pensjonstilværelsen

Tips til pensjonisttilværelsen

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

En pensjonisttilværelse er det mange som ser frem til. Endelig er det rom for å fokusere på seg selv og familien, og virkelig bruke tiden til det vi alltid har hatt lyst til å gjøre. Men overgang fra arbeidslivet til pensjonisttilværelsen kan føles tøff og brå for mange. For å skape en myk overgang og få en lykkelig pensjonstid, er det visse ting du kan planlegge og gjøre. Vi skal nå se på noen av disse tingene

Turlag

Mange pensjonister gleder seg til å endelig kunne benytte dagene til å gå på turer i skog mark. I Norge har vi fin natur, uansett hvor i landet vi befinner oss. I en travel hverdag er det lett å ta disse turmulighetene for gitt. Særlig kan det være vanskelig å gå på tur og være ute i vinterhalvåret. Da er det gjerne blitt mørkt innen vi kommer hjem fra jobb – men som pensjonist er ikke dette et problem lengre.

Avhengig av hvor du bor, er det store sjanser for at det allerede finnes turlag for pensjonister i området ditt. Om ikke, kan du lage et selv og invitere venner og bekjente til fine turer både i helgene og i hverdagen. Mange pensjonister føler ofte at de får en ny energi når pensjonistlivet starter, og dette kan skyldes at de får mer tid til å være ute i frisk luft og bruke kroppen.

Sett av tid til familie

Mange barn vokser opp med besteforeldre som bor andre steder i landet. Da blir ofte et besøk til barnebarna forbeholdt skoleferier og spesielle høytider. Når du er pensjonist, kan du endelig benytte tiden til å besøke familie og barnebarn året rundt. Mange setter pris på den tiden de nå har til dyrke bånd med familie som ellers har bodd lengre unna.

Hobbyer

I en travel og hektisk hverdag er det lett å glemme bort gamle kunster og hobbyer. Som barn og unge, er det vanlig å ta del i fritidsaktiviteter og gjerne holde på med hobbyer på kveldene. Når vi starter i arbeidslivet blir ofte disse hobbyene glemt bort, uten at selve interessen for dem har forsvunnet. Når det er tid for pensjonistlivet, er det en perfekt mulighet til å ta opp disse hobbyene.

Ta gjerne en titt på hvilke tilbud som er tilgjengelig i ditt nærmiljø. Ofte holdes det dansekurs og andre aktiviteter på dagtid som er beregnet for pensjonister. Hvorfor ikke ta opp igjen maling eller fingerarbeid? Pensjonisttilværelsen er også den perfekte tiden til å dyrke nye hobbyer og lære mer. Her er det bare kreativiteten og pågangsviljen som setter grenser.

Reise

Det er ikke uvanlige at pensjonister lengter etter varmere strøk, gjerne gjennom vinterhalvåret. Mange flytter også fast til Syden når vinteren er på sitt kaldeste her i Nord. Det finnes mange turlag for pensjonister som drar på årlige reiser rundt om i Europa. Dette er den perfekte tiden til å oppleve nye steder og kulturer – og best av alt, du kan reise utenom høysesongen.

 

Refinansiering

Om du ønsker å få mest mulig ut av pensjonisttilværelsen, vil det være en fordel å ha en god økonomi som strekker til. Det finnes mange tiltak du kan gjøre for å bli mer bevisst over hva pengene går til, men et populært valg er refinansiering. Om du har gammel gjeld og dyre smålån du fortsatt betjener, er det nå på tide å innfri disse.

Med refinansiering tar du enkelt opp et nytt lån med bedre betingelser og renter, og bruker dette til å betale ned all eksisterende gjeld. Du kan spare mye penger på rentene her, og disse kan du igjen bruke på å besøke familie eller ta en tur til varmere strøk. Vi Zen Finans hjelper deg gjerne med refinansiere lånene dine, slik at du får mest mulig å rutte for gjennom pensjonisttilværelsen!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)