Når kommer namsmannen på døra?

Når kommer namsmannen på døra?

Uoversiktlig økonomi? Vi hjelper deg få kontroll og få lavere månedskostnader

Søk om refinansiering for å spare penger

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Et kjent scenario ved gjeld som er ubetjent over lang tid er at namsmannen blir involvert. Her har kreditor og inkassobyrå allerede vært involvert, men saken har eskalert til et nivå der tvang og makt må involveres. Denne autoriteten er det kun namsmannen som har i Norge, da denne personen faller inn under politiet. 

Namsmannen kommer i motsetning til det kjente ordtaket derimot veldig sjeldent på døra. Vanligst er det at brev tilsendes skyldner, og at et møte avholdes på namsmannens kontor. Her vil forskjellige muligheter gjennomgås for å behandle situasjonen, der namsmannen har mulighet for å benytte tvang eller makt om nødvendig.

Vi kan hjelpe deg før det går så langt.

Lønnstrekk fra namsmannen

Mange frykter at boligen blir lagt ut for tvangssalg dersom namsmannen blir involvert. Det er derimot kun i veldig sjeldne tilfeller, og der skyldner har ekstremt store beløp utestående, at dette er aktuelt. Mer sannsynlig er det at namsmannen vil gjennomføre lønnstrekk. Namsmannen sikter seg nemlig alltid inn på en løsning som er for ditt beste, men med loven i hånden. 

Lønnstrekk som namsmannen gjennomfører skal for eksempel sørge for at du fortsatt har nok til nødvendig livsopphold som det heter, og disse satsene er bestemt av staten. Salg av såkalt løsøre, verdifulle gjenstander utover fast eiendom, er også aktuelt. Kun ved veldig stor utestående gjeld vil som nevnt et tvangssalg av bolig være et aktuelt alternativ. 

Samarbeid med namsmannen

Det beste alternativet for deg som har fått namsmannen involvert er å kontakte vedkommende. Mange frykter namsmannen, blant annet på bakgrunn av at en tror han skal komme på døra, men i realiteten er dette bare en håndhever av loven. Namsmannen har ingen intensjoner om å ”ta” personer. 

Samarbeid med namsmannen, enten det handler om salg av løsøre eller lønnstrekk namsmannen ønsker å gjennomføre, eller andre løsninger. Jo mer åpen du er, jo større er sjansen for at du slipper uønskede konsekvenser ut av situasjonen. 

Refinansier boligen før det er for sent

Mange saker som havner hos namsmannen omhandler skyldnere med en rekke smålån. Hos Zen Finans kan du refinansiere alle smålån med høye renter i ett enkelt lån med lavere rente. På denne måten sparer du penger, og forhåpentligvis unngår du at namsmannen blir involvert. 

Er du derimot uheldig og har noen saker som har havnet hos namsmannen, er det viktig at du tar kontakt med oss så fort som mulig for rask hjelp.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)