Zen Finans tildelt konsesjon for låneformidling under ny Låneformidlingslov

Oslo, 18.06.24

Zen Finans er stolte av å kunngjøre at vi har blitt tildelt konsesjon for låneformidling fra Finansdepartementet, i henhold til den nye Låneformidlingsloven (LOV-2022-12-16-91). Denne milepælen ble bekreftet i går og representerer et betydelig skritt fremover for vår virksomhet og for bransjen som helhet.

Om Låneformidlingsloven

Den nye Låneformidlingsloven, som trådte i kraft i desember 2022 og er gjeldende fra 1. juli 2024,, er designet for å regulere og forbedre transparensen og påliteligheten innenfor låneformidling. Loven setter strenge krav til virksomheter som ønsker å tilby låneformidlingstjenester, inkludert krav til finansiell stabilitet, kompetanse, og god forretningsskikk.

«Vi er svært fornøyde med å motta denne konsesjonen,» sier Edmund W. Ellingsen, daglig leder i Zen Finans. «Dette gir oss en fantastisk mulighet til å videreutvikle våre tjenester og sikre at vi tilbyr våre kunder de mest pålitelige og transparente låneformidlingstjenestene på markedet.»

Endringer for bransjen

Loven innebærer flere viktige endringer for bransjen, inkludert:

  • – Strengere krav til opplysning og transparens overfor forbrukerne.
  • – Bedre beskyttelse av kundedata.
  • – Økte krav til dokumentasjon og rapportering for låneformidlere.

For Zen Finans betyr dette at vi kan fortsette å bygge på vår allerede sterke posisjon i markedet, samtidig som vi sikrer at våre kunder får de beste betingelsene og den tryggeste veiledningen når de søker lån.

«Dette er en viktig milepæl for oss og et bevis på vårt engasjement for å møte de høyeste standardene i bransjen,» fortsetter Edmund. «Vi ser frem til å fortsette å levere utmerkede tjenester til våre kunder under de nye retningslinjene.»

Kontaktpersoner for denne saken

Mehran Zareie

Styreleder Zen Finans

Edmund William Ellingsen

Daglig Leder Zen Finans