Vil du ha personlig hjelp med din lånesøknad? Ring oss på 40 00 19 56

Omstartslån

Personlig hjelp til en ny økonomisk start

Har du omstartslån i dag? Vi kan hjelpe deg få lavere rente enn du har i dag. Fyll ut skjemaet for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi hjelpe deg med?

[ACTUAL] Skjema 1
Velg lånetype

Om omstartslån: For deg som kan stille med sikkerhet i egen eller noen andre sin bolig.

Velg omstartslån om du har betalingsanmerkning og ønsker å bli kvitt denne, og/eller har dyr gjeld, inkasso, tvangssalg, lønnstrekk eller utleggsforretning som du vil slette.

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

Med refinansiering menes å gjøre endringer på et eksisterende lån du allerede har. Som f.eks. sjekke om noen kan tilby deg lavere rente på lånene du har i dag, opplåning på bolig eller samle flere lån til ett for å spare penger.

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Vi finner den beste økonomiske løsningen for deg

Personlig, gratis og uforpliktende hjelp

Enkel og rask prosess for deg som kunde

Tusenvis av fornøyde kunder

Hva er fordelene med et omstartslån?

Omstartslån er en annen form for refinansiering. Målet er å bli kvitt betalingsanmerkninger og inkassosaker og samle andre utestående lån i et nytt, mer gunstig lån: et omstartslån.

Omstartslånet tilbys til deg som har behov for bedre økonomisk oversikt, og er i motsetning til tradisjonelle refinansieringslån, først og fremst rettet mot dem som sliter med betalingsanmerkninger. Det er derfor ikke alle banker som kan tilby dette låneproduktet.

Ved å sende inn en gratis og uforpliktende søknad til oss sjekker vi med opptil 10 banker hva slags tilbud på omstartslån du kan få. 

Merk: for å få omstartslån må du kunne stille med sikkerhet i egen eller noen andre sin bolig. 

Refinansiering av gjeld til et omstartslån

Det er ikke uvanlig å oppleve at gjelden blir for høy til at man greier å betjene den. Når man tar opp lån, er det nemlig vanlig med dyre renter – spesielt på kreditt- og forbrukslån. Har du mange dyre smålån uten sikkerhet, kan situasjonen fort komme ut av kontroll. Ved å refinansiere med et omstartslån kan du samle alle de dyre lånene og eventuelle regninger med betalingsanmerkninger i ett lån.

Fordelen med dette er at du da kun har ett lån å fokusere på, og én rente – istedenfor kanskje ti eller femten. Da får du bedre økonomisk oversikt og blir kvitt alle betalingsanmerkninger/inkassosaker, samtidig som du kan spare mye penger på lavere og færre renteutgifter. Med kun én kreditor å forholde deg til, er sjansen lavere for at regninger glemmes bort og at nye betalingsanmerkninger oppstår.

Hva menes med et lån med sikkerhet i bolig?

Omstartslån er et lån med sikkerhet i bolig, noe som betyr at banken tar pant i låntakers eiendom eller eiendeler. Dette gjøres fordi banken får en ekstra sikkerhet for at verdiene som lånes ut blir tilbakebetalt. Lån med sikkerhet i bolig er generelt sett gunstige sammenlignet med usikrede lån, siden den økte sikkerheten tillater banken å senke rentene.

Du kan i mange tilfeller også få en mer fleksibel tilbakebetalingsplan når du har et lån med sikkerhet. Omstartslån er som regel lån med sikkerhet i bolig.

Dette er en av grunnene til at du kan få lån, på tross av eventuelle betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Økonomiske anmerkninger vil føre til avslag på lånesøknader om du hadde søkt på lån uten sikkerhet. Det at banken har pant i huset ditt har ingen praktisk betydning så lenge lånet tilbakebetales etter planen. Skulle du imidlertid ikke betale for deg, kan banken potensielt begjære tvangssalg av boligen.

Eier du ikke egen bolig? Du kan fremdeles få omstartslån ved at en kausjonist stiller med sikkerhet i sin bolig. En kausjonist kan for eksempel være et familiemedlem eller en venn med bolig som vil hjelpe deg.

Hvem tilbyr omstartslån?

Omstartslån er, i motsetning til tradisjonelle refinansieringslån, først og fremst rettet mot dem som sliter med betalingsanmerkninger. Det er derfor ikke alle banker som kan tilby dette låneproduktet.

