hva koster en hytte og hvilke kostnader har du relatert til hytte

Hva koster en hytte og hvilke kostnader har en hytteeier?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

I Norge er det mange som er glad i å ta seg en tur på hytten. Mange ønsker seg en hytte på fjellet hvor de kan tilbringe påsken eller vinterferien. Vi har også flere fine hyttefelt langs kysten hvor det er mulig å få mest ut av sommermånedene. Det har blitt svært populært å leie hytter, men flere nordmenn ønsker nå å eie sin egen hytte hvor de kan tilbringe ferier og høytider.

Om du har planer om å kjøpe deg hytte, er det viktig å tenke på alle utgiftene som følger med. Det er nemlig ikke bare selve lånet som skal betjenes, her gjelder det å sette seg inn i alle kostnadene som følger med å være hytteeier.

Ekstrakostnader

Det er mange ekstra kostnader som følger med en hytte som en gjerne ikke tenker over. Dette kan for eksempel være utgifter relatert til vei, fyring, vann, brøyting og eventuelle eiendomsskatter og festeavgifter. Ønsker du deg en moderne hytte med internett og bredbånd må dette også tas med i beregningen.

Når du skal kjøpe hytte, kan det være lurt å forhøre seg med hyttemeglere i områdene du ser på. De vil kunne fortelle deg hvor listen ligger når det kommer til eiendomsskatt, og kan gjerne vise til spesifikke eksempler. Det er også mulig å ta direkte kontakt med den aktuelle kommunen, for å finne ut om det foreligger en hytteskatt. Her kan det være lurt å spørre om hvor mye skatt som må beregnes hvert år.

Det er også lurt å ta en titt på hva du får tilbake i form av kommunale tjenester i hytteområdet. Noen hyttekommuner øremerker store deler av skatteinntektene til for eksempel vedlikehold og utvikling av nye skiløyper og stier. Om du ønsker å vite akkurat hva hytteskatten går til og hva du som hytteeier får igjen, vil dette være svært fordelaktig.

Vedlikehold

Vedlikehold er en ekstra utgift som fort kan bli stor. Velger du å kjøpe en eldre hytte, vil selve hytten være billigere, men utgiftene til vedlikehold vil være langt større enn hvis du kjøper en ny hytte. Uforutsette utgifter kan skje når som helst og hvor som helst – både i din vanlige bolig så vel som på hytten.

Som hytteeier er det lurt å sette av litt ekstra penger i måneden til uforutsette utgifter i forbindelse med hytten. Dette kan være lekkasje av tak, ødelagte vindu eller drenering. Spar deg for dyre overraskelser og ta slike utgifter med i beregningen. Mange har gjerne en bufferkonto med penger satt av til uforutsette utgifter. Skal du bli hytteeier er det lurt å ha en lignende konto til hytten.

Slik får du råd til ekstrautgiftene

I en travel hverdag med mange utgifter, kan det føles vanskelig å skulle sette av penger til sparing og uforutsette utgifter. Hvis du har en drøm om å kjøpe hytte, er det viktig å tenke på alle ekstra utgiftene som kommer med på kjøpet. Hvis du allerede har mange lån fra før av som for eksempel boliglån, billån og forbrukslån, kan det føles vanskelig å gjøre plass til et hyttelån.

Hos Zen Finans kan vi hjelpe deg med å refinansiere disse lånene, slik at du sparer penger og har dermed står sterkere stilt til å både finansiere en hytte og takle ekstrautgiftene som kommer med. Vi hjelper deg med å samle alle lånene hvor renten er høy, slik at du bare sitter igjen med et enkelt lån. Her vil både renten og vilkårene være bedre, slik at du slipper å betale like mye hver måned. På den måten er du et steg nærmere hyttedrømmen!  

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)