fbpx

Hvordan få boliglån uten egenkapital

Hvordan få boliglån uten egenkapital

En kjent sak er at det kreves 15% egenkapital ved kjøp av bolig. Selv ved en relativt rimelig bolig til 2 millioner kroner, så utgjør 15% egenkapital hele 300,000kr. Slike beløp er det slettes ikke alle førstegangskjøpere av bolig som har spart opp. Men hvordan kan du få boliglån uten egenkapital?

I denne artikkelen skal vi se på hvilke alternativer som finnes i boligmarkedet, spesielt for unge som sliter med høye krav til egenkapitalen. Det finnes faktisk mange forskjellige alternativer til å komme seg rundt dette kravet.

Vi hjelper deg med søknaden og dialogen med bankene!

Kan du kjøpe bolig uten egenkapital?

Hovedpoenget med egenkapitalen er at banken skal redusere sin risiko. Ikke bare viser du betalingsvilje, men en oppspart egenkapital beviser også økonomisk ansvarlighet. Det er derimot ikke alle unge som har mulighetene til å spare, og det er kjedelig å tjene flere hundre tusen i året tilsynelatende uten mulighet for å kjøpe bolig før om noen år.

Egenkapital er derimot på langt nær den eneste måten å tilegne seg boliglån på, og gjennom alternativene nedenfor kan du kjøpe bolig uten egenkapital.

Kausjonist for boliglånet

En kausjonsavtale tilsier at en annen person stiller sikkerhet for lånet ditt. Oftest vil dette for unge personer være deres foreldre. Realkausjon er her den mest populære formen for kausjonistavtale ved boliglån uten egenkapital, der foreldre stiller sikkerhet i egen bolig. Skulle en ikke kunne nedbetale boliglånet, så er det derfor foreldrene som er ansvarlige.

Medlåntaker med egenkapital

Enten det er din partner, en venn, eller et familiemedlem, så kan det være aktuelt å flytte inn i en bolig med en medlåntaker som har egenkapitalen på 15% spart opp. For eksempel kan det hende at denne personen har høy egenkapital, mens du selv har en høy nok inntekt til å betjene lånet. Slik kan du få boliglån uten egenkapital selv, men heller fra medlåntaker. 

Spar i BSU

De fleste unge har hørt om BSU, men aner ikke de store fordelene med å spare her. 2,000kr spart hver måned hjelper deg etter 1 år å låne 200,000kr mer til boligkjøpet. Et viktig poeng ved BSU er at selv om kontoen ikke er fylt opp, så teller beløpet med som egenkapital ved boligkjøp. Du kan faktisk spare videre – det uten å ta ut pengene fra kontoen. 

Hvor mye kan jeg få i boliglån uten egenkapital?

De fleste av oss ser regnestykker slik som at en kan få boliglån på 2 millioner kroner dersom en har spart opp 300,000kr i egenkapital. Men hvor mye kan en få i boliglån uten egenkapital? 

Inntekter, utgifter, og nevnte egenkapital er de tre faktorene bankene først og fremst ser på. Allikevel tilsier boliglånsforskriften at du ikke kan låne mer enn 5 ganger din inntekt, og dette inkluderer også andre lån enn boliglånet. Høyt studielån kan for eksempel gjøre dette vanskelig. 

Tar en utgangspunkt i at du ikke har andre lån, og ønsker et boliglån uten egenkapital, så skal du altså gange din inntekt med 5. Tjener du for eksempel 400,000kr i året, så kan du altså låne 2 millioner kroner. Dette er derimot med forbehold om at du har en kausjonist, medlåntaker, BSU-midler, eller andre alternativer til å dekke for mangel på egenkapital. 

Oppfyll boligdrømmen i dag

Varierende inntekt, gammel forbrukslånsgjeld, og mange andre faktorer kan ha skyld i at du må søke boliglån uten egenkapital. Dette kan derimot være vanskelig å møte en tradisjonell bank med.

Hos Zen Finans møtes du derimot med forståelse for din boligdrøm, og her kan du motta gratis og uforpliktende lånetilbud, selv hvis du ønsker å kjøpe bolig uten egenkapital. 

Les mer om medlåntaker og sikkerhet her!

Hva sier kundene om oss?

En fantastisk service..

En fantastisk service og hjelp som jeg aldri før har opplevd maken til. Her ble man både sett og hørt og møtt med en forståelse uten å bli dømt nedenom og hjem. Er du ute å «kjøre» med økonomien, søk hjelp i dag. Følte at kundebehandleren kjente deg godt, og han gjorde mere enn du forventet og sto virkelig på for å finne en god løsning . ANBEFALES ❤️ Vet ikke hvordn man kan takke sånne fantastiske serviceinnstillte mennesker.

– Vivian Hummel
Fantastisk!

Zen Finans er første plass man faktisk følte at man ble hørt, å ikke sett ned på. Edmund er utrolig hyggelig, å flink til å ivareta sine kunder. Har du økonomiske vanskeligheter, så er Zen Finans og Edmund det rette valget. Er så utrolig fornøyd, alt løste seg, å det på rekordtid. Tusen takk for all hjelp?

– Stig Roar
Jeg har fått topp hjelp hos Zen Finans

Jeg har fått topp hjelp hos zen finans. Blitt hørt og trodd på, blitt vist respekt for den situasjonen jeg selv har påført meg inn i. Er evig takknemlig for og fått orden på økonomien min, sånn at jeg kan se fremover igjen og ALDRI ta opp forbrukslån igjen. Tusen takk Maren

– Maren Hagen

Slik foregår prosessen

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

Kontakt

Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

Søknad

Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

Tilbud

Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

https://zenfinans.no/wp-content/uploads/2019/09/undraw_review_fkgn.svg

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot
Prosessen vår er helt gratis
Søknaden er helt uforpliktende
Bedre oversikt med ett lån og én faktura
Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler
Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere
Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger
Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt
Lånetilbudet er gyldig i 30 dager