Betale regning med kredittkort / MasterCard

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Har du noen gang falt for fristelsen å betalt regninger med kredittkort? Dette er ikke uvanlig, men kan ende opp med å gjøre regningene langt dyrere enn hva de opprinnelig var. Et kredittkort vil gi deg muligheten til å betale regninger, noe som kan komme godt med dersom du finner en ubetalt regning eller har glemt å satt av penger en måned.

De aller fleste kredittkort byr på en form for regningsbetaling. Dette kan enten være ved å overføre penger fra MasterCard til en regningskonto, eller direkte i nettbanken ved hjelp av konto- og KID-nummer. Hvis pengene ikke strekker til en måned, er det fristende å gå for denne løsningen. Men her er det viktig å vite om gebyrer og renter.

Derfor er det dyrt å betale regninger med kredittkort

Mange som betaler regninger med kredittkort ender opp i en negativ og vanskelig spiral. Men hvorfor er det egentlig sånn? Du vet kanskje at det koster et gebyr dersom du tar ut penger fra et kredittkort. I tillegg vil det forekomme renter som begynner å løpe fra dagen du gjorde uttaket, til kredittkort regningen er betalt. Velger du å overføre penger fra kredittkortet eller betale regninger med MasterCard, vil gebyrer og renter fungere på samme måte.

Alle typer kredittkort vil operere med en takst på regningsbetaling, kontouttak og overføring. Ofte ser vi at de forskjellige tilbyderne har noenlunde samme takst. Denne består av et engangsgebyr samt en prosentandel av summen du overfører, betaler eller tar ut. I tillegg til dette vil det påløpe renter fra den dagen du overfører, betaler eller tar ut penger fra kortet.

De aller fleste kredittkort vil som sagt ta en slik takst, men hvis du er usikker på ditt aktuelle kort kan du kontakte kundeservice i banken din. På deres kredittkort-sider ligger det mest sannsynlig en prisliste over renter og gebyrer. Det er ikke alle kredittkort som gir muligheten til betaling av regninger, men dette kan kundeservice fortelle deg mer om.

Ulemper med regninger på Mastercard

Uansett hvilket kredittkort eller MasterCard du har, vil det forekomme renter, gebyrer og prosentandeler. Da skjønner du kanskje hvorfor du ender opp med å betale langt mer enn den opprinnelige regningen, dersom du betaler den med et kredittkort. De aller fleste som betaler regninger på denne måten, har en god grunn og ser gjerne ingen annen utvei.

Som regel skyldes dette at de ikke har nok penger på brukskonto, regningskonto eller sparekonto, men likevel ønsker å betale regningen før den forfaller. Noen betaler med kredittkort av gammel vane, og vil gjerne bli sjokkert over hvor mye penger som har forsvunnet til renter og gebyrer.

Resultatet av dette er at du sitter igjen med en kredittkortregning som er langt høyere enn hva det samlede beløpet av regningene hadde blitt. Hvis du ikke betaler ned kredittkortregningen er det fort gjort at du befinner deg i samme situasjon neste gang du får andre regninger. Slik fortsetter spiralen og til slutt har du tapt mye penger på unødvendige prosentandeler, gebyrer og renter.

Har du først begynt å betale regninger på kredittkort med en ustabil økonomi, kan det være vanskelig å komme seg ut av spiralen. Mange ender også opp med store ubetalte kredittkortgjelder som fortsetter å vokse. Heldigvis finnes det en enkel og trygg måte å komme seg ut av denne situasjonen på, og samtidig bryte kredittkort-spiralen for godt.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Refinansiering har vært nøkkelen ut av vanskelige finansielle situasjoner for mange. Dette går ut på at du tar opp et nytt lån som du deretter bruker til å betale ned gammel gjeld og mindre lån. Hvis du sitter med dyre smålån og kredittkortgjeld, er sjansene store for at du kun betaler ned på renter og gebyrer. Hver gjeld har sin egen nedbetaling, og dette kan fort bli dyrt og uoversiktlig i lengden.

Et refinansieringslån gjør at du kun behøver å fokusere på en nedbetaling, og som regel er dette lånet langt mer gunstig og bedre enn de opprinnelige vilkårene. Lavere renter gjør det enklere, fortere og mer oversiktlig å betale ned lånet. Hvis du har havnet i en negativ spiral, kan vi i Zen Finans hjelpe deg.

Vi har bistått mange kunder med refinansiering av kredittkortgjeld og andre smålån. Resultatet er at de sitter igjen med mer til overs hver måned, blir kvitt kredittkortgjelden sin, og dermed har økonomisk rom til å betale regninger i tiden uten påløpte gebyrer. Kontakt oss i dag for en uforpliktende og kostnadsfri prat. Vi hjelper deg gjerne med å rydde opp i økonomien.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)