finansiering til å kjøpe båt

Finansiering til kjøp av båt

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Har du om et ønske om å bli båteier til sommeren? Om du skal kjøpe båt har du to valg, enten kan du gå for en rimelig bruktbåt, eller en splitter ny en. Uansett om du velger en brukt eller ny båt, vil de aller fleste ha behov for hjelp til finansiering av et slikt kjøp. Med mindre du planlegger å kjøpe en jolle eller andre mindre båter, vil de fleste gode båter være på den dyrere siden.

Det er ikke alltid like lett å få et båtlån hos låneinstitusjoner og banker. Har du opplevd vanskelige økonomiske tider, skal det ikke mye til før en føler at det blir tungt å holde styr på utgiftene. Men dette behøver nødvendigvis ikke sette en stopper for båtdrømmen. Det finnes mange muligheter der ute vedrørende finansiering av båt, og vi skal nå gå gjennom noen få alternativer.

Få lån gjennom en båtforhandler

Har du en lokal båtforhandler, er det godt mulig disse tilbyr lån og finansiering opptil en viss prosent av båtens verdi. De vil ikke dekke hele kjøpesummen, og derfor kreves det at du har en egenkapital i tillegg som kan dekke det resterende beløpet. Hvor mye egenkapital du trenger, avhenger av hvor mye den aktuelle båten koster. For noen kan det være vanskelig å spare nok egenkapital til å få den båten de alltid har drømt om, men da finnes det andre løsninger.

Båtforhandlere har som regel et samarbeid med andre finansieringsselskaper og lånetilbydere om de tilbyr båtlån. Om du ikke har anledning til å stille med egenkapital, kan du gå direkte til disse lånetilbyderne, eller benytte deg av en finansagent for å få de beste tilbudene. Ved et båtlån fra en bank, vil du som regel få låne opptil 100 % av båtens verdi. Om du allerede sitter på mange lån, kan det lønne seg å heller søke sammen med en samboer eller ektefelle.

Båtlån med samboer

Noen banker aksepterer at to søkere går sammen om å ta opp et båtlån. Dette blir kalt for medsøker eller medlåner. Grunnen til at noen banker tillater dette, er at de anser det som mer sannsynlig at avdragene blir betalt om det er to stykker sammen om lånet. Her vil søkeren også som regel få bedre renter og betingelser enn hva de ville fått hadde de søkte alene.

Om du ønsker å søke sammen med en samboer, ektefelle eller venn, bør dette være noen du stoler på. Begge søkerne er ansvarlige for lånet, og skulle den ene parten la være å betale sin andel av avdraget en måned, vil dette gå ut over begge parter. Om du ikke ønsker å søke sammen med noen andre, finnes det fortsatt muligheter for deg.

Refinansiering for båtlån

I Norge er det mange som sitter med dyre smålån som har vokst seg større over tid. Dette kan for eksempel være kredittlån og annen gjeld. Her er rentene ofte dyre og betingelsene dårlig. Om du sitter på slike lån og har eksisterende gjeld, kan vi i Zen Finans hjelpe deg slik at du er et steg nærmere drømmebåten. 

Å refinansiere betyr helt enkelt å ta opp et nytt lån med bedre renter, vilkår og betingelser, for å innfri de gamle dyre lånene. Selv om det kan være snakk om mindre prosent-forskjeller på selve rentene, kan dette utgjøre betydelige summer når de eksisterende lånene vokser seg dyrere over tid.

Med refinansiering vil du spare penger og bli sterkere økonomisk stilt. Mange synes det er befriende å slippe å betale ned på mange ulike lån samtidig. Med refinansiering blir disse lånene samlet til ett, og du vil få en langt bedre oversikt over hva du betaler ned på. Vi sørger for å presentere saken din på best mulig vis, og gir deg de beste refinansieringstilbudene.

Kontakt oss gjerne i dag for en uforpliktende prat!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)