Kredittkort

Søk kredittkort

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Kredittkort

Med et kredittkort kan man ha tilgang på en gitt kredittramme. Vi samarbeider med Instabank på kredittkort og du kan enkelt søke dette nedenfor.

Søk Kredittkort her Uforpliktende søknad

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort som vanligvis er utstedt av en bank, og som gir brukeren tilgang på et visst beløp med penger. Når man bruker penger fra kredittrammen man har fått innvilget, vil man motta en faktura for tilbakebetaling – vanligvis den påfølgende måneden.

Man betaler tilbake pengene med renter, på lik linje med andre lån man kan ta opp hos banken. Når pengene og eventuelle kostnader er betalt, vil man igjen ha en full kredittramme å bruke av ved behov.

SØK kredittkort HER

Fordeler og ulemper ved kredittkort

Kredittkort kan ha sine positive og negative sider. Ved å se nærmere på disse kan man få oversikten man trenger før man bestemmer seg om kredittkort er noe man vil ha. 

Her er de største fordelene og ulempene ved å ha kredittkort:

Fordeler

Det finnes mange fordeler ved å ha et kredittkort. Man har for eksempel alltid tilgang på penger (innenfor kredittrammens grenser) ved behov, og man trenger derfor ikke å søke om lån hos banken hver gang man trenger penger. 

Når man først har søkt om kredittkortet og fått det innvilget, kan man selv bestemme om og når man ønsker å bruke kortet. For mange kan det å ha et kredittkort bidra til ekstra økonomisk trygghet, og det fungerer nærmest som en finansiell buffer.

Om det skulle oppstå uforutsette utgifter, kan man for eksempel ha tilgang på pengene man trenger raskt via et kredittkort. Du kan i mange tilfeller også få rentefri tilbakebetaling, slik at du slipper unna rentene. Og du velger selv om du vil betale alt på en gang, eller litt etter litt.

Kredittkort kan også by på fordeler i form av rabatter, bonuser og forsikringer, noe som kan bidra til at man sparer penger i forbindelse med reise, shopping og fritidsaktiviteter. Kredittkortselskapet vil ofte også kunne hjelpe deg om du utsettes for svindel på nett. 

 • Økonomisk buffer
 • Bonuser og rabatter
 • Forsikringer
 • Mulighet for rentefri tilbakebetaling
 • Mulighet for nedbetaling litt etter litt
 • Tryggere shopping

Ulemper

Blant de største ulempene ved det å ha kredittkort, kan vi nevne renten. Effektiv rente på kredittkort ligger ofte på rundt 25 %, noe som er relativt høyt. 

En høy rente som dette vil kunne medføre at det blir dyrt for deg å betale tilbake pengene om du velger å betale tilbake over lengre tid. 

Kredittkortet kan også koste deg penger i form av gebyrer og avgifter. Bruker man kortet i utlandet, kan det også forekomme uttaksgebyrer og valutapåslag. 

En annen ulempe ved kredittkort, er at sårbare brukere kan bli fristet til å bruke penger de egentlig ikke har råd til å betale tilbake.

 • Dyre renter og gebyrer
 • Kan føre til økonomiske problemer for utsatte brukere
SØK kredittkort HER

Hvem kan få kredittkort?

For å kunne få et kredittkort må du som regel oppfylle en rekke ulike krav. Banken vil ofte ha egendefinerte krav når det kommer til alder, men vil også ha krav basert på utlånsforskriftens regler og retningslinjer.

Først og fremst må du være over 18 år for å få et kredittkort i Norge. Mange av bankene opererer imidlertid med aldersgrenser på 20 eller 23 år. 

Det er også mange banker som stiller spesifikke krav til minsteinntekt, og det kan for eksempel være et krav at du har en brutto årslønn på minst 50 000 eller 200 000 kroner. Banken vil også ha krav om at du kan tåle at renten stiger med 5 %.

Husk også på at kredittrammen du får innvilget registreres som et lån, selv om du ikke nødvendigvis bruker av pengene. Banken vil derfor også ta hensyn til at rammen ikke er større enn at din totale gjeld holder seg lavere enn fem ganger inntekten.

 • Du er gammel nok
 • Du tjener nok
 • Du kan tåle økninger i renten
 • Du har ikke for mye gjeld

Kan jeg bruke kredittkort rentefritt?

I mange tilfeller vil det være en rentefri periode på kredittkort, og denne er typisk på alt fra 45 til 60 dager. Det betyr at hvis du betaler tilbake pengene du har brukt av kredittkortet innenfor den angitte perioden, vil du ikke måtte betale noen lånerenter.

Om du benytter deg av rentefri tilbakebetaling, kan det å bruke kredittkort være en gunstig og billig løsning. Husk likevel på at når den rentefrie perioden er over, vil rentene begynne å gjelde igjen om du ikke har betalt tilbake hele beløpet du har brukt.