Ved å sende inn en gratis og uforpliktende søknad til oss sjekker vi med opptil 10 banker hva slags tilbud du kan få. 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Ofte stilte spørsmål

For å kunne få et omstartslån med sikkerhet i bolig, må enkelte kriterier oppfylles. Husk for eksempel på at du maksimalt kan låne opptil 85 % av boligens markedsverdi. Har du nettopp kjøpt bolig og har lånt 85 % av kjøpesummen, er det liten sjanse for lån med sikkerhet. Har du derimot eid boligen din en stund, har den mest sannsynlig økt i verdi, samtidig som du har betalt ned på lånet. Da har du kanskje frigjort kapital i boligen, slik at boliglånet kan økes. Dette gir deg gode muligheter for omstartslån med sikkerhet i eiendommen.

For å avgjøre hvor mye «ledig» verdi du har i boligen din, kan det være nødvendig med en verditakst, også kjent som e-takst. En e-takst er noe du kan få gratis hos enkelte eiendomsmeglere, men i noen tilfeller koster det noen kroner. 

Eier du ikke egen bolig? Du kan fremdeles få omstartslån ved at en kausjonist stiller med sikkerhet i sin bolig. En kausjonist kan for eksempel være et familiemedlem eller en venn med bolig som vil hjelpe deg.

For å kunne få et omstartslån eller refinansieringslån når du har betalingsanmerkninger, er det nødvendig å kunne stille med sikkerhet i bolig.

Det er imidlertid fullt mulig å få lån til refinansiering uten sikkerhet, dersom du ikke sliter med betalingsanmerkninger. Dette kalles bare for et vanlig forbrukslån eller refinansieringslån, og ikke et omstartslån. Vi kan også hjelpe deg med dette – ta kontakt med oss.

Merk deg at et refinansieringslån uten sikkerhet vil ha høyere renter enn et omstartslån. Dette har sammenheng med at banken tar høyere risiko. Lån uten sikkerhet vil derfor være dyrere å betjene.

Du kan likevel spare mye penger på å betale på ett forbrukslån, enn på ti. Du får nemlig færre renter å betale på, og i mange tilfeller lavere rentesats også.

Dette er tross alt ett av hovedpoengene ved å refinansiere:

Det nye lånet skal ha lavere renter enn de gamle!

Når du skal søke omstartslån er det alltid lurt å søke hos flere banker. Ved å søke gjennom oss kontakter vi flere banker. På denne måten innhenter vi flere lånetilbud, og dermed kan du velge det som passer deg best. Dette sparer du tid og penger på. Hjelpen fra oss er gratis og uforpliktende.

Det er ikke gitt at alle banker kan gi deg de samme lånevilkårene. Både inntektskrav, aldersgrense og andre faktorer kan være med på å avgjøre hvorvidt du får lån eller ikke. Faktorer som dette kan også avgjøre hvor mye du får låne. 

Vi hjelper deg gå gjennom tilbudene du mottar så du får det beste omstartslånet for din situasjon. 

Søk her – uforpliktende og gratis.

Det er enkelt å søke om omstartslån gjennom oss.

Fyll ut skjemaet øverst på denne siden og deretter vil vi sende deg lånetilbud innen kort tid fra forskjellige banker.

Sammen med oss kan du sammenligne tilbudene du mottar, slik at du får best mulig rente og andre gunstige betingelser.

Det er helt gratis og uforpliktende å søke. Du er ikke pliktig til å takke ja til noen av tilbudene du får. 

Slik hjelper vi deg få det beste omstartslånet

1. Søknad

Send oss en uforplktende lånesøknad eller be om å bli oppringt så vil en av våre flinke kundeveiledere ta kontakt med deg. Søknaden blir gjennomgått og deretter sendt til våre bankpartnere.

2. Tilbud

Vi snakker med bankene og presenterer forslag og ulike tilbud til deg. Sammen med deg finner vi løsningen og banken som er mest skreddersydd til dine økonomiske behov.

3. En ny start

Ønsker du å takke ja til et av tilbudene, godkjennes dette trygt og enkelt av deg med BankID. Banken vil innfri eventuelle krav og andre praktiske gjøremål. Din jobb blir å vedlikeholde en god personlig økonomi.

(søknaden er helt uforplikende og gratis)

Om oss

Personlig hjelp til en bedre økonomi siden 2018

Enten du skal søke ditt første boliglån eller ønsker et boliglån med bedre betingelser enn du har i dag kan vi hjelpe deg. 

Vi bistår også privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner, og som vil bli kvitt dyr gjeld, betalingsanmerkning, inkasso, tvangssalg, lønnstrekk eller utleggsforretning.

Du kan lese mer om oss her.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)