Likviditetslån

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[MIGRATION] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Det er veldig mange som drømmer om å starte sin egen bedrift i det ganske land. Hvor deilig hadde det ikke vært å bestemme arbeidsdagen din helt selv? Det er to måter du kan bli selvstendig næringsdrivende på, og det er enten ved å starte et enkeltpersonforetak eller et aksjeselskap.

Fellesnevneren for disse foretaksformene er at du står mye friere til å bestemme din egen arbeidssituasjon. Det vil si at du kan bestemme hva du ønsker å jobbe med, samt når og hvor du ønsker å gjøre det. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det er faktisk ikke det. Det er dog mye mer som må tas med i betraktningen.

Hvor god likviditet har virksomheten?

Når du starter en bedrift, så er det ikke bare spørsmålene om hva, hvor og når som du skal vite svaret på. Det ligger nemlig så mye mer bak det å skulle starte sin egen bedrift enn det som vises på overflaten.

Når spørsmålene om hva, hvor og når er besvart, så må du gå mer i dybden av forretningsideen din. Hvordan skal du tjene penger? Det er veldig lurt å sette opp en forretningsplan, og når du har gjort det så må du skaffe deg oversikt over hvilke inntekter og utgifter bedriften din vil ha. Hvor god likviditet har virksomheten din?

Begrepet likviditet er et økonomisk uttrykk som brukes til å beskrive en virksomhet sin betalingsevne. Det å ha god likviditet betyr at bedriften din er i stand til å betale løpende utgifter som skatt, lønnsutbetalinger og andre regninger hver eneste måned. For å holde oversikt over dette, kan det være mye hjelp i et likviditetsbudsjett.

Ved å sette opp et likviditetsbudsjett i begynnelsen sparer du uansett mye tid, ettersom dette er noe som er påkrevd hvis du skulle havne i en situasjon hvor du må søke om et likviditetslån. Et likviditetslån er et vanlig lån du kan søke om når virksomheten din er inne i en vanskelig periode.

Lånet styrker din likviditet

Hensikten med et likviditetslån er at lånet skal hjelpe deg å styrke likviditeten til virksomheten din. Den eneste forskjellen på et likviditetslån og et vanlig lån er at det følger med en statlig lånegaranti. En statlig lånegaranti fører til at Staten garanterer for 90 prosent av lånebeløpet.

En statlig lånegaranti fører til at bedriften din får lavere rentekostnader enn den ville fått hvis du søker om et vanlig lån i banken. Men det er imidlertid viktig å huske at et likviditetslån også kommer med vilkår som må være oppfylt for at søknaden din skal bli godkjent.

Du må, først og fremst, sørge for å fremskaffe all dokumentasjon som den aktuelle banken trenger for å behandle lånesøknaden din. Men før du bruker tid og energi på å utarbeide en slik søknad, bør du ta en titt på vilkårene for dette spesifikke lånet. En tommelfingerregel er at bedriften må ha god likviditet under normale omstendigheter.

Klar deg gjennom krisen med likviditetslån

I tillegg til den tommelfingerregelen, er det flere ting det er viktig å huske på. Det finnes f.eks begrensninger på hvor stor lånesummen kan være. Den kan nemlig ikke være det dobbelte av virksomheten sine lønnsutbetalinger eller 25% av omsetningen året i forveien av den vanskelige perioden. Ei heller skal den overstige 50 millioner.

Et likviditetslån skal betales ned over en periode på maksimalt tre år. Når du som bedriftseier signerer en kontrakt hvor du inngår en slik avtale, sier du også fra deg retten til å ta ut utbytte fra selskapet i den aktuelle perioden.

Foruten de løpende kostnadene som jo finansieres av likviditetslånet, skal altså hovedprioriteten til virksomheten i den gitte nedbetalingsperioden være å betale ned lånet som du har fått innvilget for å klare deg gjennom krisen.

Trenger du et likviditetslån? Vi i Zen Finans kan hjelpe deg, helt uforpliktende og kostnadsfritt.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)