Krav og vilkår for å få innvilget forbrukslån

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Krav og vilkår for å få innvilget forbrukslån

Et av kjennetegnene på lån uten sikkerhet og forbrukslån er at det er enklere å få innvilget et slikt lån, enn det er med lån med sikkerhet. Men det er imidlertid ikke slik at hvem som helst får innvilget forbrukslån heller. Det er faktisk ganske mange krav og vilkår som må oppfylles for at en aktør skal innvilge deg et forbrukslån.

Kravene for å ta opp forbrukslån

Men det er ikke slik at du må møte opp i den aktuelle banken med en tykk mappe med den nødvendige dokumentasjonen. I dag går det meste av søknadsprosessen automatisk, så det eneste du som person trenger å gjøre etter å ha sendt inn lånesøknaden din til banken er å vente på svar mens du gjør det du vanligvis gjør.

Det er heller ikke slik at det er den enkelte kunderådgiveren i hver enkelt bank som går gjennom alle lånesøknadene og tar personlige bestemmelser om hvem som skal få innvilget forbrukslån og hvem som ikke får det. I tillegg til sine egne vilkår, må de også ta med myndighetene sine krav og vilkår, og disse er ganske rett frem.

Aldersgrense

Det er, som sagt, ikke hvem som helst søke om forbrukslån. For å søke om forbrukslån og andre lån uten sikkerhet må du være 18 år eller eldre. Hvis du som mindreårig søker på forbrukslån, vil lånesøknaden umiddelbart bli avslått.

De fleste forbrukslån kommer med en nedre aldersgrense på mellom 18 og 25 år, men akkurat hvor denne grensen går vil variere fra aktør til aktør.

Statsborgerskap

I tillegg til at du må være minst 18 år for å søke om forbrukslån, så må du også være norsk statsborger. Men dette er noe du akkurat har fått, så er ikke det alene nok. Hvis du akkurat har fått tildelt norsk statsborgerskap, så må du som låntaker ha vært i arbeid og betalt skatt til Den norske stat i et gitt antall år. Antall år er normalt 3 år.

Minimumskrav til inntekt

Det å arbeide og betale skatt til Den norske stat er et generelt krav som stilles til alle potensielle låntakere, men ordlyden for dette kravet er litt annerledes for de som alltid har vært norske statsborgere. I disse tilfellene stilles det nemlig et minimumskrav til hvor stor inntekt du må ha for å få innvilget forbrukslån.

Det finnes forskjellig typer inntekter, og eksempler på dette er lønn og pensjon, samt inntekt som selvstendig næringsdrivende. Dersom du mottar trygd på Den norske stat, vil også enkelte av disse trygdeordningene omfattes av inntektsbegrepet.

Vi kan ikke gi deg et spesifikt tall på hvor høyt minimumskravet til inntekt er for å få innvilget forbrukslån, for også dette er noe som varierer fra aktør til aktør. Det er imidlertid slik at alle aktører vil foreta en kredittsjekk av deg, for å finne ut om du oppfyller dette spesifikke kravet.

Betalingsevne og gjeld spiller inn

Banken vil også ta resten av den økonomiske historien din med i betraktningen når det gjelder hvor vidt du får innvilget forbrukslån eller ikke. Det hjelper ikke å møte minimumskravet når det gjelder inntekt, hvis dette er det eneste som ser ryddig ut.

Det er imidlertid ikke så enkelt å forutsi hva fremtiden bringer, hverken når det gjelder din økonomiske situasjon eller noe som helst annet. Men vårt viktigste tips er likevel å legge både tid og energi ned i det å betale alle regninger til riktig tid.

Det å betale regninger til riktig tid fører mye positivt med seg, men i denne aktuelle situasjonen vil det være veldig nyttig ettersom betalingsanmerkninger, eventuelle inkassosaker og en ellers rotete økonomisk historie vil føre til enten et potensielt eller automatisk avslag på lånesøknaden din.

Banken vil også vurdere inntekten din og eventuell annen eksisterende gjeld som du har opp mot hverandre, ettersom dette også vil ha noe å si for hvor vidt du får innvilget forbrukslån og lignende eller ikke.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)