kredittscore

Hva er en kredittscore?

Få bedre lånevilkår enn du har i dag

Søk om et billigere lån enn du har i dag nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Kredittscore er et tall som gir banken en indikasjon på hvor kredittverdig du er. Dette blir også kalt for en kredittvurdering eller kredittsjekk. Kredittscoren reflekter hvor sannsynlig det er at du kan betale dem tilbake innen forventet tid og viser utlånerne hvilken historikk din betjeningsevne har. Jo høyere kredittscore du har, desto mer sannsynlig er det at banken vil gi deg lån.

Er kredittscore viktig?

Kredittscore er viktig for alle som ønsker å få mer lån eller er bedre vilkår og betingelser på eksisterende lån. I tillegg vil en god kredittscore øke sannsynligheten for at du får lån i utgangspunktet betraktelig. En kredittscore benyttes også når du skal søke om forsikringer, kredittkort, abonnement og andre avbetalinger.

Fordelene med å ha en god kredittscore er mange. Ikke bare øker det sannsynligheten for at du får innvilget lån, men det kan også gjøre lånene billigere og gi deg bedre vilkår vedrørende renter. Bankene knytter nemlig kredittscoren din direkte opptil renten de tilbyr deg. De fleste banker vil være svært strenge i sine krav om god kredittscore.

Derimot er det stor forskjell på hva bankene anser som en god og en dårlig kredittscore. Det vil derfor lønne seg å kontakte flere ulike banker dersom du blir avslått i første runde. Ulempen er at du mest sannsynlig vil ende opp med høye renter dersom du får innvilget et lån med lav kredittscore.

Selv om din dagsaktuelle økonomiske situasjon i teorien sier at du kan betjene lånet, vil en kredittscore også spille en stor rolle når banken tar sin avgjørelse. Kredittscoren blir gitt som et tall mellom 0-100, hvor en vanligvis ser at en god score ligger fra 51 og oppover.

Slik blir kredittscore vurdert

Din kredittscore tar for seg flere aspekter og går nøye gjennom din økonomiske historie. Aktive betalingsanmerkning, gjeldsordninger og store svingninger i inntekter vil være med på å gi deg en dårligere kredittvurdering. Dersom du flytter ofte kan dette også ha en påvirkning på scoren din.

Det blir også sett på overtrekk av konti samt sene innbetalinger. Dersom du glemmer å betale en regning i ny og ne, vil nok ikke det påvirke kredittscoren alt for mye i det lange løp. Men dersom dette skjer hyppig vil banken se på deg som en risiko og vurdere betjeningsevnen din deretter.

Det som derimot teller mest er betalingsanmerkning. Har du ubetalte regninger som blir liggende, vil dette telle negativt på kredittscoren. En stabil lønn er også viktig, men det er altså betalingsanmerkninger som blir vurdert først.

Her blir det også sett på inkassokrav samt andre regninger og anmerkninger som enda ikke er oppgjort. Men det er mulig å få en bedre kredittscore og det behøver ikke være vanskelig eller ta lang tid.

Få god kredittscore

For å øke kredittscoren din vil det enkleste være å betale ned alle regninger og bli kvitt aktive betalingsanmerkninger. Men disse anmerkningen har jo oppstått av en grunn, og som regel vil det være vanskelig å plutselig finne rom i budsjettet til å betale ned alle disse. Her vil refinansiering kunne hjelpe deg stort.

Ved å samle alle lånene dine i ett, sparer du mye penger på høye renter og utgifter. Disse sparte midlene kan brukes til å bli kvitt betalingsanmerkninger. Med refinansiering vil du ikke bare kunne spare mye penger, men også få en langt bedre oversikt over økonomien.

Du vil raskt oppdage hvor mye som faktisk går med til høye renter og gebyrer. Vi i Zen Finans kan hjelpe deg med personlig rådgivning og kontakte aktuelle banker for refinansiering. Dersom du ønsker en bedre kredittscore kan du ta kontakt med oss i dag.

Vi kan hjelpe deg gratis og uforpliktende bli kvitt aktive betalingsanmerkning. Søk omstartslån i skjemaet øverst på siden så ser vi på saken din!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)