Gjeldskrise – slik unngår du det

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

Skjema 1 [custom intent - orginal]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Rente varierer og settes individuelt. Renteeksempel: eff. 7,22% 2mill o/30 år Kostnad 2 785 343 Tot 4 785 343

Gjeldskrise – slik unngår du det

En gjeldskrise er ikke uvanlig i Norge, og mange sliter daglig med belastningene av betalingsproblemer. Noen blir deprimerte, andre slutter å åpne brev og regninger, mens noen prøver å leve et normalt liv ved å ignorere problemene. En gjeldskrise behøver ikke å være så langt unna som mange tror. Med kredittkortgjeld, lån, forbrukslån og annen gjeld, er det slett ikke vanskelig å havne i en gjeldskrise. Men det finnes måter å unngå dette på og ikke minst komme seg ut av slike finansielle vanskeligheter.

Først og fremst må du få en oversikt over egen økonomi. Lag deg en oversikt over ulike gjeldsposter og kreditorer. Hvem skylder du, og hva skylder du? Deretter kan du sette opp et budsjett. Det finnes mange gode maler på nett som du kan benytte deg av. Ta for deg alle forbruksutgiftene du har og boligutgiftene. Hvis du har andre utgifter er det viktig at disse spesifiseres.

Deretter lager du oversikt over inntekten din, og trekker fra alle utgiftene. Beløpet du da sitter igjen med er det du har til overs hver måned. Dette bør brukes til å betale ned kreditorer og andre regninger. Det er her mange opplever at beløpet som gjenstår ikke er tilstrekkelig til å betale ned gjelden og kreditorer. Men det finnes en metode som kan gjøre eksisterende lån og gjeld mindre.

Slik kommer du ut av en gjeldskrise

Det viktigste er å vite at det aldri er for sent å snu. Du kan alltid gjøre grep og det er mulig å komme seg ut av gjeldskrisen. Det krever bare at du bestemmer deg for å ta et tak og virkelig setter inn støtet for å rydde opp i økonomien. Først og fremst bør du se på hva du kan gjøre her og nå, og deretter kan du bruke tipsene øverst i teksten. Slik får du tatt et skikkelig skippertak, samtidig som du jobber deg ut av krisen og unngår å havne tilbake i spiralen.

Den enkleste måten å komme seg ut av en gjeldskrise på, er å refinansiere. Dette betyr at du tar opp et nytt lån som du bruker til å innfri gammel gjeld. Dette høres kanskje selvmotsigende ut, men refinansiering er for mange nøkkelen ut av økonomiske vanskeligheter. Dyre lån, gammel gjeld og kredittkort – her betaler du i hovedsak ned på renter, uten at selve lånebeløpet blir noe mindre.

Refinansiering er nøkkelen

Med et refinansieringslån blir du kvitt disse lånene og gjelden en gang for alle. Du vil sitte igjen med ett eneste lån å fokusere på, som har langt bedre renter og betingelser enn de opprinnelige gjeldspostene. Ikke bare kan du betale ned gjelden din raskere, men det blir også mer oversiktlig. Når du kun har ett lån å forholde deg til, vil du fort merke at du sitter igjen med mer hver måned. Dette beløpet kan du bruke til å betale inn til kreditorene.

Det er viktig å vite at et refinansieringslån ikke vil løse problemene dine på dagen. Dette er en løsning som vil gjøre det langt lettere å komme seg ut av gjeldskrisen, men du må også belage deg på at pengene du sparer må gå til gjenværende kreditorer. Her er det viktig at du følger budsjettet. Dette kan også være en fin motivator og vil gjøre det mulig for deg å se lyset i enden av tunellen.

Vi i ZenFinans hjelper daglig nordmenn med å få orden på økonomien og kjempe seg ut av gjeldskrisen. Vi vil hjelpe deg gjennom hele prosessen og ta oss av alt dokument arbeidet. Du vil få muligheten til å sammenligne tilbudene du får, og deretter kan du velge det lånet som gir deg best renter. Kontakt oss i dag for en uforpliktende og kostnadsfri tjeneste – sammen kan vi kjempe deg ut av gjeldskrisen.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)