Vil du ha personlig hjelp med din lånesøknad? Ring oss på 40 00 19 56

Lån uten sikkerhet – når?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

Skjema 1 [custom intent - orginal]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Rente varierer og settes individuelt. Renteeksempel: eff. 7,22% 2mill o/30 år Kostnad 2 785 343 Tot 4 785 343

Lån uten sikkerhet – når?

Lån uten sikkerhet er en av to lånemetoder som du kan velge mellom når du vurderer å søke om lån i banken. Dette er en lånemetode som går ut på at du som låntaker ikke stiller med sikkerhet til banken i form av personlige verdier som f.eks bolig eller bil. Banken tar altså ikke pant i noen av eiendelene dine, for å gi deg et lån.

Det er heller ikke ofte at denne lånemetoden brukes til lån som går til slike langsiktige investeringer. Ved så store summer vil det være mer aktuelt å søke om lån med sikkerhet, som er det andre alternativet du har. Lån uten sikkerhet, derimot, brukes ofte til utgifter som oppussing, ferie eller andre uforventede utgifter.

Lån uten sikkerhet er annerledes enn lån med sikkerhet bl.a på grunn av de forskjellige lånenes ulike bruksområder og krav om sikkerhetsstillelse. Søknadsprosessen for lån uten sikkerhet er heller ikke like lang og omfattende som for lån med sikkerhet.

Det er også slik at lån uten sikkerhet ofte har negative konnotasjoner knyttet til seg. Det betyr at folk ofte tenker negativt om denne typen lån, men det er egentlig ingen grunn til. Lån uten sikkerhet kan faktisk være veien ut av knipen for veldig mange, men når bør en egentlig ta opp lån uten sikkerhet?

Litt ekstra penger er ofte etterlengtet

Av og til er du i situasjoner hvor det kan være greit med et litt større budsjett enn du kanskje har i lommeboken. Enten det gjelder å pusse opp et rom eller to i huset eller å ta med familien på en etterlengtet ferie. Noen andre eksempler hvor et lån uten sikkerhet kan være behjelpelig er større markeringer som konfirmasjon og bryllup.

Fellesnevneren for disse utgiftene er at det er utgifter som det kan være litt vanskelig å fastslå et bestemt budsjett. For eksempel hvis du har en plan om å installere et blandebatteri til det nye badekaret i huset du akkurat flyttet inn i, men så oppdager du at rørsystemet i dusjen er så gammelt at det også må byttes ut.

Lån uten sikkerhet kan være veldig praktisk i disse situasjonene, men det er viktig å være realistisk. Må oppussingen skje akkurat denne måneden? Er ferien virkelig nødvendig, eller er det slik at vi vente et år til eller korte ned feriens lengde? Det finnes mange forskjellige spørsmål du må stille deg selv, basert på situasjonen din.

Uforventede utgifter dukker opp

Det er heller ikke slik at du kan forutsi alle utgiftene dine til enhver tid. På en måte er budsjettet ditt bare et estimat over hvilke utgifter du har akkurat den måneden, for med mindre du er synsk så er det ikke mulig å vite alt som kommer til skje. Av og til skjer det nemlig ting du ikke forventer, og det er heller ikke slik at du så det komme.

Det er nok veldig mange som har mål å komme dit økonomisk hvor de har råd til å sette en fast sum til side hver eneste måned til akkurat dette, men hvis du ikke har muligheten til det så kan du søke lån uten sikkerhet. Det er veldig praktisk hvis du f.eks akkurat har flyttet inn i et gammelt hus og regnet plutselig kommer helt inn.

Refinansiere lån uten sikkerhet kan være løsningen

Lån uten sikkerhet kan også brukes til refinansiering. Det er en mulighet for deg som har tatt opp små lån med flere forskjellige aktører tidligere. Det betyr at alle smålånene blir samlet i kun et lån.

Det er flere grunner til at refinansiering er veldig praktisk. Først og fremst er det enklere å forholde seg til bare ett lån enn flere forskjellige smålån. I tillegg kan refinansiering være tidsbesparende og billigere, ettersom du ikke trenger å gå gjennom en hel bunke og rentekostnadene er totalt sett mindre.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)