Få boliglån som selvstendig næringsdrivende selv om du har varierende inntekt

Få boliglån som selvstendig næringsdrivende

Vi hjelper deg med dette

Søk boliglån som selvstendig næringsdrivende nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Driver du din egen bedrift? Eller kanskje du jobber som frilanser i eget firma. Uansett hvilket yrke du jobber i, er det mange selvstendig næringsdrivende som opplever at bankene sier «nei» når de ønsker å søke om boliglån. Men heldigvis finnes det alternative løsninger som gjør at bankene blir mer villig til å gi lån til selvstendig næringsdrivende ­og andre med gjeld – vi skal nå se nærmere på disse.

Selvstendig næringsdrivende

Den største grunnen til at bankene sier nei til selvstendig næringsdrivende, er fordi de tenker at låntaker ikke har stabil nok inntekt til å kunne betjene et boliglån i lengden. De aller fleste i Norge som eier en bolig, har et lån de betaler månedlige avdrag på store deler av livet. Dette er ofte et av de største lånene vi tar, og derfor krever banken at låntaker må ha en god nok økonomi til å klare å betale ned lånet uten komplikasjoner.

Ofte blir selvstendig næringsdrivende sett på som personer med varierende og ustabil inntekt. Selv om inntekten kan variere noe fra måned til måned, er det fortsatt mange som lever godt av å arbeide i sitt eget firma. Disse menneskene opplever stadig vekk at bankene forhåndsdømmer deres økonomiske situasjon, spesielt om de har flere smålån og dyr kredittgjeld.

Selv om du kan vise til gode regnskapstall over flere år, er det fortsatt banker der ute som automatisk gir avslag til kunder som er selvstendig næringsdrivende. Dette kan virke frustrerende og drømmen om å eie egen bolig kan føles uoppnåelig. Bankene foretrekker som regel kun å gi boliglån til låntaker som har en 100 % fast stilling, da de ser på dette som en garanti for at låntaker er en god betaler.

Få et uforpliktende tilbud på boliglån

Deltidsansatte og variabel økonomi

Det kan være mange grunner til bankene sier nei, og det behøver ikke bare være selvstendig næringsdrivende som opplever dette. Har du en deltidsstilling eller et vikariat? Bankene har ofte en for høy terskel for å gi lån til mennesker som ikke er i 100 % stilling, hvilket gjør det vanskelig for mange som allerede sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

Arbeidsmarkedet er tøft, og mange arbeidsgivere velger å lyse ut vikariater i stedet for faste stillinger. Som nyutdannet eller uerfaren jobbsøker, kan det være tøft å få den første faste jobben ­– hvilket igjen vil gjøre det vanskelig å søke om å boliglån hos de tradisjonelle bankene på egenhånd.

I tillegg er det mange i Norge som sitter på dyre kredittlån og gammel eksisterende gjeld som kan være vanskelig å bli kvitt. Har du i tillegg et vikariat eller en deltidsstilling, kan det føles enda tyngre å betale ned på disse lånene. Ofte ender en opp med å betale mer renter enn hva en faktisk betaler ned på lånet. Men heldigvis finnes det gode løsninger som kan gjøre det lettere å få en oversikt og kontroll over økonomien.

Få et uforpliktende tilbud på boliglån

Refinansiere boliglån

Ved å refinansiere boliglånet, kan den eksisterende dyre gjelden bli bakt inn i selve boliglånet. Boliglånet vil da bli økt, slik at du kan ta ut en andel til å betale ned den gamle gjelden, og dermed kun sitter igjen med et eneste lån å betjene og en samlet faktura. Slik kan du spare deg selv for masse penger som ellers ville gått til renter, i tillegg til at du får realisert boligdrømmen.

Vi kan hjelpe deg med å samle dyr forbruksgjeld i ett lån, og utføre en vurdering av din personlige betjeningsevne og økonomiske situasjon. Vi legger saken din frem på best mulig vis til våre samarbeidspartnere, slik at du skal unngå å få flere «nei» på dine boliglån-søknader!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)