Refinansiere forbrukslån og inkasso - gjeldsregister

Dyre forbrukslån og et nytt gjeldsregister

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Vet du hvor mye lånet ditt faktisk koster deg? Du kan refinansiere og bli kvitt dyre smålån, forbrukslån og kredittlån. Vi viser deg hvordan.

I Norge har vi blitt eksperter på å ta opp gjeld, og vi har så mye som 100 milliarder i usikret gjeld. Allikevel meldte 21% at de hadde vurdert å ta opp forbrukslån sommeren 2018 ifølge en undersøkelse gjennomført av Tieto. Dette er urovekkende med tanke på at vi gjerne får skattepenger og feriepenger om sommeren, og dermed burde ha mer enn god nok råd til å for eksempel dra på ferie.

Hvem tilbyr egentlig det beste forbrukslånet? Svaret er vel egentlig ingen. Det er smart å holde seg unna forbrukslån bare av hensyn til rentene alene. Det kan bli en felle som det blir vanskelig å komme seg ut av.

Har man først klart å gå i fellen, kan det lønne seg å refinansiere inn i boliglånet. Dette får månedskostnaden ned og man får bedre kontroll over gjelden.

Forbrukslånbankene markedsfører nok av gode grunner til å ta opp lån, som for eksempel oppussing av bolig. Rene forbrukslån er som regel en dårlig ide ettersom man får en høy rente og må betale mye i rentekostnader. Dette kan igjen kan gå ut over din private økonomi.

Det er ikke uten grunn at forbrukslånbankene reklamerer i hytt og pine, det er jo tross alt stor lånevilje i Norge. Det vi i Zen Finans ønsker, er å hjelpe deg med å ta smarte og fornuftige avgjørelser om din økonomi.

Refinansier med sikkerhet i bolig. Du får gratis hjelp hos oss i Zen Finans.

Heldigvis ble alle partiene på Stortinget enige om å snarest forby aggressiv markedsføring av forbrukslån i 2018. Det de derimot ikke ønsket var et tak på rentene på disse lånene. Det vil i praksis si at disse selskapene kan ta skyhøye renter som igjen kan føre deg inn i gjeldsproblemer. Alle som tar forbrukslån tror de har fått den beste renta, men det er ikke nødvendigvis sant. Rentene varierer veldig fra bank til bank, og er avhengig av hvilken type lån det er snakk om.

Med forbrukslån er det ikke uvanlig med en rente på fra 14% og opp til 30%. Alt avhenger av betingelsene på lånet selvsagt.

Zen Finans hjelper deg med å refinansiere boliglån og du vil få renter du kan leve med.

Nytt gjeldsregister

Fra januar 2019 skal det også bli vanskeligere å få forbrukslån ettersom Siv Jensen og Finansdepartementet har innført nye, strengere regler for slike typer lån. Det skal gjøres utfyllende vurderinger av låntaker og deres inntekter, utgifter, gjeld og formueshold. Det skal ikke innvilges lån med lengre løpetid enn 5 år, og låneavtalen skal ha informasjon om avdragsbetalinger og løpetiden på lånet. Det vil også i begynnelsen av 2019 komme på plass et nytt gjeldsregister.  

Formålet med et nytt gjeldsregister er å forhindre at husholdningens gjeldsgrad skal fortsette å stige. Dersom du skal søke forbrukslån vil et gjeldsregister inneholde utdypende informasjon om din totale gjeld. Dette gir finansinstitusjonene bedre muligheter til å gi en mer realistisk kredittvurdering før de gir deg som kunde lån.

Betaler du ikke forbruksgjelden din?

Har regningene tårnet seg opp sånn at du ikke ser noen utvei? Da er det på tide å ta et tak for å gjøre opp gjelden på en eller annen måte. Har du bolig eller andre formuesverdier som for eksempel hytte, kan vi hjelpe deg. Våre samarbeidspartnere kan også godta at noen stiller som kausjonister for ditt lån. Du får hjelp med refinansiering hos oss slik at du kan bake gjelden din inn i boliglånet, til en gunstigere rente enn forbruksgjelden har. Konsekvensene av å misligholde gjelden kan være at du ikke får tilgang på tjenester vi alle har behov for i hverdagen, som for eksempel telefon og strøm. Du vil kunne få betalingsanmerkninger som gjør at ingen andre kommer til å ønske å låne deg penger. Sist men ikke minst, så vil du oppleve at gjelden vil tynge deg psykisk.

Vet du ikke hva du skal gjøre?

Ta kontakt med oss for å få hjelp til å komme deg ut av situasjonen.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)