Kunsten å si nei til kredittkort og forbrukslån

Kunsten å si nei

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Det frister å bli med på alt moro rundt seg, men er det verdt det?

Stanford marshmallow-eksperimentet var en serie med studier på slutten av 1960 -og 70-tallet av psykolog Walter Mischel, enprofessor ved Stanford University. I disse studiene ble  barn tilbudt valget mellom en liten belønning gitt umiddelbart eller to små belønninger dersom de ventet i en kort periode på cirka 15 minutter. Testeren forlot rommet og lot barnet bli alene med valget sitt.I oppfølgingsstudier fant forskerne at barn som kunne vente lenger for belønningene, hadde en tendens til å få bedre livsutfall, målt på skoleprestasjoner, utdanning, kroppsmasseindeks (BMI)  og andre livsforanstaltninger. Det er med andre ord lurt å være tålmodig og heller vente en større belønning, enn å ta den godteribiten med en gang. Raske belønninger og impulskjøp er iblant roten til dårlig økonomi. En god økonomi baserer seg på gjennomtenkte valg, og ikke impulskjøp som setter deg i en vanskelig situasjon i etterkant.

Tøft å si nei

Ikke fall for det sosiale presset – de færreste tingene er verdt å ofre sin økonomi for. En ferie på to uker, er noe du kan ende opp med å betale for i flere måneder eller år. Det er et engelsk uttrykk som lyder «If you can’t do the time, don’t do the crime» –  sånn er det litt med økonomien vår også. Ikke ta en risiko større enn det din sparekonto tåler. Ikke bli med på noe du egentlig ikke har råd til. Nei, du skal ikke satse på å betale ned kredittkortet senere. 

Det høres kanskje litt strengt ut, men det ligger mye i omtanke i dagens tips, som handler om disiplin: Si nei!

Ja og nei

Prøv alltid å la den delen av økonomien som tar seg av faste utgifter være uberørt. Det betyr ikke at du ikke skal ha det gøy lenger – det bare handler om at du har et budsjett for de uforutsette impulskjøpene. Skap heller din egen kreditt, enn å ta bankenes. Fyll opp kontoen med en konto som heter «ja» og en som heter «nei». Om du er tom for «ja», så har du bare et svar igjen – «nei». 

Om du er en person som har sagt «ja» et par ganger for mye, oppfordrer vi deg å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg med å få økonomien på rett vei igjen. Ring oss i dag eller legg igjen ditt tlf nr i skjema nedenfor for en uforpliktende og gratis prat!

Trenger du hjelp med å refinansiere boliglån, inkassolån eller bli kvitt dyr gjeld? Da kan du trykke på søk nå knappen under.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)