fbpx

Når kommer namsmannen på døra?

Et kjent scenario ved gjeld som er ubetjent over lang tid er at namsmannen blir involvert. Her har kreditor og inkassobyrå allerede vært involvert, men saken har eskalert til et nivå der tvang og makt må involveres. Denne autoriteten er det kun namsmannen som har i Norge, da denne personen faller inn under politiet. 

Namsmannen kommer i motsetning til det kjente ordtaket derimot veldig sjeldent på døra. Vanligst er det at brev tilsendes skyldner, og at et møte avholdes på namsmannens kontor. Her vil forskjellige muligheter gjennomgås for å behandle situasjonen, der namsmannen har mulighet for å benytte tvang eller makt om nødvendig.

Vi kan hjelpe deg før det går så langt.

Lønnstrekk fra namsmannen

Mange frykter at boligen blir lagt ut for tvangssalg dersom namsmannen blir involvert. Det er derimot kun i veldig sjeldne tilfeller, og der skyldner har ekstremt store beløp utestående, at dette er aktuelt. Mer sannsynlig er det at namsmannen vil gjennomføre lønnstrekk. Namsmannen sikter seg nemlig alltid inn på en løsning som er for ditt beste, men med loven i hånden. 

Lønnstrekk som namsmannen gjennomfører skal for eksempel sørge for at du fortsatt har nok til nødvendig livsopphold som det heter, og disse satsene er bestemt av staten. Salg av såkalt løsøre, verdifulle gjenstander utover fast eiendom, er også aktuelt. Kun ved veldig stor utestående gjeld vil som nevnt et tvangssalg av bolig være et aktuelt alternativ. 

Samarbeid med namsmannen

Det beste alternativet for deg som har fått namsmannen involvert er å kontakte vedkommende. Mange frykter namsmannen, blant annet på bakgrunn av at en tror han skal komme på døra, men i realiteten er dette bare en håndhever av loven. Namsmannen har ingen intensjoner om å ”ta” personer. 

Samarbeid med namsmannen, enten det handler om salg av løsøre eller lønnstrekk namsmannen ønsker å gjennomføre, eller andre løsninger. Jo mer åpen du er, jo større er sjansen for at du slipper uønskede konsekvenser ut av situasjonen. 

Refinansier boligen før det er for sent

Mange saker som havner hos namsmannen omhandler skyldnere med en rekke smålån. Hos Zen Finans kan du refinansiere alle smålån med høye renter i ett enkelt lån med lavere rente. På denne måten sparer du penger, og forhåpentligvis unngår du at namsmannen blir involvert. 

Er du derimot uheldig og har noen saker som har havnet hos namsmannen, er det viktig at du tar kontakt med oss så fort som mulig for rask hjelp.

Hvorfor velge oss

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

Prosessen vår er helt gratis

Søknaden er helt uforpliktende

Bedre oversikt med ett lån og én faktura

Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

Få gratis hjelp idag

Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

Ring oss på - 400 01 956

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale