fbpx

Refinansiere med sikkerhet i bolig

Det er ingen hemmelighet at usikret gjeld som forbrukslån og kredittkort har høyere renter sammenlignet med et boliglån. Det er derfor du bør betale denne gjelden ved å refinansiere boliglån.

avlyse og stoppe tvangssalg av bolig

Vil du at vi skal ringe deg?

  Refinansiere med sikkerhet i bolig

  Dersom du har planer om å samle dyre kredittkortlån og forbrukslån grunnet de høye rentene, kan det være gunstig å refinansiere med sikkerhet i bolig. Sammenlignet med refinansiering uten sikkerhet, er denne formen for refinansiering mer gunstig.

  Vi skal her se nærmere på hva det betyr å refinansiere boliglån, og forklare deg hvordan du går frem for å søke.

  Hva vil det si å refinansiere med sikkerhet i bolig?

  Når man velger å refinansiere boliglån, øker banken enkelt forklart boliglånet. På den måten kan man inkludere gammel og ofte dyr gjeld i boliglånet sitt. Vanligvis er det snakk om å betale ned ett eller flere dyre lån med et nytt lån som har mer gunstige lånevilkår.

  Refinansiering er altså en prosess som innebærer at du flytter på gjelden din, heller enn å kvitte deg med den. 

  Det finnes ulike måter å refinansiere på. Det å refinansiere med sikkerhet i bolig er den aller mest gunstige metoden med tanke på renter. Alternativet er å refinansiere uten sikkerhet. Det er da snakk om et forbrukslån som brukes til å betale ned den aktuelle gjelden med. 

  Ønsker du å refinansiere med sikkerhet i bolig?

  Hvorfor refinansiere med sikkerhet i bolig?

  Det å refinansiere med sikkerhet i bolig kan by på mange fordeler. Se for deg at du betaler på seks dyre kreditt- og forbrukslån. Hvert av lånene har en høy rente på 25 %, og du mottar seks fakturaer hver måned – noe som oppleves som både dyrt og uoversiktlig.

  Ved å refinansiere boliglån kan du dra nytte av en langt lavere rente enn hva du hadde på de gamle lånene dine. Dette gjør at du sparer penger hver måned, og dermed også kan betale ned gjelden raskere enn ellers.

  Det er også verdt å merke seg at det å refinansiere boliglån er et billigere alternativ enn å refinansiere uten sikkerhet. Sistnevnte refinansieringslån vil være et forbrukslån, og denne låneformen har som regel mye høyere rente enn lån med sikkerhet.

  En annen god grunn til å refinansiere gjelden sin, er at man ofte får færre regninger å holde oversikt over. Da får man også bedre økonomisk kontroll. Husk at lån med sikkerhet også åpner for lengre nedbetalingstid enn lån uten sikkerhet, dersom du ønsker lavere avdrag.

  • Du sparer penger
  • Du blir raskere kvitt gjeld
  • Du får bedre oversikt
  • Du kan få lang nedbetalingstid om ønskelig

  Ønsker du å refinansiere med sikkerhet i bolig?

  Når er det aktuelt å refinansiere boliglån?

  Det å refinansiere boliglån er først og fremst aktuelt dersom man har dyre forbrukslån eller kredittkortlån som man ønsker å kvitte seg med. Merker du at lånekostnadene for smålånene dine er så høye at du sliter med å betjene lånene, er det lurt å ta grep.

  Refinansiering med sikkerhet i boliglån kalles gjerne også for «omstartslån», siden lånet gir deg mulighet til å starte på nytt økonomisk sett.

  Det kan også være nyttig å refinansiere boliglån dersom man har økonomiske anmerkninger eller utestående inkassosaker man ønsker å kvitte seg med. 

  Mange velger også å øke boliglånet sitt i forbindelse med oppussing eller renovering av boligen. Dette kan være lønnsomt dersom boligens verdi øker som følge av oppussingen. Det er også aktuelt å øke boliglånet for å bake inn et billån, siden førstnevnte har lavere rente.

  Hvem kan refinansiere med sikkerhet i bolig?

  For å kunne refinansiere med sikkerhet i bolig, krever banken å ta pant i en eiendom med ledig verdi. En bolig vil typisk få ledig verdi dersom eieren har betalt ned på lånet, pusset opp eller opplevd en verdiøkning som følge av en oppsving på boligmarkedet.

