Lån til kjøp av aksjer

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[MIGRATION] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Er du en businessmann (eller kvinne) og ser verdien av aksjer? Da har du kanskje allerede lekt med tanken om å investere i dette, men du har kanskje også slått fra deg tanken av en eller annen grunn. Hvis grunnen i så fall er at det ikke er riktig tidspunkt økonomisk sett, så er det faktisk mulig å få lån i banken til å kjøpe aksjer.

Vedrørende dette emnet dukker det opp veldig mange spørsmål. Det aller første er nok – hva er aksjer? Hvis du eier en aksje i et aksjeselskap (for det er kun i en slik virksomhet at aksjer er relevant), så eier du litt av selve aksjeselskapet. Det betyr altså at du er deleier i det aktuelle selskapet du har kjøpt akser i.

En smart investering

Det å kjøpe aksjer kan altså være en smart investering. I tillegg til å være en investering, kan det også være en fin måte å spare penger. En aksjepost vil gi mye større avkastning enn det å sette penger på en egen sparekonto. Det er heller ikke like enkelt å få tilgang på pengene fra en aksjepost som det er fra sparekontoen din.

Men til tross for dette må vi understreke at det er viktig at du setter deg ned og tenker over absolutt alle fordeler og ulemper med det å kjøpe aksjer før du seriøst vurderer det. Det er nemlig ikke bare fordeler med aksjespekulering, det er minst like mange ulemper som du også bør ta med i betraktningen.

En av ulempene er at verdien på aksjene ikke bare stiger slik som pengene på sparekontoen din. Verdien på aksjene kan synke også, og dette er noe du ikke har noen som helst kontroll over. Noe som kan ha innvirkning på det er markedsprisen, men det kan også variere basert på resultatene til selskapet og selve bransjen.

Politiske hendelser er også å finne i kategorien over ting som kan påvirke verdien på aksjene, enten i positiv eller negativ retning. Men det er ikke sikkert at disse faktorene skremmer eller bekymrer deg nevneverdig, man da bør du i hvert fall huske at det er et sjansespill. Derfor bør du kun investere i noe du har kjennskap til fra før.

Ikke glem å ta høyde for tap

Hvis du attpåtil må ta opp lån i banken for å kunne gjøre denne investeringen, så er det enda viktigere at du tar alle faktorene med i betraktningen. Det følger en viss risiko med både det å investere i aksjer og ta opp lån i banken for å gjøre det, så det er veldig viktig at du tenker over om du synes det virkelig er verdt det.

Det er ikke nok å vurdere bare hvor vidt du synes det er verdt risikoen, du må også huske at pengene skal betales tilbake på et eller annet tidspunkt. Det er for så vidt greit med aksjeposter som bare gir høy avkastninger som du kan betale med, men hva gjør du hvis pipen plutselig får en annen lyd? Det er en reell sjanse for det også.

Enkelte vilkår må oppfylles for lån

Det er imidlertid slik at du må oppfylle den aktuelle banken sine vilkår for å kunne ta opp lån. Slik er det uansett om du skal bruke pengene til å investere i aksjer eller noe helt annet, men vilkårene må oppfylles. Hvilke vilkår som gjelder for hver enkelt bank vil variere, men sjansen for at de ligner litt er naturligvis til stede.

Noen av de vanligste vilkårene er at du må være i en viss alder (f.eks 25 år), oppfylle kravet om antall betalingsanmerkninger (ingen) og kravet om minimumskrav vedrørende årsinntekten din. I tillegg må du være norsk statsborger og ha bodd her i minimum tre år før du sender lånesøknaden.

Det er imidlertid ikke nødvendig å oppgi grunnen til at du søker om å låne penger, for dette er altså et privat anliggende.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)