på tvangssalg som har blitt stanset fordi låntaker klarte å få orden på økonomien sin. Husk likevel på at du ikke bør vente for lenge med å be om hjelp.

  Få hjelp ved tvangssalg, og øk sjansen for at du får beholde boligen eller kan selge den frivillig.

  Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

  Der andre banker gir opp og sier nei begynner vi jobben og sier ja!

  Ved å sende en søknad eller legge igjen kontaktinformasjon hos oss vil en av våre personlige veiledere ta kontakt. Vi hjelper deg gjennom prosessen og fremmer din sak og situasjon til våre samarbeidspartnere. Gjennom våre beregningsmodeller og kompetanse vil vi kunne se hvilke muligheter vi kan tilby deg. Når nødvendig dokumentasjon er mottatt innhenter vi et skreddersydd tilbud for å hjelpe deg til en ny økonomisk start.

  Vi vet at det kan være både utfordrende og dyrt å ha mange forskjellige kreditorer samtidig, og noen risikerer til og med tvangssalg av bolig. Å miste kontroll over økonomien sin eller få gjeldsproblemer er noe som kan skje de fleste og kan være en svært vanskelig situasjon å komme seg ut av.

  Kort oppsummert vil du med dyr kreditt og forbruksgjeld over lenger tid ende opp med å betale mer på renter enn du betaler ned på selve lånet. Vi hjelper deg med å samle alle dyre smålån inn i ett refinansiert boliglån.

  Noen ganger kan det være godt å få råd fra noen med erfaring og oversikt. Ta det første steget i dag ved å ta kontakt med oss for å se om vi kan hjelpe deg til en ny og forbedret økonomisk hverdag.

  Dersom du trenger mer tid for å finne den aktuelle boligen du ønsker og det ikke har oppstått store endringer i den private økonomien, kan dette forlenges med ytterligere 3 måneder.

  Få hjelp med tvangssalg av bolig ved å fylle ut vårt kontaktskjema under.

  Vil du at vi skal ringe deg?

   Få rask og god hjelp

   Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

   Søknad

   Be om å bli oppringt eller send oss en lånesøknad så vil en av våre flinke kundeveiledere ta kontakt med deg. Søknaden blir gjennomgått og deretter sendt til våre bankpartnere.

   Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

   Tilbud

   Vi snakker med bankene og presenterer forslag og ulike tilbud til deg. Sammen med deg finner vi løsningen og banken som er mest skreddersydd til dine økonomiske behov.

   Tilbud på å refinansiere boliglån

   En ny start

   Tilbudet godkjennes trygt og enkelt av deg med BankID. Banken vil innfri eventuelle krav og andre praktiske gjøremål. Din jobb blir å vedlikeholde en god personlig økonomi.

   Hvorfor velge oss

   Hvorfor velge oss?

   Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

   Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

   I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

   Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

   Prosessen vår er helt gratis

   Søknaden er helt uforpliktende

   Bedre oversikt med ett lån og én faktura

   Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

   Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

   Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

   Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

   Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

   Vil du at vi skal ringe deg?

    Få gratis hjelp idag

    Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

    Ring oss på - 400 01 956

    Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale