Overgang til pensjon

Overgang til pensjon fra vanlig arbeidsforhold

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Mange ser frem til pensjonisttilværelsen. Men dette kan være en stor overgang, både mentalt og økonomiske. En ny og roligere hverdag med langt flere valgmuligheter og friheter til å gjøre det du alltid har drømt ut.

Mange begynner å reise mer når de er pensjonister, både til utlandet, men også til familie andre steder i landet. Noen melder seg inn i foreninger og lag for å ta opp gamle hobbyer. Uansett hvordan du planlegger å tilbringe pensjonisttilværelsen, er det viktig at du har nok midler til å kunne gjør det du ønsker.

Pensjon

Det finnes mange ulike pensjonsordninger i Norge, og her er det en rekke vilkår og betingelser som gjerne ikke er kjent for alle. Vanligvis har vi anledning til å gå av med pensjon etter fylte 67 år, men noen velger å bli værende i arbeidslivet lengre for å spare mest mulig penger.

Spare til pensjon

Vi ser stadig vekk reklamer om hvor viktig det er å spare til pensjon. Aldri før har så mange unge tatt ansvar for egen pensjonssparing, og dette vil komme dem godt med når den tid kommer. Likevel er det ikke alltid vi har anledning til å sette av penger til pensjon. Det er lett å havne i økonomiske vanskeligheter, og da blir det ofte satt en stopper for all sparing.

Mange er gjerne ikke klar over hvor mye de kommer til å få i pensjon fra Statens pensjonskasse, folketrygden eller NAV. Det er ikke uvanlig å ikke ha kontroll over dette, men mange vil nok bli litt sjokkert over hvordan de ligger an når det kommer til pensjonssparing. Det finnes mange enkle grep som kan bli gjort for å sørge for at pensjonisttilværelsen ikke blir fylt av økonomiske bekymringer.

Refinansiering

Nordmenn har mange lån, og ofte varer noen av disse lånene helt ut i pensjonsalder. Vi starter som regel med studielån, billån og huslån, for deretter å ta på oss eventuelle båtlån og hyttelån. Det er mye som skal betjenes og derfor ender flere opp med å benytte seg av kredittkort og forbrukslån til mindre eller større behov i hverdagen. Disse lånene har ofte høye renter, og derfor en lang nedbetalingstid. Slik tjener kredittselskapene penger.

Om du nærmer deg pensjonsalder og fortsatt sitter på gamle og dyre smålån og kredittgjeld, kan det være en god ide å tenke på refinansiering. Dette går ut på å ta opp et nytt lån for å dekke alle de mindre og større lånene du betjener hver måned. Fordelene med refinansiering er mange, men den største er at du som regel ender opp med å spare en god del penger.

Få mest ut av pensjonspengene

Et refinansieringslån har ofte langt bedre renter og betingelser enn de opprinnelige lånene dine. Sannhetene er at vi ofte ender opp med å betale mer renter på forbrukslån, enn vi gjør på å betale ned selve lånet. Med et refinansieringslån kan du innfri gammel gjeld, og kun sitte igjen med et enkelt lån å betjene hver måned. 

Her vil rentene være bedre, og du vil få en god oversikt over hva du faktisk betaler ned på hver måned. Slik blir det også lettere å lage budsjetter for pensjonisttilværelsen, og du får mest mulig ut av pensjonspengene. Zen Finans kan hjelpe deg med refinansiering slik at overgang til pensjon blir lettere økonomisk og mer oversiktlig. Kontakt oss gjerne i dag, slik at du får mest ut av pensjonspengene dine!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)