Hvordan få boliglån uten egenkapital

Hvordan få boliglån uten egenkapital

Vi hjelper deg med dette

Søk boliglån uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

En kjent sak er at det kreves 15% egenkapital ved kjøp av bolig. Selv ved en relativt rimelig bolig til 2 millioner kroner, så utgjør 15% egenkapital hele 300,000kr. Slike beløp er det slettes ikke alle førstegangskjøpere av bolig som har spart opp. Men hvordan kan du få boliglån uten egenkapital?

I denne artikkelen skal vi se på hvilke alternativer som finnes i boligmarkedet, spesielt for unge som sliter med høye krav til egenkapitalen. Det finnes faktisk mange forskjellige alternativer til å komme seg rundt dette kravet.

Vi hjelper deg med søknaden og dialogen med bankene!

Kan du kjøpe bolig uten egenkapital?

Hovedpoenget med egenkapitalen er at banken skal redusere sin risiko. Ikke bare viser du betalingsvilje, men en oppspart egenkapital beviser også økonomisk ansvarlighet. Det er derimot ikke alle unge som har mulighetene til å spare, og det er kjedelig å tjene flere hundre tusen i året tilsynelatende uten mulighet for å kjøpe bolig før om noen år.

Egenkapital er derimot på langt nær den eneste måten å tilegne seg boliglån på, og gjennom alternativene nedenfor kan du kjøpe bolig uten egenkapital.

Kausjonist for boliglånet

En kausjonsavtale tilsier at en annen person stiller sikkerhet for lånet ditt. Oftest vil dette for unge personer være deres foreldre. Realkausjon er her den mest populære formen for kausjonistavtale ved boliglån uten egenkapital, der foreldre stiller sikkerhet i egen bolig. Skulle en ikke kunne nedbetale boliglånet, så er det derfor foreldrene som er ansvarlige.

Få et uforpliktende tilbud på lån

Medlåntaker med egenkapital

Enten det er din partner, en venn, eller et familiemedlem, så kan det være aktuelt å flytte inn i en bolig med en medlåntaker som har egenkapitalen på 15% spart opp. For eksempel kan det hende at denne personen har høy egenkapital, mens du selv har en høy nok inntekt til å betjene lånet. Slik kan du få boliglån uten egenkapital selv, men heller fra medlåntaker. 

Spar i BSU

De fleste unge har hørt om BSU, men aner ikke de store fordelene med å spare her. 2,000kr spart hver måned hjelper deg etter 1 år å låne 200,000kr mer til boligkjøpet. Et viktig poeng ved BSU er at selv om kontoen ikke er fylt opp, så teller beløpet med som egenkapital ved boligkjøp. Du kan faktisk spare videre – det uten å ta ut pengene fra kontoen. 

Hvor mye kan jeg få i boliglån uten egenkapital?

De fleste av oss ser regnestykker slik som at en kan få boliglån på 2 millioner kroner dersom en har spart opp 300,000kr i egenkapital. Men hvor mye kan en få i boliglån uten egenkapital? 

Inntekter, utgifter, og nevnte egenkapital er de tre faktorene bankene først og fremst ser på. Allikevel tilsier boliglånsforskriften at du ikke kan låne mer enn 5 ganger din inntekt, og dette inkluderer også andre lån enn boliglånet. Høyt studielån kan for eksempel gjøre dette vanskelig. 

Tar en utgangspunkt i at du ikke har andre lån, og ønsker et boliglån uten egenkapital, så skal du altså gange din inntekt med 5. Tjener du for eksempel 400,000kr i året, så kan du altså låne 2 millioner kroner. Dette er derimot med forbehold om at du har en kausjonist, medlåntaker, BSU-midler, eller andre alternativer til å dekke for mangel på egenkapital. 

Oppfyll boligdrømmen i dag

Varierende inntekt, gammel forbrukslånsgjeld, og mange andre faktorer kan ha skyld i at du må søke boliglån uten egenkapital. Dette kan derimot være vanskelig å møte en tradisjonell bank med.

Hos Zen Finans møtes du derimot med forståelse for din boligdrøm, og her kan du motta gratis og uforpliktende lånetilbud, selv hvis du ønsker å kjøpe bolig uten egenkapital. 

Les mer om medlåntaker og sikkerhet her!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)