Hvordan flytter jeg boliglånet mitt?

Hjelp med omstartslån

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Omstartslån samler alle dine lån i boliglånet

Alle lån kommer med renter. Dette er ganske enkelt kostnaden av lånet over tid. Et kjent fenomen er at mindre lån, slik som for eksempel forbrukslån, vil ha en større rente enn store lån, slik som boliglån. Dersom du har mange forbrukslån, og muligens også betalingsanmerkninger med pågående inkassosaker, så kan trykket føles umenneskelig. 

Det er her refinansiering av gjeld til et såkalt omstartslån bør være en prioritet for din privatøkonomi. Du kan nemlig samle alle dine lån, til og med forbrukslånene dine, sammen i et lån med sikkerhet i bolig. På denne måten reduserer du de månedlige utgiftene dine, og ikke minst får du bedre oversikt over din privatøkonomi. 

Refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig

Et omstartslån lar deg få orden i din økonomi gjennom refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig. I praksis vil banken eller långiveren her samle sammen all din tidligere gjeld i ett enkelt lån, der du kan bruke det nye lånet til å nedbetale det gamle. 

Å benytte lånte penger med en rente på 8% betyr enorm økonomisk gevinst om du bruker disse for å nedbetale gjeld med rente på 20% for eksempel. Dessuten er det mer oversiktlig å ha ett stort lån, fremfor smålån som er uforutsigbare i sine kostnader hver måned. 

Den beste fordelen med refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig er mest sannsynlig at en her også kan ha betalingsanmerkninger og inkassosaker pågående. Ofte føler en seg håpløs i disse situasjonene, men et omstartslån gir deg nettopp det som loves i navnet – nemlig en omstart. 

Få et uforpliktende tilbud på lån

Omstartslån uten sikkerhet

Det er også et alternativ å ta opp et omstartslån uten sikkerhet. Dette kan for eksempel være aktuelt om boligen ikke holder en høy nok verdi for bankens del. I det tilfellet en ønsker omstartslån uten sikkerhet, så vil banken eller långiveren kreve at en ikke har noen betalingsanmerkninger, samt en årlig minimumsinntekt.

Merk at omstartslån uten sikkerhet alltid vil ha en høyere rentesats, da dette er mer risikofylt for banken. Naturligvis vil banken anse det som mindre risikofylt dersom de har en sikkerhet i bolig for eksempel som en garanti, dersom en ikke skulle opprettholde låneavtalen. 

Refinansiering av lån bedrer økonomien

Dersom en har støtt på gjeldsproblemer, slik som betalingsanmerkninger eller inkassosaker, så er det lett å miste motet. Refinansiering av lån bedrer derimot økonomien raskt, gjennom for eksempel omstartslån. Er du her i stand til refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig, så kan du spare store beløp hver eneste måned. 

Først og fremst er dette et viktig steg for å få ned de totale rentebelastningene. Dersom en har flere forskjellige forbrukslån, så vil hvert enkelt lån holde en høy rentesats. Samlet sammen i ett stort omstartslån, så vil renten reduseres betraktelig. Som nevnt, om du også har sikkerhet i bolig, så vil renten reduseres ytterligere. 

Søk omstartslån i dag

Det er uansett smart å velge et omstartslån som samler alle dine lån inn i boliglånet. 

Zen Finans kan hjelpe deg med denne refinansieringen, og alt du trenger å gjøre er å fylle ut en uforpliktende søknad så vil en av våre veiledere presentere dine muligheter.

 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)