Bytte bolig?

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

De aller fleste vil bytte bolig minst en gang i livet. Leiligheten blir for liten eller huset blir for stort. Uansett hvilken grunn du har for å flytte, kan dette fort bli en vanskelig prosess. Å flytte fra en bolig til en annen på en smidig måte, krever at tidsrammene klaffer – og det gjør det ikke alltid.

Står du igjen med et nytt og et gammelt hus, kan regningene fort bli dyre. Et boligbytte er litt annerledes enn å kjøpe sin aller første leilighet. Nå skal du både selge og kjøpe bolig. Så hvordan unngår du å sitte med to bolig samtidig? Dette skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Når bør du kjøpe ny bolig?

De aller fleste kjøper ny bolig før de har solgt sin gamle. Dette kan skyldes mange grunner, men hovedårsaken er som regel en stor uvisshet og press i boligmarkedet. Mange er redd for å gi slipp på sin gamle bolig før de har sikret seg en ny en. Det finnes både fordeler og ulemper med dette og det avhenger av din egen økonomiske situasjon.

Hvis du velger å kjøpe bolig før du selger, vil du naturligvis ha god tid på deg til å finne drømmeboligen. Du vil også mest sannsynlig rekke å flytte inn i den nye boligen før du må flytte ut av den gamle. Men det vil også være vanskelig å vite nøyaktig hvor mye midler du har til å kjøpe en ny bolig med, og blir den gamle boligen stående for lenge uten salg, ender du opp med doble kostnader.

For at denne metoden skal være lukrativ og fordelaktig, bør du allerede ha stort spillerom i økonomien. Med en god margin å gå på og reserve penger liggende, vil du klare å dekke de høye kostnadene i en periode. Dette kan også være et riktig valg dersom du planlegger å kjøpe en billigere bolig enn hva du skal selge.

Hvem bør selge bolig først?

Det finnes også fordeler og ulemper ved å selge boligen før du starter en ny kjøpsprosess. Selger du først vil du vite nøyaktig hvor mye du har å rutte med, og du slipper å risikere at den gamle boligen ikke blir solgt. Det finnes naturligvis også ulemper med denne metoden.

Selger du først vil det være et langt større press om å finne ny bolig. Det kan være stressende å finne en ny bolig og få overtakelsen til å klaffe før du må flytte ut av den gamle boligen. I noen tilfeller velger folk å finne et midlertidig bosted.

Dersom du tror det kan ta lang tid å selge den gamle boligen, eller hvis du vet at du ikke har råd til å dekke doble utgifter, kan det være lurt å selge først. Det er stressende å flytte, men en overbelastet økonomi vil være et større stressmoment.

Hvis det er vanskelig å avgjøre hva den gamle boligen er verdt, kan det være lurt å selge først. Da vet du nøyaktig hvor mye du kan strekke deg i budrunder. Det er også mulig å forhandle en sen overtakelsesdato, slik at du får bedre tid på deg til å finne ny bolig.

Oppsummering

I utgangspunktet anbefales det alltid å selge boligen før du starter jakten på det nye drømmehuset. Likevel vil dette avhenge av boligmarkedet og området du bor i. En eiendomsmegler vil kunne gi deg råd avhengig av hvordan boligmarkedet er akkurat nå. Med bytte av bolig er det vanlig at kostnadene øker litt.

Det gir en trygghet å kjøpe bolig før du selger den gamle. Du får tid til å lete etter det perfekte hjemmet og kan gjennomføre prosessen i eget tempo. Likevel kan det fort bli dyrt, og derfor er denne fremgangsmåten ofte forbeholdt de med god nok økonomisk margin.

Noen har behov for mellomfinansiering, særlig dersom de blir sittende med to boliger. Et ekstra lån er gjerne ikke det man er på jakt etter i en ellers dyr boligbytte prosess. Hvis du planlegger å bytte bolig i de nærmeste årene, kan du gi deg selv et godt utgangspunkt ved å starte refinansiering allerede nå.

Vi hjelper deg med refinansiering

Sitter du med flere dyre smålån, kredittkortgjeld og forbrukslån? Ikke bare kan dette svekke boliglånet ditt, men du kaster mest sannsynligvis vekk penger på dyre renter og dårlige betingelser. Vi i ZenFinans kan hjelpe deg.

Med refinansiering samler du alle lånene under ett, ved å ta opp et refinansieringslån som kan innfri de gamle gjeldspostene. Det nye lånet har bedre renter og betingelser, samtidig som du kun har en gjeldspost å betjene hver måned.

Hvis du ønsker å kjøpe ny bolig før du selger den gamle, vil disse sparte kostnadene komme godt med. Det gir deg mer spillerom, økonomisk fleksibilitet og tid til å finne det perfekte hjemmet. Ta kontakt med oss i dag og vi hjelper deg med å finne de beste lånebetingelsene – det er helt kostnadsfritt og uforpliktende.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)