SØK kredittkort HER

Hva er maksimal kredittgrense på et kredittkort?

Øvre kredittgrense på et kredittkort kan variere ganske mye fra kortutsteder til kortutsteder. I de fleste tilfeller ligger øvre kredittgrense på rundt 50 000 til 100 000 kroner, men grensen kan også være høyere eller lavere enn dette.

Banken vil vurdere kredittkortsøknader individuelt, og til syvende og sist er det din økonomi som avgjør hvor høy kredittgrense du kan få. Du vil ikke nødvendigvis kunne få den høyeste kredittgrensen banken opererer med.

Det vil i mange tilfeller være mulig å be banken om å øke kredittgrensen etter hvert, hvis man har bevist at man er en trygg betaler. Ofte kan du søke om å heve kredittgrensen i nettbanken som du får tilgang på når du mottar kredittkortet ditt.

SØK kredittkort HER

Hva kan jeg bruke et kredittkort til?

Noe av det som gjør kredittkort til en veldig fleksibel finansieringsform, er at man kan bruke pengene man har tilgjengelig på akkurat det man selv måtte ønske. Noen har kredittkortet liggende, og bruker det til nødstilfeller der det dukker opp uventede utgifter.

Hvis bilen plutselig må inn på verksted, kan det for eksempel være kjekt å ha et kredittkort som kan finansiere kostnadene om man ikke har pengene oppspart.

Du kan imidlertid også bruke kredittkort til planlagte kostnader, enten det er snakk om bryllup, oppussing, konfirmasjon, dåp, reising eller shopping. Det er altså helt opp til deg selv å velge hva pengene skal brukes på.

SØK kredittkort HER

Hvilket kredittkort er best?

Hva slags kredittkort som passer best for akkurat deg, er blant annet avhengig av hvordan du planlegger å bruke kortet. Om du planlegger rask tilbakebetaling innen den rentefrie tilbakebetalingsperioden, er kanskje ikke effektiv rente noe du trenger å vektlegge for mye.

Om du derimot skal bruke kredittkortet til større utgifter og har behov for gradvis tilbakebetaling over tid, er det viktig at kortet har så lave renter som mulig.

For å finne et kredittkort som passer deg best mulig, er det også greit å tenke over hva slags bonuser og rabatter du kan ha glede av. Hvis du kjører mye bil og fyller drivstoff nokså hyppig, kan for eksempel et kredittkort med drivstoffrabatter være midt i blinken.

Dersom du reiser mye, kan det kanskje være mer ønskelig å ha et kredittkort med reiseforsikring, egenandelsforsikring på leiebil eller avbestillingsforsikring inkludert. 

SØK kredittkort HER

Hvordan sikre sunne økonomiske vaner når man har kredittkort?

Det å ha et kredittkort kan være betryggende og smart. Men i noen tilfeller kan man også ende opp med et usunt forhold til det å ha kredittkort, der man ender opp med å bruke kredittkortet ukritisk uten å tenke over at pengene skal betales tilbake.

Om du har mange kredittkort, kan situasjonen fort komme ut av kontroll. Til slutt opplever du kanskje at gjelden løper fra deg fortere enn hva du klarer å betjene den, og du tar kanskje opp nye kredittkortlån for å betale gammel gjeld. Dette kan føre til en ond økonomisk sirkel.

Ved hjelp av enkle grep kan du imidlertid sørge for at du opprettholder sunne økonomiske vaner når du har kredittkort. Det viktigste er at du ikke bruker kredittkortet med mindre du har en plan for tilbakebetalingen.

Husk at det kan lønne seg å betale tilbake pengene innenfor den rentefrie perioden. Om du skal betale ned over en lengre periode, er det viktig å ta høyde for at du også må betale renter på pengene du har lånt fra kortet. 

SØK kredittkort HER

Hvordan søke om kredittkort?

Om du ønsker å skaffe deg et kredittkort, kan det være lurt å skaffe seg oversikt over hva slags vilkår og kredittrammer som kan tilbys av ulike kredittkortutstedere. 

Det finnes dog mange aktører som tilbyr kredittkort i Norge, så det kan være tungvint å besøke nettsiden til én og én aktør for å innhente nok opplysninger. Den enkleste løsningen er kanskje å søke om kredittkort gjennom oss. Da kan du søke hos flere aktører på en gang.

For å komme i gang, trenger du bare å fylle ut et skjema. Dette vil så sendes ut til mange forskjellige tilbydere av kredittkort, og bankene vil etterpå sende deg et eventuelt tilbud. Dersom du vil takke ja til ett av dem, står du fritt til å gjøre dette.

Du kan om ønskelig signere kredittkortavtalen på nett med BankID, noe som er både enkelt, trygt og effektivt. Innen få dager vil du motta kredittkortet i posten. Husk at du i noen tilfeller kan begynne å bruke kredittkortet umiddelbart på nett (uten fysisk kort).

SØK kredittkort HER

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)