Topplån

Topplån

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Topplån

Vi tilbyr gratis hjelp for å få et topplån. Ring eller søk hos oss for å få en mulighet til å låne mer enn 85% av boligverdien din!

(søknaden er helt uforplikende og gratis)

Hva er topplån?

Det er tøft å komme seg inn på boligmarkedet i Norge. Spesielt vanskelig er det som ung å ha nok egenkapital til kjøp av bolig. Selv for de noe eldre parene som ønsker å flytte til en større bolig, så er det ikke alltid enkelt å møte kravene til egenkapital. Dette kravet kommer i Norge på 15% av kjøpesummen. Med andre ord kan en låne opptil 85% av kjøpesummen.

Det mange derimot ikke vet er at bankene gjerne kun gir en relativt lav rente for opptil 85% av kjøpesummen. Lånebeløp over 85% av kjøpesummen gir en noe høyere rente, og det er altså dette som kalles et topplån. Siden det å hoste opp 15% av kjøpesummen i egenkapital allerede er vanskelig nok i ung alder, så er topplån for unge meget vanlig.

Hvordan fungerer topplån?

Dersom banken vurderer ditt boliglån som risikofylt, da du ikke stiller med nok egenkapital, så er altså topplån for din bolig høyaktuelt. I et slikt tilfelle vil ditt boliglån mest sannsynlig deles i to. Den ene delen av lånet vil være ditt ordinære boliglån med relativt lav rente opptil 85% av kjøpesummen, mens de resterende prosentene av lånegraden vil være topplån med noe høyere rente.

Den høyere renten kommer naturligvis av det faktum at banken her anser låneavtalen for å ha høyere risiko. Nøyaktig hvor høy renten på topplån blir varierer derimot naturligvis, og i enkelte tilfeller er forskjellen enten ikke merkbar eller ikke-eksisterende. Den beste strategien er å kontakte flere banker for tilbud, slik at en får den beste renten for topplån.

Få et uforpliktende tilbud på lån

Topplån for unge

Topplån for unge er selvfølgelig aller mest aktuelt. Dersom en skal flytte inn i en bolig i 20-årene, så er ikke det å stille med opptil 15% av kjøpesummen i egenkapital aktuelt for veldig mange. Dermed blir lånegraden raskt over 85% av kjøpesummen, og topplån for unge er helt normalt i Norge.

Allikevel skiller topplån til bolig for de yngre seg fra andre situasjoner. Er du under 34 år, så vil nemlig de fleste bankene gi deg lik rente opptil 85%. Dersom du har en høy og fast inntekt, så vil tross alt ikke bankene kun ta egenkapitalen til etterretning for utregningen av risikoen som er forbundet med boliglånet.

Nedbetal topplån først

Dersom du har topplån på din bolig, så lønner det seg selvfølgelig å nedbetale dette lånet før det ordinære boliglånet, da renten her er høyere. Avdragsfrihet på det ordinære boliglånet er her noe de fleste bør vurdere. Dermed kan du nedbetale topplånet først og spare store beløp på å fjerne den delen av det totale lånet som altså har høyest rente.

Etterhvert som du nedbetaler på lånet, så vil altså lånegraden reduseres, slik at du nærmer deg kun 85% av boligens verdi i lånegrad. Dette punktet kan derimot også nås raskt dersom prisendringene i markedet beveger seg i en gunstig retning. I Oslo er det for eksempel et kjent fenomen at prisøkninger fører til at lånegraden går ned, da boligens verdi øker, mens lånet mer eller mindre forblir det samme.

Finn et boliglån som passer deg!

Topplån er en nyttig måte å finansiere boligkjøpet på for unge mennesker. Har en derimot forbruksgjeld, betalingsanmerkninger, eller pågående inkassosaker, så er det fortsatt vanskelig å komme seg inn i markedet. Vi hjelper deg å oppfylle boligdrømmen om du befinner deg i en av de ovennevnte situasjonene.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)