Pensjonsalarm – vet du hva du får i pensjon?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[MIGRATION] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Pensjonsalarm – vet du hva du får i pensjon?

Vet du egentlig hva du får i pensjon? De aller fleste har lite kunnskap om hva de egentlig kommer til å få utbetalt i pensjon når den tid kommer. Vanligvis er ikke dette noe vi tenker over før pensjonsalder nærmer seg, og da er det ofte for sent å gjøre endringer. Mange får seg et realt sjokk når pensjonstiden starter.

Din økonomiske situasjon kan endre seg drastisk når du slutter i arbeidslivet. Før i tiden var pensjonisttilværelsen svært lukrativ, men mye har endret seg de seneste årene. Vi lever lengre enn noen gang før og antall arbeidsaktive som må finansiere pensjonister blir færre og færre for hvert år som går. De fleste starter med pensjon sparing alt for sent, og mange vet ikke hvor de skal starte.

Offentlig og private pensjonsordninger

Dersom du jobber i det offentlig kan du søke hos KLP, NAV eller Statens pensjonskasse for å finne ut hva du kommer til å få i pensjon. For de som arbeider i det private næringslivet, er det norskpensjon.no som samarbeider med pensjonsselskapene og NAV. Her får du informasjon om hva du vil få av folketrygden, samt hva du vil få av din nåværende og tidligere arbeidsgiver.

Det var ikke før i 2006 at det ble obligatorisk for alle arbeidsgiver å tilby en pensjonsordning. Dersom du ikke finner informasjon om din pensjon før 2006, kan det hende du har jobbet for en arbeidsgiver uten en slik ordning. Da blir det desto viktigere å starte med sparing til pensjon nå. Mange får en lavere pensjon enn de tror, og ofte ser vi at inntektene blir halvert når pensjonisttilværelsen starter.

De fleste har nok tenkt på hva de skal gjøre i pensjonstilværelsen. Mange gleder seg til friheten som kommer, men det vil fortsatt foreligge regninger som må betales og lån som må betjenes. Selv personer med særdeles høy årslønn vil merke en betydelig endring av inntekt når de forlater yrkeslivet.

Slik sparer du til pensjon

For å sikre deg i fremtiden vil det være lurt å starte med pensjonssparing. Men statistikken viser at kun 1 av 2 sparer til pensjon, og dette kan skyldes flere grunner. Mange har rett og slett ikke mulighet til å spare grunnet sin økonomiske situasjon. Med flere lån som må betjenes, dyre renter, regninger og hverdagslige utgifter, er det lett å velge bort spareplaner.

Dersom du er i en situasjon hvor du ikke har mulighet til å sette av ekstra penger hver måned, finnes det fortsatt tiltak du kan gjøre. Har du for eksempel mange lån og dyr gjeld? Da vil refinansiering være en smart sted å starte. Med refinansiering kan du innfri gammel gjeld og du vil kun sitte igjen med ett enkelt lån å betjene.

Ikke bare vil dette sørge for at du får en mer oversiktlig økonomi, men her er det mye penger å spare på renter. Refinansieringslån kommer som oftest med langt bedre vilkår og lavere renter. Det er altså mulig spare mye på å samle lånene dine. De sparte midlene kan settes til side og vil komme godt med når pensjonisttilværelsen starter for fullt.

I tillegg vil de lave rentene sørge for at du får nedbetalt gjelden langt raskere, hvilket stiller deg i en bedre økonomisk situasjon i årene som kommer. Vi i Zen Finans hjelper daglig mennesker med å rydde opp i økonomien og samle lånene sine. Dersom du er interessert i å vite hvordan vi vil hjelpe deg, kan du kontakte oss for en uforpliktende prat. Ikke la pensjonstilværelsen bli preget av dårlig økonomi og start med refinansiering i dag.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)