  Den sammenlagte gjelden på boligen som stilles sikkerhet i, kan ikke være høyere enn 85 % av markedsverdien til boligen. Er gjelden høyere enn dette, finnes det ikke tilstrekkelig med pantesikring i eiendommen.

  Man kan også stille med sikkerhet i andre eiendommer enn primærboligen, som for eksempel en fritidseiendom eller sekundærbolig. Om du ikke eier en eiendom med ledig verdi selv, kan du potensielt få hjelp av en kausjonist.

  Foruten å kunne vise til en bolig med ledig verdi, må låntaker også ha skattepliktig inntekt. Banken krever at du har inntekt, fordi du skal kunne betjene gjelden din. Her er en oversikt over generelle krav bankene stiller for at du skal kunne øke boliglånet:

  • Du eller kausjonisten din eier en bolig med ledig verdi
  • Du har inntekt og betjeningsevne
  • Du er gammel nok
  • Du har bostedsadresse i Norge
  • Din totale gjeld overstiger ikke årsinntekten ganget fem 

  Innfrir du disse kravene? Da kan du få gratis hjelp med å refinansiere med sikkerhet i bolig!

  Kan man refinansiere boliglån om man har betalingsanmerkninger?

  Både ja og nei. Mange banker vil gi deg avslag om du søker om å refinansiere med sikkerhet i bolig og samtidig har en betalingsanmerkning. Søker du om å øke boliglånet hos en ordinær dagligbank, vil du stort sett få avslag på søknaden.

  Søker du derimot hos en av spesialbankene, er sjansen stor for at du kan få hjelp med refinansiering på tross av betalingsanmerkninger. Grunnen til at disse bankene er villige til å hjelpe der andre banker vanligvis sier nei, er at de vektlegger andre faktorer.

  En spesialbank gir med andre ord ikke avslag på en søknad om å refinansiere boliglån basert på kun betalingsanmerkninger. Istedenfor ser banken på betjeningsevnen din, og muligheten din for å stille med sikkerhet.

  Banken vil også vektlegge hvorvidt du har et ønske om å rydde opp i økonomien din. Dersom banken kan hjelpe deg, kan refinansieringslånet gå til å betale ut dyr gjeld som har ført til betalingsanmerkninger. På den måten kan du få økonomien på beina igjen.

  Hvor kan man søke om å refinansiere boliglån?

  Det finnes en rekke banker som kan hjelpe deg dersom du ønsker å søke om å refinansiere med sikkerhet i bolig. Både tradisjonelle banker og spesialbanker kan bistå. 

  Har du imidlertid inkassosaker, betalingsanmerkninger, ustabil inntekt eller en utfordrende økonomi ellers, bør du velge en spesialbank. I denne kategorien finner man kjente banker som Bluestep, Mybank og en rekke andre aktører.

  Hvordan refinansiere boliglån?

  Om du sliter med å betale på dyre smålån eller lignende, gjelder det å søke om refinansiering så raskt som mulig for at problemene ikke skal eskalere. 

  Men hvordan går du egentlig frem? Dersom du ønsker å refinansiere med sikkerhet i bolig, kan du gå frem på følgende måte:

  1. Søk gratis hjelp

  Det første du må gjøre, er å klikke på “søk nå” for å søke om refinansiering av boliglånet via oss. Har du ikke betalingsanmerkninger, vil det lønne seg for oss å søke for deg hos en tradisjonell bank siden disse har de laveste rentene.

  Har du derimot betalingsanmerkninger eller lignende utfordringer, gjelder det å finne en spesialbank som kan hjelpe deg.

  2. Fyll ut søknadsskjema 

  Det er alltid lurt å søke om lån til refinansiering hos flere banker, siden du da kan få oversikt over hvilken bank som tilbyr de mest gunstige lånebetingelsene. Istedenfor å søke hos hver av de aktuelle bankene hver for seg, kan du søke hos flere samtidig gjennom skjemaet vårt.

  Fyll ut skjemaet med grunnleggende informasjon om lånet du søker, og bekreft opplysningene. Basert på informasjonen du deler, vil banken vurdere søknaden din.

  3. Send inn dokumentasjon banken ber om (e-takst)

  Dersom banken mener du er en aktuell kandidat for å kunne få hjelp til å refinansiere med sikkerhet i bolig, kan du bli bedt om å ettersende dokumentasjon. Banken kan for eksempel ha behov for en e-takst som viser hva boligen din er verdt.

