fbpx

Kan man slette inkassogjeld?

Slette inkassogjeld med å refinansiere boliglån

Sliter du med inkassogjeld som du ikke blir kvitt? Det finnes heldigvis en god del løsninger tilgjengelige. Her får du en liten oversikt over dine muligheter.

Har man først pådratt seg inkassogjeld, er det vanskelig å bli kvitt den. Men det er helt avhengig av livssituasjon og hvilken hjelp du har tilgjengelig. Mye kan du gjøre selv, og andre ting trenger du kanskje hjelp av advokat, økonomisk rådgiver eller en finansinstitusjon for å klare å gjennomføre. Men hva er egentlig de mulighetene som du har tilgjengelig? Det kan være vanskelig å få oversikten, så vi har laget en enkel oversikt for deg.

Å få inkassogjeld ettergitt

Det koster penger å leve i dag og det er en del stigma knyttet til det å ha lite penger og dårlig økonomi. Flere opplever i dag et sosialt press ved å ikke ha mulighet å kjøpe tingene de ønsker. Det er større forventninger i samfunnet i dag enn tidligere når det er snakk om materielle verdier. På bakgrunn av dette er det lett å falle for fristelsene til å fortsette å kjøpe ting som man ikke har råd til. Ved spontane og dyre kjøp vil en fremstå som suksessfull utad i samfunnet, men innad kan sannheten være en helt annen.  Dette kjøpspresset har dessverre blitt et økende problem blant norske husholdninger. Dette kan også sees i sammenheng med en høy gjeldsgrad og ukritisk tilgang til forbrukslån og kredittkort.

Det er faktisk mulig å få gjelden helt eller delvis ettergitt. Sender du et brev eller ringer til kreditor med et ønske om å få ettergitt gjelden helt eller delvis, kan du være så heldig at kreditor går med på dette. Dette kan fungere bra i forhold til de fleste kreditorer utenom Statens innkrevingssentral. Der er det lite rom for å forhandle på den gjelden du har.

Ved å  få ettergitt noe av gjelden, kan dette hjelpe deg i prosessen med en refinansiering av inkassogjelden. Refinansiering av inkassogjeld er den enkleste og beste måten å slette inkassogjeld på.

Ønsker du å betale deler av gjelden, men ønsker å få beløpet redusert kan du skrive til kreditor og spille på at de får saken oppgjort fort med et redusert oppgjør. Du kan fort krympe beløpet med opptil 30% om ikke mer. I brevet skriver skyldner om sin situasjon og viser til at det er bedre å få en del av den totale summen, enn å vente på at oppgjøret skal ta lengre tid som man gjerne må med større beløp. Her er det viktig at man har beløpet man lover på hånden, enten ved å ha fått refinansiering, arv eller andre ting av verdi. Da kan man gjøre opp saken med en gang og unngå misforståelser og flere kostnader.

Dette kan vi hjelpe deg med. Ønsker du hjelp, eller mer informasjon kan du gå inn her

Du kan refinansiere

Sitter du på et hus som du har betalt en del ned på? En hytte du har arvet? Eller en bil med litt verdi? Da kan du få hjelp til refinansiering av inkassogjeld fra Zen Finans.

Refinansiering betyr enkelt og greit at du får et nytt lån eller baker inn inkassogjelden i et allerede eksisterende lån som for eksempel boliglån. Dessverre er det slik at om man først har fått inkassogjeld eller betalingsanmerkning så vil ikke de tradisjonelle bankene hjelpe deg som kunde. Vi samarbeider med banker som hjelper deg når din egen bank sier nei til en refinansiering. Med vår kompetanse og modeller kan vi avdekke hvor mye huset eller hytten din er verdt slik at du vet hvor mye av din gjeld som kan innfris. Det kan for eksempel ha vært en verdiøkning på huset ditt siden forrige taksering.

Ved å refinansiere vil du få ut kapital som du da kan bruke på å betale ned inkassogjelden du har.

Inkassoselskapene har slingringsmonn og det viktigste for dem er å vise at de har lukket saker og fått oppgjør. De kan fire litt på kravene for å få dette til men du må være beredt på å betale en god del av kravet, og det med en gang avtale er inngått.

Utleggsforretning og begjæring om tvangssalg

Dersom en sak går for lenge uten å bli betalt kan du risikere at namsmannen begjærer utleggsforretning for å få innbetalt det skyldige kravet. I en utleggsforretning besluttes det om det du skylder skal kreves inn ved utleggstrekk eller utleggspant, eller begge deler.

Utleggstrekk betyr at det vil bli trekk i din lønn eller trygd. Arbeidsgiver eller NAV vil da trekke et bestemt beløp fra din lønn før du mottar dette på konto.

Utleggspant betyr at kreditor tar pant i dine formuesverdier for å sikre at det er dekning for det skyldige beløpet. Det kan bety at kreditor tar pant i for eksempel din bolig, hytte, bankkonti eller verdipapirer.

Den ytterste konsekvensen av en utleggsbegjæring er at kreditor kan kreve et tvangssalg av formuesgoden det er tatt pant i. Har det gått så langt som begjæring om tvangssalg er det viktig å ta tak i dette raskt, det er enda ikke for sent!

Vi hjelper deg med å stoppe begjæring om tvangssalg – Søk her

Hva sier kundene om oss?

En fantastisk service..

En fantastisk service og hjelp som jeg aldri før har opplevd maken til. Her ble man både sett og hørt og møtt med en forståelse uten å bli dømt nedenom og hjem. Er du ute å «kjøre» med økonomien, søk hjelp i dag. Følte at kundebehandleren kjente deg godt, og han gjorde mere enn du forventet og sto virkelig på for å finne en god løsning . ANBEFALES ❤️ Vet ikke hvordn man kan takke sånne fantastiske serviceinnstillte mennesker.

– Vivian Hummel
Fantastisk!

Zen Finans er første plass man faktisk følte at man ble hørt, å ikke sett ned på. Edmund er utrolig hyggelig, å flink til å ivareta sine kunder. Har du økonomiske vanskeligheter, så er Zen Finans og Edmund det rette valget. Er så utrolig fornøyd, alt løste seg, å det på rekordtid. Tusen takk for all hjelp?

– Stig Roar
Jeg har fått topp hjelp hos Zen Finans

Jeg har fått topp hjelp hos zen finans. Blitt hørt og trodd på, blitt vist respekt for den situasjonen jeg selv har påført meg inn i. Er evig takknemlig for og fått orden på økonomien min, sånn at jeg kan se fremover igjen og ALDRI ta opp forbrukslån igjen. Tusen takk Maren

– Maren Hagen

Slik foregår prosessen

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

Kontakt

Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

Søknad

Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

Tilbud

Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

https://zenfinans.no/wp-content/uploads/2019/09/undraw_review_fkgn.svg

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot
Prosessen vår er helt gratis
Søknaden er helt uforpliktende
Bedre oversikt med ett lån og én faktura
Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler
Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere
Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger
Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt
Lånetilbudet er gyldig i 30 dager