Hva er et rammelån?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

Skjema 1 [custom intent - orginal]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Rente varierer og settes individuelt. Renteeksempel: eff. 7,22% 2mill o/30 år Kostnad 2 785 343 Tot 4 785 343

Hva er et rammelån?

Et rammelån er et fleksibelt lån for deg som allerede eier bolig, og ønsker å låne opptil 60 prosent av boligens verdi. Det finnes mange måter å låne penger fra banken på, men et rammelån er i hovedsak forbeholdt de som har eid egen bolig over lengre tid eller kjøpt bolig med høy egenkapital. La oss se nærmere på et rammelån og hva dette innebærer.

Har du en stabil inntekt og sikkerhet i fast eiendom? Hvis du ønsker mer fleksibilitet kan et rammelån være noe for deg. Med et rammelån sitter du igjen med et mer fleksibelt boliglån som kan komme godt med dersom du ønsker å pusse opp boligen, kjøpe båt eller bygge ut.

Hva gir et rammelån?

Du kan låne opptil en viss sum, men denne summen kan ikke overskride 60 prosent av boligens fulle verdi. Lånesummen kalles for låneramme, og denne står du fritt til å disponere som du selv ønsker. Du trenger altså ikke snakke med rådgiver eller få godkjennelse når du ønsker å flytte pengene ut fra låne-kontoen.

Hvis du for eksempel har en bolig som koster to millioner, vil du i teorien kunne få et rammelån på opptil 1,2 millioner kroner. For å få en slik høy låneramme, kreves det som oftest at det opprinnelige boliglånet allerede er nedbetalt. Men du behøver ikke å søke om å låne hele 60 prosent av boligens verdi.

Hvordan fungerer et rammelån?

Dersom du får innvilget et rammelån, står du fritt til å velge hvor mye av rammen du ønsker å bruke. Du velger også helt selv hvor mye du ønsker å betale inn til lånekostnaden, men du må minimum betale ned rentekostnadene. Pengene disponerer du helt fritt i nettbanken.

Mange velger å sette opp en automatisk innbetaling, slik at lånet blir betalt ned i en jevn fart. De fleste velger å ha pengene stående klar til bruk, dersom noe skulle dukke opp. Selve tilbakebetalingen vil variere avhengig av bankene, men de fleste krever ikke en større innbetaling enn rentekostnadene.

Du betaler altså renter på det du har brukt, og hvis du bruker en større del av rammelånet, kan du justere avdragene dersom du ønsker. Hvis du for eksempel har lite sparepenger tilgjengelig og samtidig lite gjeld igjen på boligen, kan et rammelån fungerer som et alternativ til sparekonto.

Hva er forskjellen på rammelån og fleksilån?

Rammelån kan gå under mange navn og fleksilån er et av dem. Noen banker kaller også rammelån for flexilån eller boligkreditt. Alle disse begrepene betyr egentlig det samme. Du får et fleksibelt lån på boligen din med en låneramme du står fritt til å disponere etter eget behov.

Noen sammenligner rammelånets funksjon med et kredittkort. Likhetstrekkene er at du ikke betaler tilbake for pengene du har tilgang til, før du faktisk har brukt dem. Med mindre du benytter deg av lånet, vil det altså ikke koste deg noen ting.

Rentekostnader og gebyrer vil selvfølgelig variere fra bank til bank, men generelt sett er ikke disse kostnadene veldig mye høyere enn et boliglån. Rentene ligger gjerne hakket over et normalt boliglån, men for de fleste er dette verdt det ettersom låneavtalen er så fleksibel.

Hvem kan få rammelån?

Rammelån er først og fremst forbeholdt de som eier egen bolig, har stabil inntekt og har nedbetalt en god del av gjelden på boligen. Det finnes ingen satte krav for hvem som får innvilget en søknad, men dersom du nylig har kjøpt en bolig vil det ikke være sannsynlig at du får et rammelån med det første.

De mest populære lånesøkere er eldre mennesker med lite gjeld igjen, eller etablerte voksne med stabil økonomi. Utover en maksimal låneramme inntil 60 prosent av boligens verdi, finnes det altså ingen spesifikke regler for hvem som kan få et slikt lån og ikke.

Alternativer til rammelån

Det nærmeste alternativet til rammelån, er forbrukslån og kredittkort. Men dette gir langt fra de samme fordelene og fleksibiliteten som et rammelån gir. Mens rammelån er en trygg låneform, er forbrukslån mer usikret og risikofylt.

Dersom du har behov for ekstra penger, vil det heller lønne seg å søke om et refinansieringslån. Med et slikt lån vil du få muligheten til å innfri all gammel gjeld og bli kvitt dyre renter en gang for alle. Til slutt vil du sitte igjen med bedre betjeningsevne og en sunnere økonomi, hvilket gjør det enklere å ta opp lån i banken ved behov.

Vi hjelper deg med refinansiering

Sliter du med å få innvilget lån i banken? Dette skyldes mest sannsynlig gammel dyr gjeld, smålån og høye renter. Vi i ZenFinans bistår daglig forbrukere med å bli kvitt gammel gjeld, gjennom lukrative og gunstige refinansieringslån.

Med et refinansieringslån får du et lån som kan benyttes til å bli kvitt eksisterende gjeld. Det nye lånet har bedre betingelser og renter, samtidig som du kun har en gjeldspost å betjene i måneden. Du vil betale mindre i lån og dermed ha mer penger igjen til sparing og uforutsette utgifter. Kontakt oss i dag for mer informasjon, tjenestene våre er helt uforpliktende og kostnadsfritt!

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)