Realkausjonist vs kausjonist

Realkausjonist vs. kausjonist

Søke lån? Vi finner det beste for deg

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Hva er en realkausjonist?

Du er en realkausjonist når du kjøper eiendom med noen, og stiller den eiendommen til sikkerhet for lånet.

Ser for deg samboerne Petter og Maria. De skal kjøpe bolig sammen. Maria har egenkapital, men Petter må ta boliglån uten. Siden Petter ikke har egenkapital, må banken finne annen måte å få en sikkerhet av Petter. Derfor stiller Maria seg som realkausjonist. Det betyr at paret setter sin felles eiendom til pant, dersom lånet misligholdes og ikke betales av Petter, vil dette gå ut over den som er realkausjonist. I praksis betyr det at dersom Petter ikke betaler, og dersom Maria ikke betaler for ham eller kjøper ham ut av leiligheten, så kan banken selge boligen for å dekke lånet.

Hva er en kausjonist?

En kausjonist er en som gir banken en garanti om å nedbetale lånet dersom det misligholdes.

Se for deg Petter igjen. Denne gangen som en ung student som nettopp er ferdigutdannet og heldig nok til å gå rett ut i en fast stilling. Petter har veldig lyst til å kjøpe bolig med en gang, for han vet at det er mer lønnsomt enn å leie – det vet foreldrene til Petter også. Sammen bestemmer de seg for at Petter, som har en fast inntekt, er betalingsdyktig og økonomisk stabil nok til å håndtere et boliglån. Derfor stiller foreldrene som kausjonister.

I praksis betyr det at dersom Petter ikke kan betale lånet sitt, er foreldrene hans ansvarlig for lånet. 

Få et uforpliktende tilbud på lån

Hva er forskjellen på realkausjonist og kausjonist? Hvordan fungerer det?

Hvorfor må man noen ganger ha realkausjonist eller kausjonist?

Det er mange veier til boliglån. De aller fleste veier forsøker å tjene en felles sak: Sikkerhet. Det er det banken vil ha før de låner deg penger. I Norge ber bankene om at du har fast inntekt, 15 prosent av lånet i egenkapital og helst ingen betalingsanmerkninger. Det garanterer banken at du har en stabil nok økonomi og kan håndtere en månedlig nedbetaling på boliglånet.

Dersom du ikke innfrir krav som egenkapital, kan du gi banken sikkerhet på andre måter, som å få deg en kausjonist eller realkausjonist.   

En faktura er en kontrakt mellom deg og den du har kjøpt en vare eller tjeneste fra. Kontrakten beskriver hva som er kjøpt, og hva som må betales i bytte. Og selv om vi går inn i kontrakten med tillit til vår egen betalingsevne, går ikke alltid ting som planlagt. Med huslån, billån, forbrukslån, kredittkort og den ekstra kostnaden som satt økonomien i ubalanse, hender det at vi havner i et system som kan ha konsekvenser for fremtidig økonomi.

Hva skal du gjøre?

Det er lett å velge hvilke av de overnevnte scenarioene som passer deg best. Det som derimot er litt vanskeligere, er å sette seg inn i alt av rettigheter, forbehold og regler – spesielt for deg som skal være kausjonist eller realkausjonist. Vi i Zen Finans hjelper deg å få din økonomi i balanse, med en kostnadsfri og uforpliktende konsultasjon, i håp om å hjelpe deg finne den rette løsningen for nettopp deg.

Kontakt oss idag for gratis hjelp og uforpliktende prat!

Der andre banker gir opp og sier nei begynner vi jobben og sier ja!

Ved å sende en søknad eller legge igjen kontaktinformasjon hos oss vil en av våre personlige veiledere ta kontakt. Vi hjelper deg gjennom prosessen og fremmer din sak og situasjon til våre samarbeidspartnere. Gjennom våre beregningsmodeller og kompetanse vil vi kunne se hvilke muligheter vi kan tilby deg. Når nødvendig dokumentasjon er mottatt innhenter vi et skreddersydd tilbud for å hjelpe deg til en ny økonomisk start.

Noen ganger kan det være godt å få råd fra noen med erfaring og oversikt. Ta det første steget i dag ved å ta kontakt med oss for å se om vi kan hjelpe deg til en ny og forbedret økonomisk hverdag.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)