Dratt på ferie? Det gjør ikke lånene dine!

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Svært mange nordmenn har kredittlån, forbrukslån og andre former for lån. Der og da kan det å handle tjenester og varer med lånte penger virke som en god idé. Kanskje du finansierte den siste familieferien med kredittkort?

Mange tenker ikke over at pengene skal betales tilbake – og det med ofte dyre renter. Lånene vil ikke forsvinne før de er nedbetalt, og dette kan ofte ta både år og måneder om du betaler mye på kreditt.

Selv om du drar på ferie, reiser med andre ord ikke lånene dine bort. Så hvordan kan du håndtere lån på en best mulig måte, og unngå økonomisk uføre? Det skal vi nå se nærmere på.

Vær obs på renten

Noe av det viktigste å tenke over før du tar opp et lån, er at renten skal være så gunstig som mulig. Mange lån kommer med urimelig høy rente, og dette gjelder spesielt lån av typen kreditt- og forbrukslån.

For å sitte igjen med et lån som ikke blir vanskelig å betjene, er det viktig at renten er så lav som mulig. Heldigvis finnes det gode tjenester som kan hjelpe deg å finne lånet med den laveste renten og de mest gunstige betingelsene.

 

Tenk også på nedbetalingstid

Foruten renter, bør du være obs på andre betingelser tilknyttet lånet, som nedbetalingstid og rentefri periode. Dette kan variere fra bank til bank, og det gjelder derfor å gjøre litt research før du bestemmer deg.

Husk at du i de fleste tilfeller har mulighet til å betale lånet tilbake raskere enn hva bankens nedbetalingsplan tilsier. Jo raskere du betaler tilbake pengene du skylder, jo billigere vil lånet bli. Dette fordi du slipper å betale en andel av rentene.

Vurder andre alternativer

Mange foretrekker å betale ferie med kredittkort fordi dette ofte innebærer gunstige forsikringer, som reiseforsikring. Husk likevel på at det kan finnes andre måter å betale ferien på som er mer gunstig.

Det å betale ferie på kreditt kan lønne seg dersom du betaler tilbake lånet innen kort tid, og kanskje til og med før rentene begynner å løpe. Da får du praktisk talt gratis reiseforsikring. Dersom tilbakebetalingen drøyer derimot, vil det ofte lønne seg å betale på en annen måte.

Det kanskje beste alternativet til kreditt- eller forbrukslån er å spare opp penger på egen hånd. Dette kan kanskje oppleves som tidkrevende, og kan innebære at du må foreta strenge økonomiske prioriteringer en tid fremover.

Du vil imidlertid komme gunstig ut av det. Og du kan i tillegg ha god samvittighet, siden pengene du bruker er dine egne – og ikke banken sine. Et annet alternativ til forbrukslån og kreditt, er private lån. Dette vil som regel innebære at du slipper renter.

Dra på en økonomisk ferie

Noe annet som er verdt å ha i bakhodet, er at du ikke trenger å velge det mest eksklusive feriealternativet. Det kan kanskje friste med noen uker i en luksuriøs bungalow i Maldivene, men dette vil sprenge budsjettet til de fleste.

Husk at ferien først og fremst skal være avslappende. Du trenger ikke imponere venner og bekjente med dyre luksusferier du egentlig ikke har råd til. Dessuten kan en ferie på budsjett være minst like moro for barna!

Få gode tips

Zen Finans kan tilby gratis økonomiske tjenester. Vårt fremste mål er å hjelpe deg med å oppnå en bedre privatøkonomi. Derfor deler vi mange gode tips og tilbyr rådgivning ved behov.

Kontakt oss gjerne i dag dersom du har lån som har gått til inkasso pga ferie. Vi hjelper deg med å refinansiere gjelden – uforpliktende og kostnadsfritt.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)