fbpx

Hva er avdragsfrihet, og hvordan søker jeg?

Avdragsfrihet innebærer helt enkelt at du slipper å betale avdrag på lånet ditt over en kortere periode. I perioden betaler du allikevel for renter og omkostninger. Avdragsfrihet er en populær og god løsning dersom du har det trangt i økonomien over en periode. Det er naturligvis et mye bedre alternativ enn å ikke nedbetale når långiver krever innbetaling.

Kort og godt betyr avdragsfrihet at du kun betaler for kostnaden av lånet, renter og omkostninger, men ikke avdragene, nemlig selve lånet. Avdragsfrihet er en god, men også litt dyrere løsning. Når perioden er over skal du betale mer per måned enn tidligere, siden nedbetalingstiden er kortet ned. Likevel ser enkelte seg helt nødt til å bruke denne gode løsningen, så hvordan søker du avdragsfrihet?

Slik søker du

Har inntekten din gått ned over en kortere periode, ved for eksempel arbeidsledighet, så er det fornuftig å benytte seg av avdragsfrihet. Da skal du først og fremst finne frem til det lånet der du ønsker å slippe avdragene for en periode. For de aller fleste er dette på boliglånet, da det raskt utgjør en stor del av utgiftene i et budsjett.

Skal du få avdragsfrihet på boliglånet, så vil du måtte kontakte den banken du har lånet hos. Her vil du måtte forklare til banken hvorfor du ønsker avdragsfrihet. Det er i mange tilfeller sannsynlig at banken vil godta din forespørsel, da de tross alt tjener mer på en slik prosess. Dessuten ønsker de ikke at du som låntaker skal slite med innbetalinger og potensielt gå konkurs.

Eksempel på avdragsfrihet

Som et utgangspunkt er det slik i Norge at en kun får avdragsfrihet for mer enn 6 måneder dersom belåningen er på mindre enn 60 %. Ved et boliglån vil dette i praksis si at lånet ikke skal utgjøre mer enn 60 % av boligens verdi. Dette innebærer at de aller fleste kan be om avdragsfrihet over 6 måneder før de har nedbetalt på boliglånet i flere år.

Har du derimot 60 % belåning på boligen eller lavere, så stiller du fritt til å søke. Da kan du for eksempel på et lån med 20 års løpetid velge å søke deg vekk fra avdrag i et par år. Her betaler du kun renter og omkostninger. Etter perioden vil kostnadene bli en god del høyere per måned, siden du nå skal nedbetale det samme lånet over 18 år i stedet for 20 år.

Gi luft i økonomien med avdragsfrihet

Enten det allerede er tøft i økonomien, eller du vet at inntektene vil bli lavere fremover, så er avdragsfrihet en god løsning. Tross at du totalt sett ender opp med å betale mer for lånet, er dette et kompromiss mange vil være nødt til å inngå for å få det til å gå rundt. Det er, litt satt på spissen, bedre å betale mer enn å miste boligen sin.

Avdragsfrihet gir luft i økonomien din. Sliter du med inntektene, eller har utgifter som tilsynelatende tårnet seg opp, så kan det å søke om dette være den riktige løsningen for deg!

Eier du bolig og har mye inkasso eller betalingsanmerkninger? Da kan vi hjelpe deg med å bli kvitt dette ved å refinansiere boliglånet ditt. Kontakt oss nå for gratis hjelp.

Hva sier kundene om oss?

En fantastisk service..

En fantastisk service og hjelp som jeg aldri før har opplevd maken til. Her ble man både sett og hørt og møtt med en forståelse uten å bli dømt nedenom og hjem. Er du ute å «kjøre» med økonomien, søk hjelp i dag. Følte at kundebehandleren kjente deg godt, og han gjorde mere enn du forventet og sto virkelig på for å finne en god løsning . ANBEFALES ❤️ Vet ikke hvordn man kan takke sånne fantastiske serviceinnstillte mennesker.

– Vivian Hummel
Fantastisk!

Zen Finans er første plass man faktisk følte at man ble hørt, å ikke sett ned på. Edmund er utrolig hyggelig, å flink til å ivareta sine kunder. Har du økonomiske vanskeligheter, så er Zen Finans og Edmund det rette valget. Er så utrolig fornøyd, alt løste seg, å det på rekordtid. Tusen takk for all hjelp?

– Stig Roar
Jeg har fått topp hjelp hos Zen Finans

Jeg har fått topp hjelp hos zen finans. Blitt hørt og trodd på, blitt vist respekt for den situasjonen jeg selv har påført meg inn i. Er evig takknemlig for og fått orden på økonomien min, sånn at jeg kan se fremover igjen og ALDRI ta opp forbrukslån igjen. Tusen takk Maren

– Maren Hagen

Slik foregår prosessen

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale

Kontakt

Be om å bli oppringt eller send oss et søknadsskjema så får du kontakt med en personlig kundeveileder. Her får du manuell behandling av din sak og dine muligheter blir presentert.

Få gratis hjelp med lån til betalingsanmerkning og inkasso - refinansiere boliglån

Søknad

Vi utformer en søknad for å presentere din sak på best mulig måte og innhenter samtidig relevant dokumentasjon.

Lån til inkasso og betalingsanmerkninger

Tilbud

Når bankene har et tilbud klart videreformidler vi tilbudet til deg. Tilbudet godkjennes deretter trygt og enkelt av deg med BankID.

https://zenfinans.no/wp-content/uploads/2019/09/undraw_review_fkgn.svg

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot
Prosessen vår er helt gratis
Søknaden er helt uforpliktende
Bedre oversikt med ett lån og én faktura
Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler
Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere
Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger
Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt
Lånetilbudet er gyldig i 30 dager