Lån lav inntekt

Lån med lav inntekt – hva gjelder og hvordan kan du få det?

Vi hjelper deg med dette

Søk lån med lav inntekt

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Lån med lav inntekt

Mange har behov for lån, men opplever å få avslag hos banken. Dette skyldes som regel at banken ikke anser den som søker om lånet for å være en sikker betaler. Banken ser spesielt på inntekt og betalingsevne når de skal vurdere lånesøknader.

Dersom du har lav inntekt, er dette gjerne grunnen til at du opplever å få avslag på avslag fra bankene. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan få lån med lav inntekt!

Gjeld kan ikke overstige 5x inntekt

Bankene har strenge regler å forholde seg til. Dersom du søker om et boliglån for eksempel, er det greit å vite at det ikke er mulig å ha gjeld som overgår fem ganger årsinntekten. Tjener du 200 000 kroner på et år, betyr dette at du ikke kan ha større gjeld enn 1 000 000 kroner.

Har du allerede et lån, for eksempel et billån på 100 000 kroner, vil dette også telle med når banken beregner hvor mye du kan låne. Dersom vi tar utgangspunkt i overnevnte eksempel, vil du ikke kunne låne mer enn 900 000 kroner.

Det er ikke enkelt å finne en bolig til 900 000 kroner. Husk også at flere andre faktorer kan spille inn når banken avgjør hvor mye du kan låne i boliglån. Du må også ha egenkapital på minst 15 % av kjøpesummen.

Med lav inntekt vil du med andre ord slite med å få lån, og det er ikke så mye bankene kan gjøre med dette. Bankene forholder seg til myndighetenes kriterier.

Søk hos flere banker

Dersom du kun har fått avslag på lån fra én bank, kan du med fordel søke hos flere. Det har seg nemlig slik at noen banker er strengere med å innvilge lån enn andre. Ofte vil det imidlertid være slik at avslag hos én bank, også betyr avslag hos resten.

Det finnes enkelte banker som streber etter å hjelpe låntakere som får avslag hos andre banker. Disse ser gjerne nærmere på din økonomiske situasjon, og vurderer manuelt hvorvidt du kan greie å betjene et lån.

Få et uforpliktende tilbud på lån med lav inntekt

Ha tålmodighet

Mange er utålmodige og ønsker lån raskest mulig. Dette gjelder kanskje spesielt deg som ønsker å komme deg ut på boligmarkedet. Dersom du får avslag på boliglån, skal du imidlertid vite at du ikke er alene.

Tusenvis av unge (og eldre) mennesker i Norge sliter med å få lån til å kjøpe sin første bolig. Unge i etableringsfasen eller studenter har ofte lav inntekt, og må derfor pent vente noen år med å kjøpe bolig. Dette gir deg tid til å spare opp egenandel og få en grei inntekt.

Medlånsøker eller kausjonist

Dersom du har lav inntekt og behov for lån, er imidlertid ikke alt håp ute. Ved å ha en medlånsøker eller kausjonist, øker sjansen for at du får innvilget lånet. Kanskje du er heldig og har foreldre som kan stille som kausjonister?

Mange er avhengige av hjelp fra foreldrene sine eller andre for at de skal klare å komme seg ut på boligmarkedet. Dersom du har en medlånsøker vil vedkommende være ansvarlig for å betale ned på hele eller deler av lånet dersom du ikke skulle greie dette på egen hånd.

Medlåntaker tar med andre ord en stor risiko ved å hjelpe deg, og du bør derfor tenke nøye over dette alternativet.

Få gode råd!

Dersom du har lav inntekt og sliter med å få lån, kan Zen Finans dele gode råd og tips med deg. Vi yter rådgivning til enkeltpersoner, og hjelper deg med å få en sunn og bærekraftig økonomi.

Ta kontakt med oss, og finn ut hvordan du kan få lån med lav inntekt!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)