fbpx

Hva innebærer omsorgspenger?

Omsorgspenger er den støtten norske arbeidstakere mottar når de tar ut såkalte omsorgsdager. Dette er dager der barna, som en har omsorg for, er syke eller må være hjemme fra skolen av andre årsaker. Da kan nemlig foreldrene ha retten til å være hjemme med barna et visst antall dager per år, og fortsatt motta kompensasjon for dette.

Støtten dekkes for arbeidstakere av arbeidsgiver, mens det hos selvstendig næringsdrivende og frilansere potensielt kan bli dekket av NAV. Det er en viktig gode med omsorgspenger, siden arbeidsgiver skal betale deg nøyaktig det samme som om du faktisk hadde jobbet.

Hvem mottar omsorgspenger?

Omsorgspenger er rettet mot foreldre, og da spesielt til de som har barn under 12 år. Det er likevel unntak her, og dersom ditt barn har funksjonshemninger eller kroniske sykdommer, så kan du ha rett på omsorgspenger opp til 18 år for barnet.

Det finnes også muligheter for å motta omsorgspenger dersom barnepasser er syk. Da ender tross alt mange voksne opp med å ikke få muligheten til å gå på jobben sin. Dessuten kan en også motta støtte dersom en er nødt til å ta barnet til legen. Dette er uavhengig av om barnet faktisk er sykt den dagen dere går til legen.

Sist, men ikke minst, er det viktig å bemerke seg at en må ha vært i en jobb i totalt 4 uker før en kan ta ut omsorgsdager. En kan med andre ord ikke ta ut noen omsorgsdager dersom en akkurat har begynt i jobben sin.

Hvor mye får du?

Selve satsen for omsorgspenger er så klart basert på hvor mye du har i inntekt, siden omsorgspenger er det samme som din lønn. Men hvor mange dager du mottar omsorgspenger er likevel forskjellig fra tilfelle til tilfelle. For eksempel handler dette om hvorvidt du deler omsorgen eller ei, hvor mange barn du/dere har, og hvorvidt barnet har funksjonshemninger eller kronisk sykdom.

Det går allikevel automatikk i at du minimum har 10 omsorgsdager dersom du ett eller to barn som er 12 år eller yngre. Har du til gjengjeld tre eller flere barn, så vil du motta hele 15 omsorgsdager. Dette er altså totalen, slik at du vil være nødt til å spre dagene utover på barna dine. Disse dagene er automatisk, i den grad at du ikke trenger å søke om omsorgspenger her.

Hva må du søke om?

Omsorgsdager er automatisk en gode for deg som er ansatt i Norge. Da får du som nevnt mellom 10 og 15 dager helt garantert, uten å måtte søke. Det finnes likevel tilfeller der du må, og hvor det ikke minst er smart, å søke om ekstra omsorgsdager. Dette gjelder for eksempel om du har barn med funksjonshemninger eller barn som er kronisk syke.

Det er også nødvendig å søke dersom du ønsker å bli regnet som alene om omsorgen. Fordelen med dette er at du vil kunne doble antallet automatiske omsorgsdager nevnt tidligere. Du trenger ikke å søke om doblingen, bare om å bli anerkjent som alene om omsorgen. Sist, men ikke minst, må du søke om omsorgspenger dersom du er selvstendig næringsdrivende eller frilanser.

Motta omsorgspenger i dag!

Omsorgspenger er viktig for en god økonomi når du tar vare på familien din. Enten du er alene eller har omsorg for barn sammen med din ektefelle, så er dette en viktig gode å kunne ty til. Kommuniser derimot tydelig med din arbeidsgiver, og vær ikke minst klar over dine rettigheter når det kommer til denne sosiale goden.

Arbeidsgiver skal betale deg som om det var normal lønn, men de kan blant annet kreve at du skal levere legeerklæring for barnet etter 4 dager med sykdom. Det er dessuten ikke lov til å bruke omsorgsdager for når barnet drar på ferier, rutinekontroll hos tannlege, eller har annet fravær som ikke er direkte relatert til en sykdom.

Vi hjelper mennesker som sitter i en vanskelig økonomisk situasjon med å bli kvitt inkasso og betalingsanmerkninger. Har du nettopp det og eier en bolig, så kan vi hjelpe deg gratis med å få betalt kravene ved å refinansiere boliglånet ditt.

Sliter du med å ikke få sove om natten? Har du en del regninger som har hopet seg opp og har kanskje også inkasso eller betalingsanmerkninger? Eier du bolig, så anbefaler vi å ta kontakt med oss, så vi kan hjelpe deg til en bedre økonomisk hverdag ved å refinansiere gjelden. Eier du ikke bolig selv så må noen andre stille med sin bolig i sikkerhet for at vi kan hjelpe deg. Forhåpentligvis gjør dette at du får nattesøvnen tilbake!

Dette er prosessen

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

Kontakt

Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

Søknad

Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

Tilbud

Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

https://zenfinans.no/wp-content/uploads/2021/04/undraw_Success_factors_re_ce93.svg

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.


I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot
Prosessen vår er helt gratis
Søknaden er helt uforpliktende
Bedre oversikt med ett lån og én faktura
Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler
Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere
Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger
Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt
Lånetilbudet er gyldig i 30 dager