Få innvilget lån til tross for betalingsanmerkninger?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Det er ingen hemmelighet at folk har forskjellige forutsetninger på flere områder. Noen har hatt en god oppvekst, mens andre ikke har vært like heldige. Noen har ikke trengt å bekymre seg for noen økonomiske spørsmål, men andre ikke har kunnet tenke på noe annet.

Økonomi er noe alle har erfaring med, enten de liker det eller ikke. Mens dette er kjempegøy for noen, så er det ingen selvfølge at alle deler den samme oppfatningen. For andre kan nemlig økonomi være noe de liker aller minst i livet.

Det finnes mennesker som har en forhistorie som er svært rotete økonomisk sett. Dette er noe som kan ha ført til at noen står oppført med betalingsanmerkninger i offentlige register. Denne informasjonen avdekkes gjennom en kredittvurdering.

I denne bloggartikkelen skal vi se nærmere på hvilke muligheter du har for å få innvilget lån til tross for at du kanskje har en betalingsanmerkning eller to med deg i bagasjen.

Hva er en betalingsanmerkning?

I dagens samfunn fungerer det slik at man må betale for det man kjøper. Men det betyr ikke automatisk at det er alle som gjør det. Det å nedprioritere betaling av regninger kan på sikt føre til at man får en betalingsanmerkning.

En betalingsanmerkning gir med andre ord en indikasjon på at du ikke betaler regninger i tide, og dermed ikke er en sikker betaler.

Dette er informasjon som kommer frem ved at banken du søker lån hos fortar en kredittvurdering av deg. Dette er noe alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å gjøre når de mottar en lånesøknad.

Om kredittvurderingen viser at det er en eller flere betalingsanmerkninger registrert i ditt navn, så vil svaret på lånesøknaden variere med utgangspunkt i hvilke krav den aktuelle banken stiller til kundene sine.

Når får man betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkning er noe man får etter å ha droppet å betale et utestående krav mange nok ganger, selv om man har blitt oppmodet til å gjøre det. Derfor kan en betalingsanmerkning også beskrives som en slags straff

man får for å ikke betale.

I et typisk tilfelle hvor man har muligheten til å overse regninger, er når man har bestilt noe med faktura som betalingsløsning. Denne betalingsløsningen fungerer slik at du mottar varene du har bestilt før du betaler. En tradisjonell faktura har en betalingsfrist på 14 dager.

Om du ikke betaler fakturaen innen betalingsfristen, så kan kreditoren velge mellom to alternativer. Det ene er å sende purrebrev, noe som kan gjøres opptil to ganger, eller så kan de hoppe over dette steget og umiddelbart sende et inkassovarsel.

Et inkassovarsel er et varsel om at saken vil sendes videre til et inkassoselskap om kravet ikke innfris. Om det ikke blir gjort noe, så sendes kravet dit. Skulle det ikke skje noe da heller, så havner kraven på bordet til namsmannen og han kan registrere en anmerkning i ditt navn.

Hvorfor er det vanskelig å få lån med betalingsanmerkning?

Om du bevisst har valgt å overse regningene dine, så er det ikke et veldig smart trekk. Grunnen til det er at alt her i livet kan få konsekvenser, og det å være sløv med betalingene er ikke et unntak.

Dersom et pengekrav i ditt navn har havnet til vurdering hos namsmannen, og vedkommende har registrert en betalingsanmerkning i ditt navn, så er dette noe som vil henge ved deg i mange år fremover.

Med utgangspunkt i hvor gammel du er, så er betalingsanmerkninger noe som kan få store konsekvenser for hva du har muligheten til å gjøre i årene som kommer.

En betalingsanmerkning vil generelt gjøre det veldig vanskelig å inngå noen form for avtaler. Det gjelder både i forbindelse med andre tjenester i banken (lån eller forsikring), å skaffe seg en jobb (i likhet med plettfri vandel i noen stillinger) eller inngåelse av et mobilabonnement.

Slik blir du kvitt betalingsanmerkningene

Om betalingsanmerkningene er et resultat av et uhell, så finnes det heldigvis en måte å bli kvitt dem på.

Betalingsanmerkningene vil automatisk tas bort når pengekravet er innfridd. I praksis betyr det at selv om det tar deg ett år å betale det du skylder, så vil det være som om betalingsanmerkningen aldri har eksistert etterpå.

Det kan også være tilfellet at du ikke har penger nok til overs til å ordne opp i problemene dine. Men det betyr ikke at betalingsanmerkningene blir stående og besudle kredittscoren din til evig tid. Når det har gått fire år, så vil de forsvinne uansett.

Men dette er på ingen måte en informasjon til at du skal ta deg en pust i bakken. Selv om betalingsanmerkningene forsvinner av seg selv uansett, så er det alltid viktig å ordne opp etter seg. Jo fortere du gjør det, jo bedre vil det være for deg i etterkant også.

Kan man få lån til tross for betalingsanmerkninger?

Så til det store million-dollar-spørsmålet: Kan man få lån til tross for betalingsanmerkninger? Ja, det kan man!

Finn en bank som vil hjelpe deg

Uavhengig av grunnen til at du har betalingsanmerkninger, så finnes det flere veier ut av knipen som du befinner deg i.

For å få lånesøknaden din innvilget i en ordinær bank, så må du oppfylle kravene som den aktuelle banken stiller til de potensielle kundene sine. Et av de vanligste kravene deres er at låntaker ikke kan ha betalingsanmerkninger, inkassosaker eller lignende.

Men det betyr ikke nødvendigvis at løpet er kjørt. Det finnes nemlig banker der ute som vil hjelpe deg til tross for at du kanskje har en betalingsanmerkning. Det viktigste er å finne den rette og forsikre seg om at de tilbyr deg gode betingelser.

Lån med kausjonist

Et annet alternativ du har, som det kan hende at også de ordinære bankene vil akseptere, er å ta opp et lån med kausjonist. Dette er en vanlig låntype som ofte brukes i forbindelse med at låntaker(ne) ikke har nok egenkapital til den delen av lånet som de må finansiere selv.

Det er vanligvis låntakerens foreldre – eller en av dem – som stiller som kausjonist for avkommets lån. I dette tilfellet så er det foreldrene til personen som skal låne penger som fungerer som bankens garanti for at banken skal få pengene sine.

Men før det inngås en slik avtale, så er det imidlertid veldig viktig å ha klart for seg alt dette innebærer. Det å stå som kausjonist kan nemlig være en like stor risiko for kausjonisten som det generelt sett er for banken å låne ut penger til noen.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)