Forskjellen på lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

Vi hjelper deg med dette

Søk lån med eller uten sikkerhet

Skjema 1 [custom intent - orginal]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Rente varierer og settes individuelt. Renteeksempel: eff. 7,22% 2mill o/30 år Kostnad 2 785 343 Tot 4 785 343

Sannsynligheten for at du på et eller annet tidspunkt i livet havner i en situasjon hvor du trenger finansieringshjelp er veldig stor. Enten du er en 18 åring som nylig har fått lappen med et ønske om din egen bil, eller du er i slutten av 20-årene og på jakt etter din første bolig, så er det mulig å få hjelp. Du kan nemlig søke lån!

Det finnes selvsagt mange andre grunner til å søke lån enn de vi nevnte ovenfor. Det kan være aktuelt å søke lån i mange forskjellige situasjoner. Kanskje ønsker du å pusse opp et eller flere rom i hjemmet ditt, eller kanskje oppstår det plutselig en situasjon som fører med seg noen uforventede utgifter.

To forskjellige typer lån

Uansett hvilken av disse beskrivelsene det er som passer til din situasjon, så skiller vi mellom to forskjellige typer lån. Når du søker lån i banken får du valget mellom et lån med sikkerhet og et lån uten sikkerhet. Det er imidlertid viktig å vite hva det er som egentlig er forskjellen mellom de to lånene, så du velger riktig type lån.

Definisjonen på disse begrepene ligger for så vidt litt i det enkelte begrepet, men vi skal likevel gå litt i dybden, slik at det eneste du trenger å gjøre er å lese denne artikkelen for å finne ut hvilket lån som passer aller best for deg og din situasjon.

Et lån med sikkerhet er nettopp det begrepet sier, det er et lån med sikkerhet. Det betyr at du eller den som inntar rollen som låntaker stiller med sikkerhet for lånet. Hensikten er at banken skal føle seg tryggere på å låne penger til deg, og du kan få bedre lånebetingelser. På en måte er det en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Dette er en lånemetode som er veldig vanlig når du låner penger til f.eks bolig og bil. Du kan også benytte deg av denne lånemetoden når du skal kjøpe deg hytte, båt eller lignende. Det betyr i praksis at banken tar pant i boligen, bilen, hytten eller båten som du kjøper, slik at de er sikret å få pengene sine på en eller annen måte.

Få et uforpliktende tilbud på lån med eller uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet til banken

Et lån uten sikkerhet er naturligvis det motsatte av et lån med sikkerhet. Når det tas opp denne typen lån, stiller ikke låntaker med noen form for sikkerhet til banken. På lån uten sikkerhet har rentekostnadene en tendens til å være litt høyere enn de ville vært på et lån med sikkerhet, ettersom banken jo ikke har noen form for sikkerhet.

Det finnes flere typer låner som inngår i kategorien ‘’lån uten sikkerhet’’, og noen eksempler på slike lån er forbrukslån og kredittkortlån. Dette er lån som du gjerne tar opp i forbindelse med oppussing, ferie, feiringer, forskjellige former for kostbare innkjøp eller uforventede utgifter.

Det er ofte knyttet negative konnotasjoner til lån uten sikkerhet, men det er imidlertid ikke tilfellet med lån med sikkerhet. Konnotasjoner knyttet til forbrukslån og andre lån som ligner på dette, er nemlig at det er en dyr lånemetode. Men det er faktisk ikke alltid slik, da denne lånemetoden ofte kan brukes til å rydde opp i økonomien din.

En praktisk søknadsprosess

Det er også slik at søknadsprosessen for lån uten sikkerhet heller ikke er like lang og omfattende som prosessen gjerne er for lån med sikkerhet. Det er spesielt praktisk i henhold til situasjoner der uforventede utgifter plutselig dukker opp, ettersom du aldri kan vite når slike situasjoner kan oppstå.

Foruten at den åpenbare forskjellen vedrørende sikkerhet, så er lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet generelt ganske like. Det som skiller dem er nemlig hva de brukes til, rentekostnader, lengden på søknadsprosessen og hvilke holdninger den enkelte har til de forskjellige lånemetodene. 

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)