selvskyldnerkausjon

Hva er selvskyldnerkausjon?

Vi gir deg personlig hjelp til et bedre lån

Få personlig hjelp til et bedre lån nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Dersom du skal søke om lån, og du ikke kan gå god for egenandelen selv, så er det vanlig å be om å få benytte deg av en eller flere kausjonister. Dette er en effektiv måte for at du skal kunne kjøpe eksempelvis en bolig på egenhånd.

Det finnes flere typer kausjon som hver og en definerer ansvarsforholdet til kausjonistene. Generelt betyr en kausjonist at personen stiller som garantist for en annen person sin gjeld. En kausjon kan også stilles i forhold til aksjeselskap, der aksjonærene gjerne stiller som kausjonister for forpliktelsene til selskapet.

Har du en del regninger som har hopet seg opp og har kanskje også inkasso eller betalingsanmerkninger? Har du familie eller noen som eier bolig som kan stille med kausjon? Da anbefaler vi deg å ta kontakt med oss, så vi kan hjelpe deg til en bedre økonomisk hverdag ved å refinansiere forbruksgjelden.

Innbetaling kan kreves umiddelbart

Både hovedskylder og samtlige kausjonister vil sammen stå til ansvar i forhold til kreditorer ved etablering av gjelden eller forpliktelsen av en avtale. Først og fremst skal allikevel gjelden betales av hovedskylder. Dersom denne personen ikke betaler gjelden i tide vil ansvaret gå til kausjonistene.

Ved en selvskyldnerkausjon vil de ulike kreditorene kunne kreve innbetaling av kausjonistene med en gang. En slik pågang vil i dette tilfellet kunne utføres uavhengig av om låntaker kan betale avdraget eller ikke. På denne måten er kausjonistene i større grad ansvarlig dersom låntakeren ikke klarer å betale sine månedlige avdrag.

En kausjonist kan stå ansvarlig for hele gjelden

Ved en selvskyldnerkausjon er det i utgangspunktet kausjonistene som stiller med garanti for låntakers betalingsevne og ikke minst betalingsvilje. Ved en simpel kausjon stiller kausjonistene derimot bare garanti for låntakers betalingsevne.

Dersom du velger å stille som kausjonist for dine barn eller andre mennesker som står deg nær nok er det viktig å tenke på konsekvensene i tilfelle låntakeren ikke betaler gjelden sin. I verste fall kan du oppleve at du som kausjonist står til ansvar for hele gjelden.

Kausjonistene må betale gjelden når skyldner svikter

Det er i dag foreldre som ønsker å stille som kausjonist når barna deres skal kjøpe bolig eller etablere annen gjeld. Det er derimot viktig å tenke nøye gjennom forholdene før du velger å stille som kausjonist for dine barn eller andre personer.

Selvskyldnerkausjon er den mest alvorlige formen for det å være kausjonist i forhold til tilbakebetaling av gjeld. Det er derfor viktig at du vurdere konsekvenser og fordeler før du takker ja til at låntaker benytter formen for kausjon.

Gir fordeler for låntaker

Dersom du som låntaker ikke klarer å stille med nok midler som kan stille som garanti for et huslån er det en fordel om du kan benytte en kausjonist. Du kan da få oppfylt dine drømmer om å bli boligeier uavhengig av at du ikke har et godt nok økonomisk grunnlag.

For låntaker vil gjerne en kausjonist kunne medføre at det blir innvilget lån som låntaker i utgangspunktet selv kan håndtere. Dersom det er behov for å benytte en selvskyldnerkausjon vil dette danne grunnlaget for tilbakebetaling selv om du ikke ønsker å betale tilbake gjelden din.

Selvskyldnerkausjon gir større sikkerhet

Dersom du som låntaker ønsker å benytte en selvskyldnerkausjon blir dette en løsning der du oppnår de største fordelene i forhold til en simpel kausjon. Derimot vil en slik form for kausjon nødvendigvis ikke gi de beste fordelen for kausjonistene. Det anbefales derfor å avdekke alle mulige utfall med din selvskyldnerkausjonist.

Vi hjelper personer med mye kreditt og forbrukslån til en enklere hverdag ved å samle alle dyre smålån til et lån, og eventuelt bli kvitt betalingsanmerkninger og inkasso. Det eneste det forutsetter er at du eier eller kan ta pant i en bolig via kausjon.

Vår hjelp er helt kostnadsfri for deg som kunde, og vi har hjulpet flere i denne situasjonen. Se gjerne referanser fra våre kunder under og søk hjelp nå.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)