fbpx

Mellomfinansiering

Mellomfinansiering

Når du møter noen mens du er ute og går langs veien eller dulter borti noen mens du er en snartur på butikken, så er det ikke slik at du vet noe om den økonomiske historien til vedkommende. Sjansen for at historien deres kan ha vært rene plankekjøringen eller det motsatte er like stor.

Både økonomi og boligmarkedet kan være veldig avanserte saker, og det er derfor veldig viktig å trå forsiktig når dette er tema i en diskusjon. Det spiller veldig liten rolle hvor vidt du kjenner vedkommende godt, for det er en mulighet for at disse temaene er såre punkt og noe den andre ikke er så komfortabel med å snakke om.

Alle har forskjellige utgangspunkt

Alle har forskjellige utgangspunkt når det kommer til disse to temaene. Noen har en plettfri økonomisk historie, mens andre ikke har vært like heldig. Enten det er selvforskyldt eller et resultat av at livet er uforutsigbart. Kast boligmarkedet og vanskelighetene med å komme seg inn der på toppen, og du får en skikkelig suppe.

Denne artikkelen skal imidlertid fokusere på deg som har vært så heldig å komme deg inn på boligmarkedet. Du kjøpte kanskje din aller første bolig for noen år siden, og av en eller annen grunn passer ikke boligen til situasjonen din lenger. Kanskje skal det bli familieforøkelse, eller så har kanskje du og partneren ditt skilt lag.

Det kan være veldig mange grunner til et ønske om å skaffe seg ny bolig, men avhengig av grunnen er det ikke alltid like lett å ordne med finansieringen. Kanskje har huset ditt ligget for salg i mange måneder, og flyttingen kunne ikke utsettes lenger. Da står du plutselig der med to boliglån og er litt usikker på hva du skal gjøre.

Da bør du absolutt ta kontakt med banken slik at de kan gi deg en oversikt over alle de aktuelle alternativene dine. Et av dem kan være mellomfinansiering. Men du lurer kanskje på hva mellomfinansiering er, og hvordan det fungerer? Det kan vi si deg!

Slik fungerer mellomfinansiering

Kort fortalt så er mellomfinansiering et midlertidig lån. Det er imidlertid et kortsiktig lån, og hensikten med det er å hjelpe deg i den usikre prosessen der du har kjøpt ny bolig før du solgt den gamle. Dette er et lån som kommer med avdragsfrihet, noe som betyr at du ikke betaler avdrag den første tiden. Du betaler bare renter!

Mellomfinansiering er en ordning som kanskje er mest aktuell i situasjonen der du faktisk har solgt din gamle bolig, men ikke har mottatt oppgjøret for det enda. Dette lånet funger da slik at når du har fått oppgjøret, vil lånet for den gamle boligen og mellomfinansieringslånet slettes. Da har du bare det nye lånet å forholde deg til!

Men hvis du derimot har kjøpt ny bolig før du i det hele tatt har solgt den gamle, så har dette alternativet definitivt potensiale til å ikke være så mye til hjelp. Det er enkelt å gi det beste alternativet du får med begge hender, men det er viktig å være bevisst i denne prosessen for å sikre at du får de beste vilkårene som det er mulig å få.

Prøv mellomfinansiering i dag

Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å sette seg ordentlig inn i ordningen med mellomfinansiering på forhånd. Det er helt avgjørende at du sammenligner vilkår i flere forskjellige banker, for når friperioden din er over må du begynne å betale avdrag som vanlig. Du kan altså risikere å bli sittende med to boliglån.

Mellomfinansiering kan altså være en gylden mulighet, men det kan like fort endre seg til det motsatte. Så hvis det ikke er absolutt krise, kan det være lurt å selge det gamle før du kjøper noe nytt.

Trenger du en mellomfinansiering? Kontakt oss for gratis hjelp og et uforpliktende tilbud!