Avslutte kredittkort? Slik funker det og slik gjør du det!

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Dersom du har et kredittkort du ikke lenger bruker, ønsker du kanskje å avslutte kredittkortet. Men hvordan gjøres egentlig dette? Er det bare å klippe kortet i to? Mange er usikre på fremgangsmåte når et kredittkort skal kanselleres.

Vi skal her forklare deg hvordan du enkelt og effektivt kan si opp et kredittkort. Prosessen er heldigvis relativt enkel og ukomplisert!

Har du utestående kreditt?

Før du kan avslutte et kredittkort, er det viktig at du ikke har et utestående beløp på kredittkortet som ikke er betalt enda. Dersom du har benyttet kredittkortet, må du med andre ord betale tilbake det aktuelle beløpet og eventuelle renter.

Dersom du er usikker på om du har utestående kreditt på kredittkortet ditt, kan du kontakte banken direkte. Det er også mulig å logge seg inn på siden sin og sjekke dette på egen hånd. Så snart gjelden er innfridd, er du klar for neste steg i prosessen.

Kontakt banken

De fleste banker krever at du tar kontakt via et kontaktskjema eller e-post for å si opp en kredittkortavtale. Det er også mulig å ringe til bankens kundeservice direkte, og slik forsikre deg om at kredittkortavtalen faktisk avsluttes.

Hva trenger du å si til banken for å avslutte et kredittkort? Stort sett trenger du bare å identifisere deg selv og forklare at du ikke lenger ønsker å ha kredittkort. Det er ikke nødvendig å begrunne hvorfor.

Motta bekreftelse

Når du har bedt banken om å avslutte kredittkortavtalen din, er det viktig at du mottar en bekreftelse på at dette er gjort. Dette for å forhindre misforståelser, der du tror at kredittkortet er avsluttet uten at dette er tilfelle.

Banken vil som regel sende deg en bekreftelse på e-post når kredittkortavtalen er avsluttet. Eventuelt får du melding om dette direkte i nettbanken.

Trenger du å si opp kredittkortavtalen?

Hvorvidt det er behov for å avslutte et kredittkort er helt opp til den enkelte forbruker. Noen føler at kredittkort gir dem en ekstra trygghet. Kortet kan nemlig fungere som en økonomisk buffer dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp.

Andre synes det er vanskelig å kontrollere pengebruken når de har et kredittkort tilgjengelig. Det kan kanskje bli litt vel fristende å benytte kortet til å kjøpe ting du egentlig ikke har råd til. Dersom du føler at kredittkortet er belastende for økonomien, bør det kanskje avsluttes.

Det finnes også mange som vil avslutte kredittkortavtalen sin rett og slett fordi kortet ikke brukes. Det er kanskje irriterende å ha et ekstra kort som opptar plass i lommeboken, når det likevel ikke brukes?

Forskjell på sperring og avslutting?

Dersom du opplever å miste kredittkortet ditt – eller at noen stjeler det – er det viktig at du sperrer det snarest mulig. Når du sperrer kortet, sørger du for at ingen andre kan ta det i bruk.

Husk at det å sperre kortet ikke er synonymt med at kredittkortavtalen avsluttes. Ofte vil du få tilsendt et nytt kredittkort dersom det kun sperres. Sørg derfor for å forhøre deg med banken før du finner ut hva som passer best i din situasjon.

Få hjelp!

Trenger du gode råd eller hjelp til å avslutte en kredittkortavtale? Zen Finans hjelper deg! Vi har lang erfaring med å hjelpe mennesker med privatøkonomi. Vi hjelper deg å finne løsninger som passer for nettopp deg, og tar ikke betalt for tjenestene vi yter.

Vårt mål er å hjelpe deg. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har mye kredittkort gjeld som du ønsker å bli kvitt ved å refinansiere!

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)