fbpx

Hva er et gjeldsregister?

Hva er et gjeldsregister?

Og hva betyr et gjeldsregister for deg?

I Norge har vi over 100 milliarder i forbrukslån. Ifølge barne- og likestillingsdepartementet er det denne type gjeld som skader privatøkonomien, og derfor opprettes det nå et gjeldsregister. Forbrukslån og kredittgjeld er det som kalles for usikret lån, mens boliglån er et sikret lån. Før mars i år var det ingen oversikt for banker å kunne se hvor mye usikret gjeld noen har, som ofte resulterte i en mangelfull kredittvurdering og en ufullstendig risikovurdering.

Siden høsten 2018 har Evry og Finans Norge fått i oppdrag til å etablere et gjeldsregister i Norge, under navnene Gjeldsregisteret AS og Norsk Gjeldsinformasjon AS. Det betyr i korte trekk at det vil opprettes en index der din gjeldsinformasjon, samlet fra de stedene du har lån, blir tilgjengelig for bankene i et samlet gjeldsregister. De får ikke sett hvor du har lånet ditt, bare hvor mye du har i lån.

Gjeldsregister AS blir et rent gjeldsregister, mens Gjeldsinformasjon AS blir en spørreportal for bankene for å få informasjonen de ber om.

Vinn-vinn med gjeldsregister?

For bankene betyr gjeldsregisteret at de får gjort en bedre vurdering på hvilken risiko det er å gi deg et lån. For deg betyr det at systemet er bedre lagt opp til at du ikke kan ta for mye lån. Som i utgangspunktet er en vinn-vinn situasjon. Det kan oppleves som en negativ konsekvens i øyeblikket, mens vi i Zen Finans mener at det er en nødvendig konsekvens. Bankene stiller krav til sikkerhet, og den sikkerheten gjelder deg like mye som dem. I utgangspunktet er det du som havner i mest trøbbel om du ikke får betalt. Det ligger en slags omtanke i avslaget, der bankene vurderer ditt eget beste på lik linje med sitt eget.

Vi ser ingen klare ulemper med at bankene får tilgang på denne informasjonen i gjeldsregisteret i perspektivet av sikkerhet og risikovurdering. Spesielt med tanke på den økende trenden av forbrukslån og kredittgjeld. Sett i øyner av personvern mener vi at en slik ordning bør reguleres i henhold til personvernregelverket i Norge. Vi deler synet til Datatilsynet på at vi er mest positive til en spørreportal, der man kun bestiller den informasjonen man trenger fra gjeldsregisteret.

Pust ut!

Dette er en god anledning til å ta en ekstra titt på utgifter tilknyttet kredittkort og forbukslån. Vi i Zen Finans tilbyr en gratis og uforpliktende tjeneste, der vi hjelper deg å få kontroll på smålån og gjeld som kan ha negative konsekvenser for din privatøkonomi og fremtidig lånesøknader.

Kontakt oss idag for gratis hjelp og uforpliktende prat!

Der andre banker gir opp og sier nei begynner vi jobben og sier ja!

Ved å sende en søknad eller legge igjen kontaktinformasjon hos oss vil en av våre personlige veiledere ta kontakt. Vi hjelper deg gjennom prosessen og fremmer din sak og situasjon til våre samarbeidspartnere. Gjennom våre beregningsmodeller og kompetanse vil vi kunne se hvilke muligheter vi kan tilby deg. Når nødvendig dokumentasjon er mottatt innhenter vi et skreddersydd tilbud for å hjelpe deg til en ny økonomisk start.

Vi vet at det kan være både utfordrende og dyrt å ha mange forskjellige kreditorer samtidig. Noen risikerer til og med tvangssalg av bolig. Å miste kontroll over økonomien sin eller få gjeldsproblemer er noe som kan skje de fleste og kan være en svært vanskelig situasjon å komme seg ut av.

Noen ganger kan det være godt å få råd fra noen med erfaring og oversikt. Ta det første steget i dag ved å ta kontakt med oss for å se om vi kan hjelpe deg til en ny og forbedret økonomisk hverdag.

Dersom du trenger mer tid for å finne den aktuelle boligen du ønsker og det ikke har oppstått store endringer i den private økonomien, kan dette forlenges med ytterligere 3 måneder.

Opplever du tvangssalg av bolig? Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg her.

Hva sier kundene om oss?

En fantastisk service..

En fantastisk service og hjelp som jeg aldri før har opplevd maken til. Her ble man både sett og hørt og møtt med en forståelse uten å bli dømt nedenom og hjem. Er du ute å «kjøre» med økonomien, søk hjelp i dag. Følte at kundebehandleren kjente deg godt, og han gjorde mere enn du forventet og sto virkelig på for å finne en god løsning . ANBEFALES ❤️ Vet ikke hvordn man kan takke sånne fantastiske serviceinnstillte mennesker.

– Vivian Hummel
Fantastisk!

Zen Finans er første plass man faktisk følte at man ble hørt, å ikke sett ned på. Edmund er utrolig hyggelig, å flink til å ivareta sine kunder. Har du økonomiske vanskeligheter, så er Zen Finans og Edmund det rette valget. Er så utrolig fornøyd, alt løste seg, å det på rekordtid. Tusen takk for all hjelp?

– Stig Roar
Jeg har fått topp hjelp hos Zen Finans

Jeg har fått topp hjelp hos zen finans. Blitt hørt og trodd på, blitt vist respekt for den situasjonen jeg selv har påført meg inn i. Er evig takknemlig for og fått orden på økonomien min, sånn at jeg kan se fremover igjen og ALDRI ta opp forbrukslån igjen. Tusen takk Maren

– Maren Hagen

Slik foregår prosessen

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

Kontakt

Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

Søknad

Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

Tilbud

Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

https://zenfinans.no/wp-content/uploads/2019/09/undraw_review_fkgn.svg

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot
Prosessen vår er helt gratis
Søknaden er helt uforpliktende
Bedre oversikt med ett lån og én faktura
Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler
Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere
Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger
Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt
Lånetilbudet er gyldig i 30 dager