ferie på budsjett

Tips til ferie på budsjett uten kreditt

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Som barnefamilie, kan det føles tungt å skulle lage plass i budsjettet til en stor ferie hvert år. Ofte har vi en travel hverdag med mange utgifter, hvor det er lite rom for å sette av sparing. Lån skal betjenes, matvarer og regninger skal betales og i tillegg er det ofte dyrt med skolefritidsordninger og barnehageplasser.

Heldigvis trenger ikke en ferie å koste skjorta. I Norge har vi mange spennende steder som kan gi barna og familien gode minner i lang tid fremover – og dette helt uten å ødelegge familieøkonomien. Vi skal nå se nærmere på noen av muligheten du har for å lage en skikkelig ferie på budsjett.

Fornøyelsesparker

Om du har barn, er det mange som tenker at en tur til Legoland eller Disneyworld må til for å gi barna en skikkelig opplevelse. Dette stemmer overhodet ikke. I Norge har vi en rekke fornøyelsesparker og barnevennlige attraksjoner over hele landet. Om du vil gi barna en ekte tivoli-opplevelse, hvorfor ikke ta dem til Tusenfryd? Er barna glad i å bade finnes det mange gode badeland rundt om, som for eksempel Bø Sommarland.

Hvis barna er glade i dyr, og du ønsker deg en familieferie i naturskjønne omgivelser, da kan Langedrag naturpark være et godt valg. Her kan barna få oppleve alt fra blant annet gauper, elg, ulver, rever og hester. Det finnes mange fine turstier i området og dette er et populært valg for mange familier.

Hvis du vil gi barna en skikkelig opplevelse, da kan Dyreparken i Kristiansand være et godt alternativt. Her får barna en god blanding av aktiviteter og karuseller, så vel som muligheten til å se dyr og underholdene forestillinger for barn i alle aldre. Vær gjerne tidlig ute og se etter billige billetter på nett, det finnes mange gode tilbud å hente om du holder hodet kaldt og undersøker.

Overnatting

Om du vil bruke minimalt med penger, kan en lengre fjelltur eller skogstur være et passende alternativ. Her er det en fordel om barna er litt store slik at de kan gå selv. Legg gjerne turen til steder hvor det underholdene ting å se på veien, og det er mulig å ta meg seg spill og andre aktiviteter for å holde underholdningsnivået oppe.

Her er det mulig å slå opp telt og lage bål, slik at dere får en skikkelig campingfølelse uten å måtte bruke mye penger. Ta gjerne med god mat, musikk og aktiviteter og la barna få løpe rundt og utforske naturen og skogen. Dette kan fort bli en uforglemmelig ferie på budsjett for både store og små.

Spar penger til neste ferie

Om du har et ønske om å dra på en skikkelig ferie, men mangler plass i budsjettet, kan refinansiering være løsningen. De fleste av oss har lån som vi betjener hver måned, og ofte går store deler av budsjettet til å betale ned på disse lånene og regningene. Ofte er det slik at vi faktisk betaler mer ned på rentene, enn hva vi gjør på selve lånet. Dette er unødvendig og her er det mulig å gjøre endringer.

Ved å refinansiere dyre lån og gammel gjeld, kan du spare en god del penger som heller kan brukes på en skikkelig ferie. Refinansiering går ut på å ta opp et nytt lån med bedre vilkår enn de gamle, og bruke dette til innfri de gamle lånene. 

Resultatet er at du sitter igjen med kun en gjeldspost som har langt bedre vilkår og lavere renter. Vi hjelper deg gjerne med å refinansiere dine lån, slik at du er et steg nærmere din neste drømmeferie!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)