  Ved hjelp av e-taksten kan banken se om det finnes ledig verdi i eiendommen din, noe som er nødvendig for å refinansiere med sikkerhet i bolig. Banken vil også hente tilgjengelige opplysninger om deg i offentlige registre, som for eksempel Skatteetaten.

  4. Motta et uforpliktende lånetilbud

  Hvis banken anser deg som lånedyktig, kan du få tilbud om å refinansiere med sikkerhet i bolig. Et lånetilbud er uforpliktende, og du kan derfor velge å si nei hvis du skulle ombestemme deg.

  Det er også gratis å motta lånetilbud. Dette er en av grunnene til at det ikke skader å hente lånetilbud fra flere banker.

  5. Signer digitalt med BankID

  Om du skulle motta et lånetilbud du er fornøyd med, kan du som regel signere lånepapirene trygt og enkelt med BankID.

  Siden du som regel ikke trenger å sende inn dokumenter eller lånepapirer per post, kan du spare mye tid. Banken vil behandle lånesøknaden din så fort den er signert, og deretter er lånet i boks.

  6. Banken innfrir lån du ønsker å refinansiere

  Dersom du har søkt om å refinansiere andre lån med sikkerhet i boliglån, vil som regel banken ta seg av denne prosessen. Det betyr at banken betaler de aktuelle bankene direkte, slik at lånene innfris.

  Du vil som regel motta en oversikt over hvilke lån banken har betalt ut, slik at du får full oversikt. Du står da igjen med et nytt og gunstig lån som er bakt inn i boliglånet, slik at du slipper å holde styr på like mange lån som før.

  Hvordan finne det beste lånetilbudet når du skal refinansiere boliglån?

  Hvis du skulle motta flere lånetilbud fra forskjellige banker som kan hjelpe deg med å refinansiere boliglån, gjelder det å vite hva som kjennetegner det beste lånet. Du kan potensielt spare mye penger om du velger det mest gunstige tilbudet.

  Det kanskje viktigste å se etter, er hva slags effektiv rente de ulike bankene kan tilby. Renten på lån med sikkerhet er generelt sett lav, men det er likevel viktig å være obs. Tilsynelatende små forskjeller på rentesatsene kan utgjøre mye penger på sikt.

  Som hovedregel bør du gå for den banken som kan tilby lavest mulig effektiv rente. Men samtidig spiller kanskje andre faktorer inn – som bankens kundetilfredshet, åpningstider og lignende.

  Søk om å refinansiere med sikkerhet i bolig

  Hos oss kan du søke om å refinansiere boliglån hos flere populære banker. Når du refinansierer kan du se frem til en mer økonomisk hverdag takket være lavere rentekostnader og bedre oversikt. 

  For at refinansieringen skal være mest mulig lønnsom, er det imidlertid viktig å finne det beste lånet. Derfor gjør vi det mulig for deg å søke hos flere banker samtidig, slik at du kan få så gunstige lånevilkår som mulig.

  Hos oss kan du i mange tilfeller få hjelp til å refinansiere med sikkerhet i bolig selv om du har inkasso eller betalingsanmerkninger. 

  Kontakt oss i dag, og få hjelp til å rydde opp i økonomien din.

  Vil du at vi skal ringe deg?

   Få rask og god hjelp

   Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

   Søknad

   Be om å bli oppringt eller send oss en lånesøknad så vil en av våre flinke kundeveiledere ta kontakt med deg. Søknaden blir gjennomgått og deretter sendt til våre bankpartnere.

   Søke lån med betalingsanmerkning og inkasso

   Tilbud

   Vi snakker med bankene og presenterer forslag og ulike tilbud til deg. Sammen med deg finner vi løsningen og banken som er mest skreddersydd til dine økonomiske behov.

   Tilbud på å refinansiere boliglån

   En ny start

   Tilbudet godkjennes trygt og enkelt av deg med BankID. Banken vil innfri eventuelle krav og andre praktiske gjøremål. Din jobb blir å vedlikeholde en god personlig økonomi.

   Vil du at vi skal ringe deg?

    Hvorfor velge oss

    Hvorfor velge oss?

    Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

    Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

    I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

    Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

    Prosessen vår er helt gratis

    Søknaden er helt uforpliktende

    Bedre oversikt med ett lån og én faktura

    Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

    Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

    Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

    Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

    Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

    Få gratis hjelp idag

    Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

    Ring oss på - 400 01 956

    Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale