Hva er privatlån og kan privatlån refinansieres?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Det finnes mange låneformer tilgjengelig på markedet. Mange av disse blir gitt til et spesielt formål som for eksempel et billån, huslån, studielån eller et båtlån. Her er du nødt å benytte lånet til det formålet som er satt, men det finnes også andre lån hvor du ikke trenger å oppgi hva lånet skal brukes til. Dette kaller vi for et privatlån.

Med et privatlån slipper du å stille sikkerhet i fast eiendom, bil eller hus. Derfor blir privatlån ofte kalt for et usikret lån, og dette er noe de flest banker i Norge tilbyr. Det finnes mange grunner til at vi plutselig har behov for litt ekstra midler – det behøver ikke kun være når vi skal kjøpe dyre objekter eller eiendom. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva som definerer et privatlån og om et slikt lån kan refinansieres.

Hva kan jeg bruke et privatlån til?

Et privatlån er mange måter likt et forbrukslån. Dette er et lån du kan ta opp og disponere akkurat på den måten du selv ønsker. I de siste årene har det blitt populært og stifte en såkalt «bufferkonto» som en trygghet og hjelp hvis uforutsette utgifter skulle oppstå. Det er derimot ikke alle som har økonomi nok til å sette av beløp hver måned til en slik konto, og da kan privatlån komme til hjelp.

Om du for eksempel har behov for en ny vaskemaskin, stekeovn eller andre hvitevarer, er det mange som benytter seg av et privatlån. Dette er objekter vi trenger i hverdagen og skulle de bli ødelagt, er det ikke alle som har tid nok til å spare opp midlene som kreves for å erstatte dem. Et privatlån kan også bli brukt til en ferietur hvis feriepengene ikke strekker til ett år.

Et annet populært bruksområde er oppussing. Ingen i verden er så glad i oppussing som oss nordmenn, men ofte blir kostnadene langt høyere enn hva vi i utgangspunktet forventet oss. Da er det mange som tyr til et privatlån for å kunne dekke resten av beløpet som kreves for å bli ferdig med oppussingen.

Forskjellen på privatlån og kredittlån 

Selv om både privatlån og kredittlån ofte har samme bruksområder, finnes det vesentlige forskjeller som skiller dem fra hverandre. Med et privatlån får du som regel en god og oversiktlig nedbetalingsplan, mens kredittkortselskapene krever ikke like mye nedbetaling hver måned – dette blir dyrt i lengden.

Fordelen med et privatlån er at du får pengene på konto umiddelbart og dermed slipper du gebyrer og andre unødvendige kostnader om du skal gjøre et kontantuttak eller betale regninger. Et privatlån er på mange måter et forbrukslån, og derfor har det som regel lavere renter enn kredittlån og andre dyre smålån. Som regel blir et privatlån brukt for å dekke større beløp – ofte når det haster.

Refinansiering av privatlån

Et privatlån kan bli brukt til å refinansiere og det kan også refinansieres. Selv om du har et privatlån med bedre renter enn de andre dyre smålånene dine, kan vi hjelpe deg med å refinansiere alle lånene. Markedet kan ha endret seg mye siden du tok opp ditt privatlån, og vi kan hjelpe deg med å finne et refinansieringslån med de beste vilkårene og rentene per dags dato.

Zen Finans hjelper deg med å finne de laveste rentene på lån, slik at du kan innfri dyr og gammel gjeld. Refinansiering kan være svært lønnsomt og det bli kutte ned på de månedlige kostnadene dine. I tillegg vil du få en oversiktlig og konkret nedbetalingsplan, hvilket vil føles som en ny start for mange!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)