Hva er et gjeldsregister?

Hva er et gjeldsregister?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Og hva betyr et gjeldsregister for deg?

I Norge har vi over 100 milliarder i forbrukslån. Ifølge barne- og likestillingsdepartementet er det denne type gjeld som skader privatøkonomien, og derfor opprettes det nå et gjeldsregister. Forbrukslån og kredittgjeld er det som kalles for usikret lån, mens boliglån er et sikret lån. Før mars i år var det ingen oversikt for banker å kunne se hvor mye usikret gjeld noen har, som ofte resulterte i en mangelfull kredittvurdering og en ufullstendig risikovurdering.

Siden høsten 2018 har Evry og Finans Norge fått i oppdrag til å etablere et gjeldsregister i Norge, under navnene Gjeldsregisteret AS og Norsk Gjeldsinformasjon AS. Det betyr i korte trekk at det vil opprettes en index der din gjeldsinformasjon, samlet fra de stedene du har lån, blir tilgjengelig for bankene i et samlet gjeldsregister. De får ikke sett hvor du har lånet ditt, bare hvor mye du har i lån.

Gjeldsregister AS blir et rent gjeldsregister, mens Gjeldsinformasjon AS blir en spørreportal for bankene for å få informasjonen de ber om.

Vinn-vinn med gjeldsregister?

For bankene betyr gjeldsregisteret at de får gjort en bedre vurdering på hvilken risiko det er å gi deg et lån. For deg betyr det at systemet er bedre lagt opp til at du ikke kan ta for mye lån. Som i utgangspunktet er en vinn-vinn situasjon. Det kan oppleves som en negativ konsekvens i øyeblikket, mens vi i Zen Finans mener at det er en nødvendig konsekvens. Bankene stiller krav til sikkerhet, og den sikkerheten gjelder deg like mye som dem. I utgangspunktet er det du som havner i mest trøbbel om du ikke får betalt. Det ligger en slags omtanke i avslaget, der bankene vurderer ditt eget beste på lik linje med sitt eget.

Vi ser ingen klare ulemper med at bankene får tilgang på denne informasjonen i gjeldsregisteret i perspektivet av sikkerhet og risikovurdering. Spesielt med tanke på den økende trenden av forbrukslån og kredittgjeld. Sett i øyner av personvern mener vi at en slik ordning bør reguleres i henhold til personvernregelverket i Norge. Vi deler synet til Datatilsynet på at vi er mest positive til en spørreportal, der man kun bestiller den informasjonen man trenger fra gjeldsregisteret.

Pust ut!

Dette er en god anledning til å ta en ekstra titt på utgifter tilknyttet kredittkort og forbukslån. Vi i Zen Finans tilbyr en gratis og uforpliktende tjeneste, der vi hjelper deg å få kontroll på smålån og gjeld som kan ha negative konsekvenser for din privatøkonomi og fremtidig lånesøknader.

Kontakt oss idag for gratis hjelp og uforpliktende prat!

Der andre banker gir opp og sier nei begynner vi jobben og sier ja!

Ved å sende en søknad eller legge igjen kontaktinformasjon hos oss vil en av våre personlige veiledere ta kontakt. Vi hjelper deg gjennom prosessen og fremmer din sak og situasjon til våre samarbeidspartnere. Gjennom våre beregningsmodeller og kompetanse vil vi kunne se hvilke muligheter vi kan tilby deg. Når nødvendig dokumentasjon er mottatt innhenter vi et skreddersydd tilbud for å hjelpe deg til en ny økonomisk start.

Vi vet at det kan være både utfordrende og dyrt å ha mange forskjellige kreditorer samtidig. Noen risikerer til og med tvangssalg av bolig. Å miste kontroll over økonomien sin eller få gjeldsproblemer er noe som kan skje de fleste og kan være en svært vanskelig situasjon å komme seg ut av.

Noen ganger kan det være godt å få råd fra noen med erfaring og oversikt. Ta det første steget i dag ved å ta kontakt med oss for å se om vi kan hjelpe deg til en ny og forbedret økonomisk hverdag.

Dersom du trenger mer tid for å finne den aktuelle boligen du ønsker og det ikke har oppstått store endringer i den private økonomien, kan dette forlenges med ytterligere 3 måneder.

Opplever du tvangssalg av bolig? Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg her.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)