fbpx

Hva er selvskyldnerkausjon?

selvskyldnerkausjon

Dersom du skal søke om lån, og du ikke kan gå god for egenandelen selv, så er det vanlig å be om å få benytte deg av en eller flere kausjonister. Dette er en effektiv måte for at du skal kunne kjøpe eksempelvis en bolig på egenhånd.

Det finnes flere typer kausjon som hver og en definerer ansvarsforholdet til kausjonistene. Generelt betyr en kausjonist at personen stiller som garantist for en annen person sin gjeld. En kausjon kan også stilles i forhold til aksjeselskap, der aksjonærene gjerne stiller som kausjonister for forpliktelsene til selskapet.

Har du en del regninger som har hopet seg opp og har kanskje også inkasso eller betalingsanmerkninger? Har du familie eller noen som eier bolig som kan stille med kausjon? Da anbefaler vi deg å ta kontakt med oss, så vi kan hjelpe deg til en bedre økonomisk hverdag ved å refinansiere forbruksgjelden.

Innbetaling kan kreves umiddelbart

Både hovedskylder og samtlige kausjonister vil sammen stå til ansvar i forhold til kreditorer ved etablering av gjelden eller forpliktelsen av en avtale. Først og fremst skal allikevel gjelden betales av hovedskylder. Dersom denne personen ikke betaler gjelden i tide vil ansvaret gå til kausjonistene.

Ved en selvskyldnerkausjon vil de ulike kreditorene kunne kreve innbetaling av kausjonistene med en gang. En slik pågang vil i dette tilfellet kunne utføres uavhengig av om låntaker kan betale avdraget eller ikke. På denne måten er kausjonistene i større grad ansvarlig dersom låntakeren ikke klarer å betale sine månedlige avdrag.

En kausjonist kan stå ansvarlig for hele gjelden

Ved en selvskyldnerkausjon er det i utgangspunktet kausjonistene som stiller med garanti for låntakers betalingsevne og ikke minst betalingsvilje. Ved en simpel kausjon stiller kausjonistene derimot bare garanti for låntakers betalingsevne.

Dersom du velger å stille som kausjonist for dine barn eller andre mennesker som står deg nær nok er det viktig å tenke på konsekvensene i tilfelle låntakeren ikke betaler gjelden sin. I verste fall kan du oppleve at du som kausjonist står til ansvar for hele gjelden.

Kausjonistene må betale gjelden når skyldner svikter

Det er i dag foreldre som ønsker å stille som kausjonist når barna deres skal kjøpe bolig eller etablere annen gjeld. Det er derimot viktig å tenke nøye gjennom forholdene før du velger å stille som kausjonist for dine barn eller andre personer.

Selvskyldnerkausjon er den mest alvorlige formen for det å være kausjonist i forhold til tilbakebetaling av gjeld. Det er derfor viktig at du vurdere konsekvenser og fordeler før du takker ja til at låntaker benytter formen for kausjon.

Gir fordeler for låntaker

Dersom du som låntaker ikke klarer å stille med nok midler som kan stille som garanti for et huslån er det en fordel om du kan benytte en kausjonist. Du kan da få oppfylt dine drømmer om å bli boligeier uavhengig av at du ikke har et godt nok økonomisk grunnlag.

For låntaker vil gjerne en kausjonist kunne medføre at det blir innvilget lån som låntaker i utgangspunktet selv kan håndtere. Dersom det er behov for å benytte en selvskyldnerkausjon vil dette danne grunnlaget for tilbakebetaling selv om du ikke ønsker å betale tilbake gjelden din.

Selvskyldnerkausjon gir større sikkerhet

Dersom du som låntaker ønsker å benytte en selvskyldnerkausjon blir dette en løsning der du oppnår de største fordelene i forhold til en simpel kausjon. Derimot vil en slik form for kausjon nødvendigvis ikke gi de beste fordelen for kausjonistene. Det anbefales derfor å avdekke alle mulige utfall med din selvskyldnerkausjonist.

Vi hjelper personer med mye kreditt og forbrukslån til en enklere hverdag ved å samle alle dyre smålån til et lån, og eventuelt bli kvitt betalingsanmerkninger og inkasso. Det eneste det forutsetter er at du eier eller kan ta pant i en bolig via kausjon.

Vår hjelp er helt kostnadsfri for deg som kunde, og vi har hjulpet flere i denne situasjonen. Se gjerne referanser fra våre kunder under og søk hjelp nå.

Hva sier kundene om oss?

En fantastisk service..

En fantastisk service og hjelp som jeg aldri før har opplevd maken til. Her ble man både sett og hørt og møtt med en forståelse uten å bli dømt nedenom og hjem. Er du ute å «kjøre» med økonomien, søk hjelp i dag. Følte at kundebehandleren kjente deg godt, og han gjorde mere enn du forventet og sto virkelig på for å finne en god løsning . ANBEFALES ❤️ Vet ikke hvordn man kan takke sånne fantastiske serviceinnstillte mennesker.

– Vivian Hummel
Fantastisk!

Zen Finans er første plass man faktisk følte at man ble hørt, å ikke sett ned på. Edmund er utrolig hyggelig, å flink til å ivareta sine kunder. Har du økonomiske vanskeligheter, så er Zen Finans og Edmund det rette valget. Er så utrolig fornøyd, alt løste seg, å det på rekordtid. Tusen takk for all hjelp?

– Stig Roar
Jeg har fått topp hjelp hos Zen Finans

Jeg har fått topp hjelp hos zen finans. Blitt hørt og trodd på, blitt vist respekt for den situasjonen jeg selv har påført meg inn i. Er evig takknemlig for og fått orden på økonomien min, sånn at jeg kan se fremover igjen og ALDRI ta opp forbrukslån igjen. Tusen takk Maren

– Maren Hagen

Slik foregår prosessen

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

Kontakt

Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

Søknad

Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

Tilbud

Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

https://zenfinans.no/wp-content/uploads/2019/09/undraw_review_fkgn.svg

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot
Prosessen vår er helt gratis
Søknaden er helt uforpliktende
Bedre oversikt med ett lån og én faktura
Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler
Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere
Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger
Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt
Lånetilbudet er gyldig i 30 dager