Opplåning

Opplåning

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Hva er opplåning?

Tenk at du kjøpte deg ny bolig for noen måneder siden. Når noen gjør det, så er det et tips som går igjen til absolutt alle boligkjøpere. Det er at det er lurt å bo i boligen en liten stund før du begynner med eventuell oppussing. På den måten kan du finne ut i ro og mak hva du kan lære deg å leve med og hva du eventuelt vil endre på.

En tidsperiode på noen måneder kan være akkurat det du trenger. Enten har du blitt vant til og lært deg å leve med enkelte av småtingene du la merke til under visningen, eller så har du laget en liten plan på hvordan du skal organisere oppussingen. For å unngå å bli overveldet, kan du ta det pø om pø. Litt etter hvert.

Finansier oppussing og mye mer

Det er imidlertid ikke bare oppussing som kan være nødvendig når du har flyttet inn i ny bolig. Selv om boligen er ny for deg, så kan det være at boligen egentlig er ganske gammel. Hvis boligen f.eks er et hus som ble bygd i 1935, så er det kanskje nødvendig å drenere rundt huset.

Men det er ikke sikkert at du har nok sparepenger til å finansiere verken oppussingsplaner eller andre planer. Det er imidlertid ikke vår oppgave å fortelle deg hvor vidt oppussingen er nødvendig eller ikke. Det får helt og holdent være opp til deg, men det vi derimot kan er å fortelle deg at det finnes en løsning.

En løsning er f.eks opplåning. Det er et økonomisk uttrykk som brukes til å fortelle deg at det er mulig å øke boliglånet ditt. Ble du overrasket eller tankefull nå? Vi forstår det, for det er nok ikke så veldig mange som anser dette som et reelt alternativ, men det er faktisk det, hvis banken tinglyste en større sum enn du lånte.

Hvis boligen din kostet f.eks 1,8 millioner, så er det en reell mulighet for at banken tinglyste en pant på 2 millioner til deg. Teoretisk sett betyr det at du kan søke om å få utvide boliglånet ditt innenfor det allerede eksisterende pantet.

Få et uforpliktende tilbud på lån

Boliglånet er din beste kilde til kapital

Det er ingen tvil i at det å øke boliglånet er det beste alternativet du har i en slik situasjon. Du kan selvsagt undersøke mulighetene for å ta opp et forbrukslån eller lignende lån uten sikkerhet, men det er ikke noe vi anbefaler deg å gjøre overhodet. Opplåning kommer nemlig med mange flere fordeler.

Tenk at du har et boliglån som du allerede jobber hardt for å betjene, og så skal du slenge et forbrukslån på toppen av det hele? Det er selvsagt din avgjørelse, men det høres ikke ut som det smarteste valget, spesielt hvis du har muligheten til søke om å øke selve boliglånet. Det er også det enkleste alternativet.

Foruten at du slipper stresset med å betjene to forskjellige lån, så er det å øke selve boliglånet fordelaktig fordi du ikke kommer til å miste kontrollen. Det kan vi derimot ikke garantere hvis du velger å ta opp et forbrukslån. Opplåning vil holde gjelden din samlet i kun ett lån, og på den måten unngår du at økonomien blir rotete.

Opplåning er et flott alternativ

Det er imidlertid viktig å huske på at det følger med vilkår for opplåning av et eksisterende lån på samme måte som det gjør når du søker om å ta opp et lån i utgangspunktet. Dette er det også veldig viktig å ha kontroll på.

Hva er altså opplåning? Det er en lånemetode slik som lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet, men denne metoden skiller seg ganske enkelt ut ved at den baserer seg på at du allerede har et lån (med sikkerhet) fra før av.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)