fbpx

Kunsten å si nei

Det frister å bli med på alt moro rundt seg, men er det verdt det?

Stanford marshmallow-eksperimentet var en serie med studier på slutten av 1960 -og 70-tallet av psykolog Walter Mischel, enprofessor ved Stanford University. I disse studiene ble  barn tilbudt valget mellom en liten belønning gitt umiddelbart eller to små belønninger dersom de ventet i en kort periode på cirka 15 minutter. Testeren forlot rommet og lot barnet bli alene med valget sitt.I oppfølgingsstudier fant forskerne at barn som kunne vente lenger for belønningene, hadde en tendens til å få bedre livsutfall, målt på skoleprestasjoner, utdanning, kroppsmasseindeks (BMI)  og andre livsforanstaltninger. Det er med andre ord lurt å være tålmodig og heller vente en større belønning, enn å ta den godteribiten med en gang. Raske belønninger og impulskjøp er iblant roten til dårlig økonomi. En god økonomi baserer seg på gjennomtenkte valg, og ikke impulskjøp som setter deg i en vanskelig situasjon i etterkant.

Tøft å si nei

Ikke fall for det sosiale presset – de færreste tingene er verdt å ofre sin økonomi for. En ferie på to uker, er noe du kan ende opp med å betale for i flere måneder eller år. Det er et engelsk uttrykk som lyder «If you can’t do the time, don’t do the crime» –  sånn er det litt med økonomien vår også. Ikke ta en risiko større enn det din sparekonto tåler. Ikke bli med på noe du egentlig ikke har råd til. Nei, du skal ikke satse på å betale ned kredittkortet senere. 

Det høres kanskje litt strengt ut, men det ligger mye i omtanke i dagens tips, som handler om disiplin: Si nei!

Ja og nei

Prøv alltid å la den delen av økonomien som tar seg av faste utgifter være uberørt. Det betyr ikke at du ikke skal ha det gøy lenger – det bare handler om at du har et budsjett for de uforutsette impulskjøpene. Skap heller din egen kreditt, enn å ta bankenes. Fyll opp kontoen med en konto som heter «ja» og en som heter «nei». Om du er tom for «ja», så har du bare et svar igjen – «nei». 

Om du er en person som har sagt «ja» et par ganger for mye, oppfordrer vi deg å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg med å få økonomien på rett vei igjen. Ring oss i dag eller legg igjen ditt tlf nr i skjema nedenfor for en uforpliktende og gratis prat!

Trenger du hjelp med å refinansiere boliglån, inkassolån eller bli kvitt dyr gjeld? Da kan du trykke på søk nå knappen under.

Hvorfor velge oss

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

Prosessen vår er helt gratis

Søknaden er helt uforpliktende

Bedre oversikt med ett lån og én faktura

Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

Få gratis hjelp idag

Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

Ring oss på - 400 01 956

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale