Innskuddsrente - Fordeler med de utradisjonelle bankene

Innskuddsrente – Fordeler med de utradisjonelle bankene

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Vi har mange banker og låneinstitusjoner i Norge. I løpet av de siste årene har det også kommet mer utradisjonelle banker på banene som virkelig kan konkurrere med de tradisjonelle og gamle bankene. Ofte ser vi nemlig at det er de utradisjonelle bankene som topper listene over landets beste innskuddsrenter – og dette er veldig positivt for deg som kunde.

Utradisjonelle banker må gjerne jobbe ekstra hardt for å skaffe seg nye kunder, ettersom mange foretrekker å gå til gamle banker ut av vane. Dette har gjort at de nye bankene gir veldig gode fordeler og betingelser til sine kunder, og ofte er vilkårene langt bedre enn hva vi ser i de tradisjonelle bankene. Vi skal nå se nærmere på flere av fordelene du får ved å velge en utradisjonell bank, dette kan nemlig spare deg mye penger i lengden.

Innskuddsrente

En innskuddsrente er det banken betaler deg. Når du setter penger inn i banken gjør du et innskudd. Banken betaler deretter deg for å kunne «låne» disse pengene, og dette kalles innskuddsrente. Dette skjer som regel gjennom sparekonto og bruks- og lønnskonto til kundene.

Innskuddene kan forbedre balansen til bankene, og gi de en likviditet de eller bare hadde fått ved å låne fra markedet. Derfor er bankene interessert i at kundene skal gjøre så mye innskudd som overhodet mulig. Når en bank skal låne ut penger, henter de ofte disse fra bankkundenes innskudd. Dette er derfor en viktig lånekilde for banken.

Høy innskuddsrente

Når du skal sette inn penger til sparing eller andre formål hvor du ikke skal bruke pengene i nærmeste fremtid, lønner det seg å sette disse på en konto som gir god avkastning. Dette kan for eksempel være en bufferkonto for uforutsette utgifter, sparing til pensjon, eller en konto hvor du sparer penger til barnet fyller 18 og skal ta førerkort.

Velger du en utradisjonellbank, vil du få en langt høyere innskuddsrente, og dermed tjene penger på å spare over tid. I de fleste tilfeller vil det også være gratis å åpne en konto hos de utradisjonelle bankene, og det er også uforpliktende og gratis. En stor fordel er at du som regel slipper å ta del i vanskelig kundeprogram og det foreligger heller ingen krav om at du må benytte kontoen eller kjøpe et sett antall tjenester. Dette betyr at du selv velger når du ønsker å avslutte kundeforholdet.

Er utradisjonelle banker trygge?

Mange vegrer seg fra å kontakte utradisjonelle banker, fordi de er redde for at dette ikke skal være trygt. I Norge har vi flere gamle og kjente finansinstitusjoner og det er ikke uvanlig å tenke at det er tryggest å gå til noen en allerede har tillit til. Sannheten er at det er ikke alltid de kjente bankene som gir de beste fordelene til kundene – nettopp fordi de ikke trenger å kjempe om kundene.

En utradisjonell bank er like trygt som andre banker. Om du åpner en konto her vil innskuddene dine alltid være beskyttet av det som heter statens sikringsfond. Dette dekker deg om banken mot formodning skulle gå konkurs. 

Refinansiering

Mindre utradisjonelle banker har ofte bedre forutsetninger for å hjelpe kunder med refinansiering. De er også villig til å strekke seg lengre for å hjelpe mennesker som sliter økonomisk grunnet betalingsanmerkninger og andre problemer.

Zen Finans hjelper deg med å refinansiere dine lån, slik at du blir kvitt betalingsanmerkninger, annen gjeld og dyre smålån. Vi sammenligner alle tilbudene fra våre samarbeidspartnere, slik at du skal få de beste vilkårene og den laveste renten!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)