Investeringslån

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[MIGRATION] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Det å skulle ta opp lån i banken kan være en forvirrende prosess. Ikke nødvendigvis fordi du ikke skjønner hva det er som foregår, men fordi det er så utrolig mange ord og uttrykk som det er viktig å ha oversikt over. Det er heller ikke nok å vite hva hvert begrep betyr – du skal også vite hva det innebærer og konsekvensene det har.

Når man søker om lån i banken så skilles det generelt sett mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Forskjellen mellom disse er ganske åpenbar, men et uttrykk som kan virke litt mer komplisert er begrepet investeringslån. Hva er egentlig et investeringslån, og hva er det som ligger i dette begrepet?

Slik fungerer investeringslån

I tilfeller der investeringslån er aktuelt, skilles det også mellom hvem det er som søker om lån. Er den potensielle låntakeren en privatperson eller er det en person som søker på vegne av en bedrift?

Det er imidlertid mest vanlig at låntaker av et investeringslån er forbundet med en bedrift eller fungerer som investor i en bedrift. Det innebærer gjerne at du som låntaker og investor tar opp et lån i banken, for at du skal låne penger videre til en bedrift. Om hensikten er å investere eller bare å hjelpe dem, vet selvsagt ikke vi.

Uavhengig av hensikten bak investeringslånet er, så er det viktig å være klar over at du tar en stor risiko med å ta opp et sånt lån i banken. Det er imidlertid slik med absolutt alle investeringer, og derfor er det veldig viktig å sette seg ordentlig inn i bedriften du vurderer å investere i eller hjelpe.

Det er sannsynligvis noe du allerede har tenkt på å gjøre, eller som du allerede har gjort, men vi vil likevel understreke viktigheten ved å nevne det. For å utarbeide en risikoanalyse er det viktig å skaffe informasjon om bedriften i sin helhet og hvordan de opererer. I tillegg bør du se på hvor sikret du er i tilfelle du ikke kan betale.

Markedene er uforutsigbare

Kanskje tenker du at det ikke kommer til å være tilfellet med deg, ettersom posisjonen din på markedet er knallsterk. Det er imidlertid slik at absolutt alle marked er uforutsigbare, eller i hvert fall har potensial til å bli det plutselig. Så uansett hvor stødig du er som investor, så kan det umulige skje – også deg.

Det er imidlertid noe du kan gjøre for å bedre situasjonen din. I stedet for å være veldig gavmild ovenfor en bedrift hvor du har et godt forhold til eieren, så bør du heller låne ut flere små summer til forskjellige selskaper. Det er nemlig ikke lurt å låne ut en stor pengesum til et enkelt selskap.

Ved å låne ut flere små summer til forskjellige selskaper, sikrer du deg selv gjennom at hvis det plutselig skulle gå dårligere med et enkelt selskap så taper du ikke like mye. Jo mer du investerer i hvert enkelt selskap, jo mer penger taper du hvis selskapet begynner å gå dårlig og plutselig gå konkurs eller legge ned driften.

Vær lur med tanke på lånet ditt

Som investor bør du også være bevisst på hvilke lån du søker om i banken. Hvis du er erfaren på dette området, så er du antageligvis klar over det allerede, men du bør aldri satse på forbrukslån for å finansiere en investering. Den sikreste måten er alltid å søke om et lån med sikkerhet, hvilket betyr at banken tar pant i verdier du har.

Dette er like aktuelt for deg, selv om du kanskje er en privatperson som ønsker å investere i din egen fremtid eller bedrift. Også i disse investeringstilfellene er det beste og lureste valget å gå for et lån med sikkerhet.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)